Studenstka (cip) kartica!

Started by Bred, 25-08-2006, 13:46:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Prilikom podno¹enja dokumentacije za sme¹taj u studentske domove, studenti I godine æe istovremeno podnositi i zahtev za izradu studentske kartice, koja je neophodna za kori¹æenje usluga ishrane i sme¹taja u objektima Studentskog centra «Beograd» i koja je istovremeno meðunarodna studentska i uèenièka identifikaciona kartica koja predstavlja zvanièan dokument, tj. potvrdu da je osoba student.

Podno¹enjem zahteva za izradu Studentske kartice, studenti I godine dobijaju paket koji sadr¾i: Studentsku karticu, Informator Studentskog centra «Beograd», zahtev za izradu Studentske kartice, prijavu na konkurs za sme¹taj, godi¹nju èlanarinu ISIC ( meðunarodno priznata studentska identifikacija, sa nizom popusta za studente u zemlji i inostranstvu).

Studenti æe biti fotografisani na licu mesta.

Za izdavanje Studentske kartice potrebni su:
- lièna karta
- indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
- popunjen zahtev za izdavanje Studentske kartice
- priznanica o uplati.

Posebne pogodnosti koje Studentski centar &laquo;Beograd&raquo; nudi studentima, jeste moguænost opredeljenja za omladinsku karticu EURO<26.
<a href="http://www.sc.org.yu/vesti.php?id=102" rel="nofollow">Izvor</a>

Bred

STUDENTSKA KARTICA

Ono ¹to je novo u Studentskom centru &laquo;Beograd&raquo;, jeste jedan sasvim novi pristup, jedinstven u Evropi, u kori¹æenju usluga i izmirenju obaveza studenata korisnika koji se ogleda uvoðenjem Studentske identifikacione kartice od ¹kolske 2004/05 godine. Ovime smo doprineli znatno boljoj organizaciji jednog velikog sistema kao ¹to je Studentski centar &laquo;Beograd&raquo;, izbaciv¹i iz upotrebe brojnu dokumentaciju kao ¹to su studentski karton, abonentska knji¾ica, papirni bonovi itd. Od ove ¹kolske godine Studentska kartica se koristi i kao Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici. Pored mnogobrojnih podataka koji su od va¾nosti kako za Studentski centar &laquo;Beograd&raquo;, tako i za Studentsku polikliniku, kartica æe nositi i podatak o obavljenom zdravstvenom pregledu koji je neophodan preduslov za useljenje u studentski dom.

Jo¹ uvek neznate ¹ta je Studentska kartica?
Studentska kartica je vi¹egodi¹nja kartica koja se koristi za potrebe studenata, ishranu, sme¹taj, kao legitimacija u okviru Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; i kao Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici. Studentska kartica, kao jedinstvena kartica, se istovremeno koristi i kao domska, abonentska kartica i kao zdravstveni karton.

Mo¾ete li Vi da je posedujete?
Pravo na izdavanje Studentske kartice imaju svi studenti koji koriste usluge Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;.

Zanima li Vas ¹ta sve sadr¾i ova kartica?
Lièni podaci, podaci o studiranju, stanovanju, ishrani, elektronski novèanik za svakog studenta, podatak o obavljenom zdravstvenom pregledu, sastavni su elementi svake kartice.

Pitate se èemu slu¾i ova kartica?
Studentska kartica predstavlja potvrdu da je student zadovoljio uslov kori¹æenja usluga Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;, koje ukljuèuju:
- Uslugu ishrane. Elektronski bonovi se mogu kupiti na blagajnama u domovima i restoranima, pri èemu se kupljeni bonovi mogu koristiti u bilo kom restoranu. Prilikom kupovine bonova va¾i pravilo da se bonovi do 20-og u mesecu kupuju po dekadama, a od tog datuma se mogu kupovati pojedinaèno. Bonovi kupljeni u jednom mesecu se ne mogu preneti u naredni mesec. Od 27-og u mesecu poèinje prodaja bonova za naredni mesec.
- Uslugu sme¹taja. Studentska kartica se koristi za identifikaciju u studentskim domovima, useljenje/iseljenje iz doma, zadu¾ivanje domskog inventara, plaæanje sme¹taja i ostalih administrativnih tro¹kova vezanih za sme¹taj. Stanarina se plaæa do svakog 10-og u mesecu. Ako doðe do produ¾enja termina (usled praznika, raspusta,...), studenti æe biti obave¹teni.
- Elektronski novèanik za potrebe novèanih transakcija u okviru Ustanove.
- Zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici.

©ta je potrebno za izdavanje Studentske kartice?
Potrebni su:
1. lièna karta
2. indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
3. popunjen zahtev za izdavanje kartice
4. priznanica o uplati za potrebe izrade kartice

Izgubili ste Va¹u karticu, o¹tetili ste je ili ona jednostavno ne funkcioni¹e. ©ta uèiniti?
Za svaki problem vezan za Studentsku karticu obratiti se Raèunskom centru koji se nalazi u ul. Svetozara Markoviæa 56 u zgradi Direkcije Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo;, ili na telefon 011/3637-299.
Procedura je sledeæa (¹to æete èuti i od zaposlenih u Raèunskom centru):

