„Depeche mode“ u Beogradu

Started by Bred, 19-09-2008, 18:21:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: N. D¾odan | Foto:Beta-AP  |Blic

Popularna engleska grupa „Depeche mode“ sledeæe godine dolazi u Beograd! Prema nezvaniènim informacijama, srpska prestonica se spominje kao destinacija koju bi popularni sastav trebalo da poseti u maju mesecu 2009. godine u okviru njihove nove turneje.

Zvaniènu informaciju i nadamo se potvrdu ove vesti koja æe obradovati brojne fanove bend æe obelodaniti 6. oktobra na pres konferenciji koja æe biti odr¾ana na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Tada æe izneti informacije o planovima za narednu godinu, meðu kojima verovatno i potvrdu objavljivanja novog albuma, a ono ¹to najvi¹e interesuje javnost je svakako evropska turneja koja poèinje na proleæe 2009. godine. Prema nezvaniènim informacijama, maj je rezervisan za gradove Atinu, Sofiju, Bukure¹t, Beograd, Budimpe¹tu, Bratislavu i London, dok æe u junu odr¾ati nekoliko koncerata u Nemaèkoj (za sada se spominju Dizeldorf, Hamburg, Berlin, Minhen), Francuskoj (Pariz i Lion), u Pragu, Talinu... Fanovi koji ¾ele da prisustvuju konferenciji u Berlinu mogu da se prijave na zvaniènom internet sajtu benda, a hiljadu najsreænijih dobiæe ekskluzivne propusnice za ovaj dogaðaj.

zerocool

E ajde i to cudo da vidim, pa mogu da mrem  :wink:

olgica


kockalone


Bred

Milion evra za „Depeche“
Autor: N. D¾odan | Blic

Popularna engleska grupa „Depeche Mode“ narednog meseca æe obelodaniti evropsku turneju, a meðu gradovima koje æe posetiti sledeæe godine trebalo bi da se nalazi i Beograd. Trenutno se domaæi organizatori koncerata nadmeæu ko æe da ponudi veæu sumu za jednu od retkih grupa koja mo¾e da privuèe publiku u velikom broju i da napravi (finansijski isplativ) spektakl, a kako nezvanièno saznajemo, njihovo dovoðenje ko¹taæe miliona evra.

Iako ne ¾ele da otkrivaju svoje poslovne planove, najveæi promoteri koncerata su i te kako zagrejani da dovedu „Depeche Mode“ u Srbiju i, kako saznajemo, vredno ¹alju svoje ponude menad¾mentu grupe. Naravno, svako od njih ¾eli da organizuje ovaj koncert zbog minimalnog rizika od neuspeha, pa su i njihove ponude sve veæe, te cena vrtoglavo raste.

- Realna cena za dovoðenje „Depeche Mode“ je od 350.000 do 400.000 evra, ali kod nas je ta suma trenutno duplo veæa jer se organizatori takmièe u svojim ponudama - ka¾e izvor blizak de¹avanjima u domaæoj muzièkoj industriji istièuæi da æe suma koja sada iznosi oko 750.000 evra jo¹ rasti, pa æe organizatora ovaj koncert sa svim tro¹kovima ko¹tati vi¹e od milion evra. Prema tome, ovo bi bio jedan od skupljih nastupa, za razliku od cene po kojoj grupa „Depeche Mode“ nastupa u ostalim evropskim gradovima.
- Pre dve godine cena za organizovanje koncerta „Depeche Mode“ bila je oko 250.000 evra, pa je pro¹le godine nastalo zati¹je kada je ovaj sastav u pitanju, tako da njihova realna cena sada nije mnogo veæa. Kod nas je situacija takva da su se svi zagrejali za ovaj nastup, pa je cena nerealno visoka - ka¾e Dragan Novièiæ, jedan od domaæih organizatora koncerata.
Od lokacija koje se najèe¹æe pominju kao mesto odr¾avanja ovog velikog muzièkog dogaðaja koji bi trebalo da se odr¾i u maju sledeæe godine su U¹æe i „Arena“. Uprkos svemu, nadamo se da napokon fanovi iz Srbije neæe morati da putuju u inostranstvo kako bio u¾ivali u koncertu „Depeche Mode“, a isto tako da cene karata neæe biti veæe nego u drugim gradovima. Naravno, ne treba zaboraviti ni da je ova popularna grupa i na poslednjoj turneji trebalo da doðe u Srbiju, ali je navodno domaæi promoter koji je ugovarao koncert odustao u poslednjem trenutku. Inaèe, ugovori koji se potpisuju sa menad¾erima grupa se razlikuju, pa tako na primer bendu „Rolling Stones“ se unapred uplaæuje tra¾eni honorar, a suma koja se zaradi iznad tog iznosa deli se u odnosu 90 odsto bendu, 10 odsto lokalnom organizatoru. Slièno je bilo i sa „Pepersima“, verovatno æe isti princip biti primenjen i kod Madone, a drugi muzièari sviraju za fiksnu nadoknadu ili se profit deli pola-pola.
Da podsetimo, zvaniènu objavu datuma predstojeæe turneje „Depeche Mode“ objaviæe 6. oktobra na konferenciji na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a kako se èini, ovaj koncert mogao bi da se naðe prilièno visoko na listi najskupljih u Srbiji.

