Bu¹ spreèio bombardovanje Irana

Started by Bred, 26-09-2008, 19:17:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Gardijan, Tanjug
London -- Predsednik SAD D¾ord¾ Bu¹ je prilikom susreta sa izraelskim predsednikom Ehudom Olmertom stavio veto na izraelsko bombardovanje Irana, pi¹e londonski Gardijan.

"Izrael je tra¾io od SAD zeleno svetlo za bombardovanje Irana", navodi list u naslovu na prvoj strani i otkriva da je amerièki predsednik Bu¹ prilikom susreta sa Olmertom pro¹log maja stavio veto na bombardovanje nuklearnih postrojenja u Iranu.

"Bu¹ se oslonio na ispravne savete jer su ga brinule dve stvari - eventualna iranska odmazda i moguænost da Izrael ne uspe da jednim napadom uni¹ti iranski nuklearni program", tvrdi britanski list.

Izraelski zvaniènici veæ dve godine "uporno prièaju svakom ko hoæe da slu¹a da iranski nuklearni program predstavlja egzistencijanu pretnju" i da bi posledice odlaganja napada bile opasnije od eventualne iranske odmazde u regionu.

"Treba da budemo zahvalni ¹to dosad nikoga nisu ubedili i ¹to do daljnjeg prevladava pragmatizam amerièkog predsednika i ministra odbrane Roberta Gejtsa", pi¹e Gardijan.

U komentaru Gardijana se ocenjuje da ta informacija pokazuje koliko smo proslog proleæa bili blizu izbijanje nove krize na Bliskom istoku.

b92

dirigent

Bolje bi bilo videti sta sa muslimanima po Evropi i zapadu , nego cackati muslimane tamo gde i treba da budu. Kog muslimana u Dubaiju briga za terorizam i fundamentalizam. Treba ih ohrabriti da izadju iz ljute sirotinje sopstvenim snagama kad vec zele , a ne da se bombarduju pretnjama ili zapadnim vidjenjem svetskog poretka  kako je bilo u vreme Saha.

KaBoom

Svaka èast Bu¹u, svaka èast USA, ja stvarno ne znam kud bi ovaj svet bez njih. God bless America. :K2: :sarcasm: