Apoteke koje treba izbegavati

Started by dadaf, 26-09-2008, 19:03:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Bla_bla_blaaaa

Da li u pharmacity-ju i u liliju placaju stazere?

mima140186

U Liliju koliko znam ne primaju sta¾ere, jedino ako u poslednja 3 meseca nisu ne¹to promenili

Bred

Ne primaju a u Pharmacityju placaju, ne znam koliko sad, poslednji put sam cuo da je 20000 din, to se kod njih nikad ne zna, zavisi kako posluju valjda. Mada im je obuka za stazere generalno stvarno dobra.

pavlev

Kada smo vec na toj temi.....prosto se pitam na koji nacin komora stiti nase interese......zbog cea farmaceuti rade prijavljeni na minimalac? Zasto komora ne napravi kolektivni ugovor kojim ce stititi prava farmaceuta?  u Bosni i Hercegovini tako nesto postoji....i definisano je da minimalna plata farmaceuta je 1500 maraka( oko 750 eura) i ko moze da plati i ima apoteku..... ne vidim razlog zbog cega u Srbiji, koja je jelte naprednija zemlja u regionu ( a najnizeg je standarda ) ne bi mogao da se napravi ovakav ugovor...... samo  je potreban dobra volja ;)

malena

Bravo kolega to sam se i ja pitala... Sta ta komora radi za nas sem sto uzima pare gde god moze? Sto ne krenu malo po privatnim apotekama pa vide na sta su im farmaceuti spali... Sramota  jedna... Prosto mi bude zao gde smo mi ulozili trud i muku... Ovo je katastrofa!!!

Bred

Quote from: malena on 16-09-2013, 13:24:15
Prosto mi bude zao gde smo mi ulozili trud i muku... Ovo je katastrofa!!!

Upravo tako, zalosno.
Najgore je sto ne vidim da ce u skorijoj buducnosti biti ista bolje, cak naprotiv.

zmajic

Drage kolege, ja radim kao tehnicar sad vec 7 godina ,paralelno sa studiranjem. Nagledala sam se svega i svacega. Nije sjajno, ali moda jos i moze da se nadje neka pristoja apoteka i poslodavac.
Od apoteka def treba izbegavati Vanafarm, Laurus kod Hrama, pogotovo Vanafarm. Stalno vrti oglas i menja tehnicare ko luda, farmaceute nece ni da plati. Zena def ima neku dijagnozu. Filly nije nista bolji, ali ako se izborite i pregovarate za svoje uslove... Farmanea sad strasno prima stazere, posto primaju civilne recepte. Ali poenta je da samo vrte stazere, sto bi platili 2 farmaceuta po apoteci. Obicno svaka apoteka ima jednog farmaceuta koji je i upravnik, ali i mucenik, jer na svakih par meseci ima novog stazera kojeg obucava pa u krug!!!
Sto se tice plate farmaceuta, strasno se srozala. Trenutno gde radim su farmaceuti, od kojih jedna ima magisterijum, prijavljeni na minimalac. Resto na ruke. Ne isplati im se da daju drzavi. Poslodavci Vas poprilicno uslovljavaju sa ugovorima na odredjeno, pogotovo ako ste mladji, plase se da ne odete na trudnicko :namcor :namcor :namcor  Sto se tice posla obavljate sve, od cistacice do farmaceuta. Da ne pricam da morate da pregazite svoju etiku i da se ocekuje da postanete uvaljivac. Ja se za sada jos ne dam :K2: :igra:

Iksreno sve mi se manje nasa struka svidja...
ali necu da vas mracim... pre ili kasnije svi smo u istom sosu :wall:

Bred

Pa jedna koleginica  je bas skoro napisala post

Opet, farmaceuta dosta i dalje traze u Vojvodini ali ocigledno niko nece van Bga.

Cini mi se da sam vec negde napisao da apoteke koje cesto objavljuju oglase za radnike (ne pricam o vecim sistemima) su "sumnjive" u smislu da tu nesto sigurno ne valja.

Cujem da su u Srbotradeu recimo ok plate ali kod njih je haos zbog stalnog popusta od 13% na sve (?!) . Za Farmaneu i Pharmacity (ex Pharmanovu) se zna da vrte stazere posto ih, hvala Bogu i ima, a krajnje su jeftina radna snaga.

Bla_bla_blaaaa

Pa jednostavno moze im se, kad u drzavnoj nista ne placaju, a ovi bar daju nesto pa rade kako hoce i sta hoce sa stazerima..

nesi

uskoro ce ceo forum da se svede na :Apoteke koje treba izbegavati

Bred

TATA

©ta se de¹ava sa farmaceutom koji ostane bez posla,da li gubi licencu.Problem je ¹to skoro svi tra¾e farmaceute sa licencom.Farmaceutska komora pravilnikom o licenci primorava farmaceuta da prihvati bilo kakav posao da ne bi izgubio licencu.

Bred

inana

Situacija u nasoj profesiji  je katastrofalna ili bolje reci depresivna. Citajuci ovaj forum i slusajuci iskustva kolega, zaista neverovatno na sta nam je struka pala. Mi se definitivno mnogo razlikujemo od lekara. Njihova komora ih stiti i kad naprave greske a nasa ne moze da se izbori ni za normalne uslove rada. Recimo, iako se svi "vade" na losu ekonomsku situaciju, ipak bi mogli da se izbore za neka novcana sredstva kao nadoknadu za staziranje. Mozda bi tu i studentske organizacije sa naseg fakulteta trebale da vrse konstantan pritisak na Farmaceutsku komoru i Ministarstvo zdravlja...ne znam, samo mi se cini da smo letargicni...

Soyer

Pozdrav svima :)

Zelela bih da vas pitam sta mislite o apotekama filly farm i primax?Jer primaju stazere i kakvi su im uslovi?