Festivalske cene
Za razliku od samostalnih koncerata, kada grupe dolaze na festival, cene su znatno drugaèije. Meðu najskupljim izvoðaèima na „Egzitu“ prethodnih godina bili su „Beastie Boys“ i „Pet Shop Boys“, kao i Snup Dog, èija je cena 200.000 evra.

Najskuplje plaæene svirke u SCG
1. Madona 3,3 miliona evra
2. „Rolling Stones“ 1,6 miliona evra
3. RHCP 1,2 miliona
4. „The Police“ 1,2 miliona
5. „Depeche Mode“ milion evra
6. Luèano Pavaroti 560.000 evra
7. „Metallica“ 400.000 evra
8. „Iron Maiden“ 300.000 evra
9. „Muse“ 150.000 evra
10. „Kaiser Chiefs“ 100.000 evra

maYes

hahahhahaha
a jbg...nek daju ako im se daje..kad nisu normalni...samo da se pokaze ko je jaci bolji i bogatiji...
samo neka oni nama dovedu depeche mode..pa posle mogu i da se poubijaju, ne zanima me

Bred

#6
Dipe¹ moud na U¹æu 20. maja
| Izvor: B92
Beograd -- Poznata britanska grupa Dipe¹ moud odr¾aæe koncert u Beogradu 20. maja, potvrðeno je na konferenciji za novinare ove grupe u Berlinu.

Dipe¹ moud æe nastupiti na beogradskom U¹æu u okviru Tuborg Grin festa, a ovim koncertom biæe obele¾eno i 20 godina Radija B92. Ovaj bend do sada je objavio 11 albuma, koji su prodati u vi¹e od 72 miliona primeraka ¹irom sveta. Muzièki struènjaci im pripisuju uticaj na mnoge pop autore, ali i pionire tehno muzike.

Prema raznim anketama, koje su obavljane godinama unazad Dipe¹ moud je sastav, koji domaæa publika najvi¹e ¾eli da vidi u Srbiji.



:news:
Karte za Depeche Mode od 10.10.

Poznata britanska grupa "Depeche Mode" odr¾aæe koncert u Beogradu 20. maja, potvrðeno je na konferenciji za novinare ove grupe u Berlinu.

"Depeche Mode" æe nastupiti na beogradskom U¹æu u okviru "Tuborg Green festa", za èiju produkciju su zadu¾eni "Live Nation" i "State Of Exit".

Prema raznim anketama, koje su obavljane godinama unazad "Depeche Mode" je sastav, koji domaæa publika najvi¹e ¾eli da vidi u Srbiji.

Turneja u okviru koje æe bend nastupiti u Beogradu nazvana je "Tour Of The Universe 2009", i u okviru nje æe nastupiti u 28 evropskih gradova. Turneja poèinje 22. maja u Izraelu i zavr¹ava se u julu u Portugalu. Pored sastava "Depeche mode" u Beogradu æe nastupiti jo¹ dva, za sada neimenovana, benda za koje organizatori ka¾u da æe predstavljati jedan veoma interesantan strani i jedan regionalni bend.

Po informacijama koje su organizatori dobili od agencije “Live Nation”, koje nisu zvaniène, nastup sastava “Depeche Mode” trebalo bi da traje vi¹e od 100 minuta.

Prodaja ulaznica za nastup sastava "Depeche Mode" poèinje 10. oktobra u 12 èasova, i karte æe moæi da se naruèe preko preko internet sajtova www.exitfest.org i www.gigstix.com po promotivnoj ceni od 2390 dinara za parter (broj ulaznica æe biti ogranièen), redovna cena karata za parter iznosiæe 2990 dinara i one æe u prodaju biti pu¹tene èim sve ulaznice po promotivnim cenama budu prodate.

Karte za ograðeni prostor ispred same bine, takozvani "fan pit", iznosiæe 3990 dinara, dok æe VIP ulaznice ko¹tati 7500 dinara.