1. Kad izgubite karticu - U najkraæem vremenskom periodu prijaviti nestanak lièno (opet Raèunskom centru), èime se kartica stavlja van upotrebe. Ovako iskljuèena kartica onemoguæava svaku zloupotrebu. Student dobija privremenu karticu-bez fotografije na njoj ali sa kompletnim studentovim podacima. Tako izdata privremena kartica je va¾eæa 30 dana od datuma izdavanja. Prilikom podizanja privremene kartice student plaæa depozit u iznosu od 1000,00 dinara. Vremenski period od 30 dana pru¾a moguænost studentu da pronaðe svoju karticu. U sluèaju da je pronaðe, vr¹i se povraæaj celokupnog iznosa depozita. U suprotnom student je du¾an da oglasi broj izgubljene kartice (koji se obièno nalazi na strani overenog semestra u indeksu) neva¾eæim u Slu¾benom glasniku (Nemanjina 22-zgrada Ministarstva), a potom da doðe u Raèunski centar gde æe mu biti izdata nova duplikat kartica, pri èemu se zadr¾ava prethodno uplaæen depozit.
2. Kad fizièki o¹tetite karticu – U ovom sluèaju izraðuje se nova identièna kartica kao prethodna. Prilikom izrade ovakve kartice student plaæa iznos prema va¾eæem cenovniku.
3. Kartica ne funkcioni¹e – ne pojavljuju se podaci na monitoru prilikom ubacivanja kartice u èitaè kartice, nemoguænost upisivanja ili skidanja elektronskih bonova sa kartice. Usled ovakvih ili sliènih problema studentu se dodeljuje privremena kartica na kratak vremenski period dok se neispravna kartica ne stavi u funkciju. Na ovaj naèin izdata privremena kartica se ne plaæa. O funkcionalnosti va¹e kartice student æe biti obave¹ten telefonom od strane zaposlenih u Raèunskom centru.

Posebne pogodnosti(euro<26 i ISIC kartica...2 in 1)
Saradnja Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; i Organizacije EURO<26/ ISIC, nastavlja se i ove ¹kolske godine.

EURO<26 kartica vam omoguæava bezbroj popusta i beneficija u zemlji i inostranstvu!
EUROPEAN YOUTH PORTAL (partner EURO<26) vam omoguæava pristup svim bitnim informacijama vezanim za omladinu na evropskom nivou.
Uz karticu se dobija i bro¹ura sa spiskom svih popustodavaca u zemlji i spisak svih EURO<26 predstavni¹tva u inostranstvu!
EURO<26 omladinskom karticom dobija¹ i Zepter osiguranje kao i posebne pogodnosti prilikom izdavanja platnih kartica pojedinih banaka.

ISIC (International Student Identity Card) je meðunarodna studentska i uèenièka identifikaciona kartica koja predstavlja zvanièan dokument, tj. potvrdu da je osoba student.
Sve informacije o ISIC karticama, kao i o trenutnim popustima u zemlji i inostranstvu mogu se dobiti na sajtu www.isic.org

Imate karticu, treba da znate i ovo:
- Student je du¾an da na zahtev ovla¹æenog lica Studentskog centra &laquo;Beograd&raquo; poka¾e karticu.
- Student koji o¹teti karticu snosi tro¹kove izdavanja nove.
- Strogo je zabranjeno davati karticu drugome na kori¹æenje ili koristiti se tuðom karticom. U sluèaju zloupotrebe, kartica se oduzima privremeno ili trajno.

Masha

Zna li neko gde se kupuje taj zahtev za izdavanje kartice? Mene je par brucosa to pitalo ali ja ovde citam i vidim da oni taj zahtev treba da predaju kada konkurisu za dom pa da li se i taj zahtev kupuje U domu Karaburma prilikom konkursa ili negde drugo?

Bred

Mislim u domu

Pobogu Masho, sto ne citas, lepo pise
QuotePodno¹enjem zahteva za izradu Studentske kartice, studenti I godine dobijaju paket koji sadr¾i: Studentsku karticu, Informator Studentskog centra "Beograd"zahtev za izradu Studentske kartice, prijavu na konkurs za sme¹taj, godi¹nju èlanarinu ISIC ( meðunarodno priznata studentska identifikacija, sa nizom popusta za studente u zemlji i inostranstvu).

Masha

©ta je potrebno za izdavanje Studentske kartice?
Potrebni su:
1. lièna karta
2. indeks sa upisanim zimskim semestrom (na uvid)
3. popunjen zahtev za izdavanje kartice
4. priznanica o uplati za potrebe izrade kartice

Brede, sve sam ja lepo procitala, ali me zanima gde se taj zahtev kupuje-da li se kupuje prilikom predaje dokumenata u domu kao sto se kupuje i prijava za dom ili se treba kupiti negde drugo i odneti popunjen tamo, a to nisam nasla nigde da pise.

Bred

Da, mislim da se sve to kupuje u domu. Sad pitanje je moze li u bilo kom domu ili samo na Karaburmi. Treba nazvati studenstki centar...

edit: na sajtu studenstkog centra doslovno pise "Na Karuburmi podnosite i zahtev za izradu Studenstke kartice... "

nasty girl

koliki su troskovi izrade nove kartice(sve ukupno i sa zahtevom za izdavanje iste)? :hm :hm :hm :hm

Masha

Vampire 666

Bred

Vampire 666

ma ne obnova nego produzenje cip kartice. video sam prosle godine da na onom obrazcu biramo da li vadimo novu ili produzavamo staru.

Bred

Za produzavanje je neka mala kinta, tipa ~200din.

hulio_salinas

e ljudi bio sam danas do studenjaka... podneo sam zahtev i sve je ok... uop¹te nije komplikovano kao ¹to je u prvi mah izgledalo...

nego... èuli ste za euro26? znam da jeste...

e sad: moje pitanje da li stvarno studenti imaju neke pogodnosti sa njom? dajte ne¹to iz liènog primera... GSP, pozori¹ta, ... bilo ¹ta? je l' neko priznaje tu karticu?

hvala

Masha

Pa, Hulio, naravno da nije komplikovano kada sam ti ja sve lepo objasnila  :wink:

hulio_salinas

hvala ti masho... oduvek si bila pravi prijatelj...

nisam ni sumnjao u tvoje reèi...!!!

dugujem  :cvet