Apoteke koje treba izbegavati

Started by dadaf, 26-09-2008, 19:03:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Jesi procitala temu ispocetka? :P

Soyer

Jesam.Nego su postovi malo stariji,pa mozda se nesto izmenilo.

ivana.cvetkovic85

Molim vas kolege recite mi koje su onda apoteke dobre za staziranje, koje placaju i prijavljuju te? I sta u stvari i znaci to da te "prijave"? Koliko ja shvatam, valjda ti ide radni staz ako si prijavljen za vreme staziranja, a ako nisi, onda te u toku staziranja vode kao volontera, a ti si i dalje na birou. Jesam li u pravu, ili mozda gresim? :-)

alex23

Da li neko zna kakva je apoteka Impuls za staziranje?

OnceUponATime

Sa zakasnjenjem ali sveža informacija:

Još jedna od apoteka koju treba izbegavati u široookom luku jeste "SanaPharm Plus" na Vračaru.. Gazdarica je patološki lažov koja će vas terati da radite protiv svojih moralnih vrednosti, vodićete apoteku umesto nje, a ona će se pojaviti samo kada treba da pokupi pare koje ste joj vi stavili direktno u dzep jer je politika kuće takva.. Platiće vas ispod minimuma za magistra farmacije, a ako se slučajno pobunite što platu ne dobijate u dogovoreno vreme bićete okarakterisani kao nerazumni i razmaženi.. Prijava standardno kasni i podrazumeva se da je na minimalac.. Na sve to, neretko će se dešavati da ste i njena kućna pomoćnica i sekretarica.. Takodje, slobodne dane uoči praznika zaboravite jer to obično pokupi druga koleginica (kao i mnoge druge beneficije jer je jedina tu dovoljno dugo) uz objasnjenje kako ćete vi dobiti sl. put- sto se nikad ne desi... Na kraju, koliko god puta se pobunili, uvek je gazdarica na dobitku jer se protiv njene reči ne može..

ares

Imam jedan predlog, a to je da se organizujemo i da na neki nacin obavestavamo pacijente o losim apotekama(koje su pre svega lose prema zaposlenima), da svako napravi neki natpis, spam(preko nekog sajta,blic,b92, i sl.) , grafit u blizini apoteke koja placa farmaceuta ispod minimuma ili je farmaceut na minimalcu. Sindikat ne mozemo da organizujemo to je evidentno jer niko nece od nadmenih farmaceuta da se uclani. Drugo mafija bi nas dokacila. Ovako mozemo neku vrstu gerilskog rata da vodimo. Odstampamo letke i udri!

panda162

Bravo kolega, pogotovo akcenat staviti na apoteke koje drzi mafija koja preko istih pere pare.

MINAMAL

Postovane kolege,
Staž sam završila u Apoteci Beograd, tačnije apoteci " Mostar" u Resavskoj 58. Htela sam svoje iskustvo da podelim sa ostalima.
Apoteka ima tehnologa i organizacija staža u ovoj apoteci je da prvih 4 meseca stažer bude sa tehnologom i radi svaki dan da njim, od 8 do 16h tih četiri meseca. Preostalih 4 meseca i 20 dana stažer prelazi da uči za receptururom, radi u smenama i prati nadredjenog farmaceuta.
Lepo je sve to smišljeno, ali je veliki problem što u praksi to ne funkcioniše!!!

U apoteci se radi dosta magistrale, tako da stažeri dosta rade magistralu, čak i  kada  predju na rad za recepturom ostaju posle smene da odrade magistralu.
Ni to nije toliki problem, koliki su problem medjuljudski odnosi. Tehnolog koja radi u toj apoteci, Nataša Živanović se izuzetno nekorektno ponaša prema stažerima i ostalim kolegama u apoteci. Svakodnevno se u apoteci mogu čuti vredjanja, svadje, ponižavanja  od strane Nataše Živanović. I taj problem traje godinama. Na žalost na to niko ne reaguje.
Tako da vam je moj savet da u širokom krugu zaobidjete apoteku "Mostar".

Pozrav!

Salix alba

Postovane kolege,

Obracam se svima Vama koji ste u potrazi za poslom u apoteci, ili cete u nekom momentu biti, da ne gubite svoje dragoceno vreme u ZUA "ISTRALEK" (to je  nov naziv za staru firmu ZUA "Anafarm). Ono sto mozete ocekivati u toj firmi je apsolutna neorganizovanost, izuzetno losa poslovna politika,prazne police u apotekama, nepostovanje prema zaposlenima i saradnicima od strane vlasnika. Ovde se takodje mozete susresti sa tim da Vam se vlasnik redovno obraca povisenim tonom, da ne isplacuje plate  mesecima, a o slobodnim danima i odmorima mozete samo da mastate.

Verujem da ce Vam ove informacije koristiti na putu do pronalaska MALOBROJNIH apoteka koje se ne upravljaju gore navedenim.
Puno srece Vam zelim!

jelkica

Jel ima neko iskustva sa apotekama 101 pharm?

bozur

Opet ZUA "ISTRALEK" iz Beograda trazi farmaceute...ccccc..na svaka 2 meseca trazi nove radnike...Naravno, kada probisvet od gazde ZAVLACI i NE PLACA svoje radnike!!!!!
Ljudi, BEZITE OD TOG PREVARANTA, ne dozvolite da vas ismejava i vredja inteligenciju jedna NEPISMENA LAZOVCINA!!! Taj obraza nema! Da ne poverujete kakvih ljudi ima i ko
sve danas drzi apoteke....Bolje ne stupajte u kontakt sa pokvarenjakom, da ne biste prosli kao mnogi koji ovu informaciju nisu imali kad je trebalo...
U njegovim apotekama mozete samo za dzaba da radite i da nazadujete, a da pritom budete maltretirani i ponizeni licno od NEPISMENOG PREVARANTA! Kome treba takav tretman?!


Mf.Mika

Drage kolege,da li neko ima iskustva sa Krsenkovic apotekama?Deluju korektno

Darija91

Krsenkovici??? Nikad zadovoljni radnicima,a radis ko konj.Plate su ok,ali dzaba kad im svaka sitnica smeta.Ja sam radila,kratko i dozivela mobing.Ako se maksimalno uvuces gazdi i gazdarici dobro ces proci,ali ce zato za sve biti krivi svi oko tebe.Presipanje iz supljog u prazno.Kolege prave smicalice,stalno traze radnike,a sire se ko kuga.Ne znam sta da kazem.Probaj,pa prosudi.Iz kog si grada/

pahulje

Zdravo kolege, prvi put sad videh ovu temu i stvarno je cool :D

Neko je pre nekoliko godina spomenuo u postovima Lilly.
U ugovoru pise da je plata 52500din a dalje se dobija za topli obrok 1500, za busplus 3275 pa je to osnovna plata za farmaceuta tj. 57275. e sad, ako se radi na praznik, a uvek se radi, ako se osvoji neki target i ako se pitaj Boga sta jos uradi, plata se povecava. Meni je svakog meseca iz nekog razloga bila nesto veca i drugacija a nikad nisam dobila platni listic. 5.ta plata mi je bila oko 62000i nesto zbog praznika i ne znam cega jos.
Prvi ugovor se potpisuje na 1 mesec, drugi na 2 meseca a treci na 3 meseca i tako dalje do 2godine rada na odredjeno, ko izdrzi :D Stalno neke akcije, seckanje cena do beskonacnosti i nazad, promene planograma, itd. Administrator je spomenuo ranije to degradiranje farmaceuta zbog ogranicenja recepture na "2 sa 2" i tog otvorenog tipa apoteke. Slazem se sa njim. Mozda je to Evropski model apoteke ali kad radite u njemu i kad vidite da narod uopste nema osecaj da je to apoteka - PRAVA apoteka, niti da ste vi zaista farmaceut, a pojedini tek ne shvataju i ne razumeju nista, onda vam se vrlo brzo smuci takav koncept apoteke, a i zbog raznih drugih razloga, ako takvu apoteku uporedimo sa onom Pravom apotekom, koja je samo apoteka. :-)

Pozdrav

I da, bas nasuprot njihovim upozorenjima na razgovoru za posao da o plati NE SME drugima da se prica, e bas svi treba da kazu svoje plate, da se zna ko tu sta radi i koliko nas izrabljuju za male pare.

nelica

Drage kolege, da li neko ima iskustva sa Primax apotekama?