"Fan pit" ima ogranièen kapacitet i ograðen je. To znaèi da æe posetioci sa ulaznicama za parter biti iza ograde "fan pita", koja je postavljena na oko 50 metara od bine, dok èe posetioci sa ulaznicama za "fan pit" biti ispred same bine, ¹to je i razlog veæe cene ovih ulaznica.

U prodaju æe ukupno biti pu¹teno 20.000 karata, ali æe u sluèaju dodatne potra¾nje kapacitet biti pro¹iren.

Kako je najavljeno na konferenciji odr¾anoj u Berlinu 6. oktobra bend se trenutno nalazi u studiju gde rade na novom albumu koji æe se u prodaji pojaviti u aprilu 2009.

"Sjajno zvuèi i biæe meðu najboljim stvarima koje smo snimili", rekao je Gor, klavijaturista, gitarista i glavni autor benda.

Sastav „Depeche Mode“ osnovan je 1980. godine u Engleskoj u jeku novog talasa i novog romantizma. Èlanovi osnivaèi bili su Vins Klark (Vince Clark) , Endru Fleèer (Andrew Fletcher) i Martin Gor (Martin Gore) – koji su i ranije nastupali zajedno pod razlièitim imenima - a po dolasku pevaèa Dejvida Gana (David Gahan), uzimaju naziv „Depeche Mode“ (po francuskom modnom èasopisu).

Do danas su objavili 11 zvaniènih studijskih albuma, a procenjuje se da su do 2006. prodali preko 72 miliona ploèa ¹irom sveta.

Prvi album „Speak and Spell“ pojavljuje se 1981. godine u izdanju kuæe „Mute records“. Ubrzo po objavljivanju albuma Vins Klark napu¹ta bend, a ulogu glavnog autora pesama u bendu preuzima Martin Gor.



„A Broken Frame", njihov drugi album izlazi 1982, a godinu dana kasnije i „Construction Time Again“, koji im donosi veæu popularnost i turneju po Americi.

Prvih pet godina „Depeche Mode“ je dokumentovano kompilacijom singlova "The Singles 81-85". Kompilacija je u Americi izdata pod naslovom "Catching Up with Depeche Mode".

Posle uspeha video spota za singl " A Question of Time“ iz 1986. godine poèinje njihovo dugogodi¹nje prijateljstvo i poslovna saradnja sa re¾iserom i fotografom Antonom Korbijnom (Anton Corbijn), koji je re¾irao 20 njihovih spotova (poslednji je iz 2006. "Suffer Well").



U ovo vreme, krajem 80-ih godina XX veka, i njihov imid¾ se kristalizovao, a sa ranijeg sint-pop zvuka pre¹li su na mraènije note, zbog èega su ih sve vi¹e povezivali sa gotik scenom. O njihovoj popularnosti u tom trenutku govori podatak da su karte za sve koncerte u Americi na promotivnoj turneji za „Music for the Masses“ (1987.) bile rasprodate. Turneja je kulminirala na zavr¹nom koncertu 1988. na Rouz Boul stadionu u Pasadeni u Kaliforniji sa rasprodatih 80.000 ulaznica. Na turneji je snimljen i dokumentarni film, a objavljen je i ¾ivi album sa ovog koncerta nazvan "101" (koncert je bio sto prvi po redu i poslednji na turneji).

Bend je ubrzo po objavljivanju ovog ¾ivog albuma u Milanu snimio pesmu "Personal Jesus", koja je postala jedna od njihovih najprepoznatljivijih numera. „Personal Jesus“ je dospeo do mesta broj 13 na britanskoj top listi, i postao je njihov prvi zlatni singl u Americi i prvi singl na listi Top 40 posle "People are people". Ovu stvar obradili su docnije Merilin Menson (Marilyn Manson), D¾oni Ke¹ (Johnny Cash), bend „Plasibo“ (Placebo) i drugi.

Februara 1990. godine singl "Enjoy the Silence“ dospeva do pozicije broj 8 na amerièkim i do 6. mesta na britanskim listama i tako postaje jedan od najuspe¹nijih njihovih singlova do dana¹njih dana. Ova pesma na¹la se na albumu „Violator“.



Sastav menja muzièki izraz na albumu "Songs of Faith and Devotion“ iz 1993. godine predstavljajuæi tvrði zvuk mnogo bli¾i rok orijentaciji. Album je dospeo do mesta broj 1 na listama u Americi i Britaniji. Posebno su se istakle pesme "I Feel You“, „Walking in My Shoes“, „In your room“ i "Condemnation“.



Drugi ¾ivi album u karijeri izlazi im u decembru 1993. pod naslovom „Songs of Faith and Devotion Live“.

Usledile su brojne trzavice u bendu - promene èlanova, Ganovo skidanje sa narkotika...

Godine 1996, po povratku Gana sa leèenja, „Depeche Mode“ se ponovo okuplja i ulazi u studio sa producentom Timom Simenonom. Sledeæe godine objavljuju izuzeto popularni album "Ultra", koji ih jo¹ jednom dovodi na prvo mesto lista.

Druga kompilacija singlova pod nazivom „The Singles 86-98“ je iza¹la 1998. godine sa bonus pesmom "Only When I Lose Myself“.

Godine 2001. „Depeche Mode“ je izdao album "Exciter“, koji nije imao naroèito dobru proðu kod kritike i publike.

Avgusta 2004. izdavaèka kuæa "Mute" objavljuje "Devotional" DVD sa snimljenim filmom sa svetske turneje iz 1993. godine i kompilaciju remiksa pod nazivom „Remixes 81-04“ .

17. oktobra 2005. se pojavio jedanaesti studijski album "Playing the Angel“ .Ovaj album stigao je do broja 1 na top listama u mnogim evropskim dr¾avama, a hit singl "Precious“ je dostigao broj 4 na britanskoj listi.

http://www.b92.net/kultura/pop/vesti.php?yyyy=2008&mm=10&nav_id=322238

sara90

ja jedva cekam depeche mode... njih slusam od kad znam za sebe, tata me naucio :)

bila sam i na muse i kaiser chiefs (iz liste gore) i bili su fenomenalni koncerti. jos i coldplay da mi dovedu i onda cu biti mirna :) 

Bred

Ulaznice 2.390 dinara
Autor: A. N. | Blic

Prodaja ulaznica za koncert benda „Depeche Mode“ koji æe se odr¾ati 20. maja 2009. na U¹æu, poèinje danas u 12 èasova, ulaznice ko¹taju od 2.390 do 7.500 dinara, a ¹tampano je 20.000 karata.

- Ulaznice po promotivnoj ceni od 2.390 (parter), 3.990 (fan-pit ispred bine) i 7.500 dinara (VIP) mogu se rezervisati preko sajtova www.exitfest.org i www.gigstix.com. U redovnoj prodaji karte za parter æe ko¹tati 2.990 dinara, a kapacitet U¹æa je ogranièen na 20.000 ljudi. Meðutim, u sluèaju velikog interesovanja, tra¾iæemo od menad¾menta benda pro¹irenje kapaciteta, i verujem da æe nam oni izaæi u susret - izjavio je Bojan Bo¹koviæ, generalni menad¾er „Egzita“, na juèera¹njoj konferenciji za novinare.

Legendarna engleska grupa æe u Beogradu nastupiti u okviru „Green festa“ koji organizuju „Tuborg“, „Live Nation“ i „State of Exit“, a imena ostalih izvoðaèa koji æe svirati na U¹æu æe biti objavljena narednih meseci.
- Kod nas postoji zabluda da festivalski nastupi traju kraæe od „obiènih“. Jo¹ nemamo potvrdu koliko æe koncert benda „Depeche Mode“ trajati, ali biæe isto kao i na ostalim koncertima na ovoj turneji, ¹to znaèi da æe oni svirati oko sat i èetrdeset minuta. Grupa „Depeche Mode“ æe po prvi put nastupiti u Srbiji i verujem da æe svi posetioci biti zadovoljni - rekao je Bo¹koviæ.
Da podsetimo, Endru Fleèer, klavijaturista grupe „Depeche Mode“, u ekskluzivnom intervjuu za „Blic“ najavio je da æe èlanovi benda dati sve od sebe u Beogradu, naroèito zbog toga ¹to prvi put sviraju u Srbiji.
- Napraviæemo selekciju, tako da æe biti i prastarih pesama, starih, novih i najnovijih - izjavio je Fleèer.

maYes

jeeeeeej  :fancy:
uf...al bi to moglo biti dooobro

Cecilly

Ja sam svoju kartu rezervisala!  :happy:

maYes


rodiæ

taj koncert se ne sme propustiti!al i neæe mi biti mnogo ¾ao ako ga propustim jer sam propustila THE POLICE i SIMPLI RED.

rodiæ

hoæe li uop¹te biti koncert Depeche M. u BG,èula sam da je u Budimpe¹ti otkazan,pevaèu je pozlilo pa je u bolnici.

Bred

kazu da je otkazan i Bgu ...