Poziv da se zabrani fa¹istièki skup

Started by Bred, 07-10-2008, 18:27:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: B92, FoNet
Beograd -- Udru¾enje graðana "Pe¹èanik" uputilo je predsedniku Srbije Borisu Tadiæu peticiju graðana da zabrani najavljeni skup fa¹istièkih organizacija.

U pismu se poziva predsednik Srbije da u okviru svojih nadle¾nosti pokrene inicijativu za zabranu daljeg delovanja fa¹istièkih organizacija u Srbiji. U pismu se navodi i da se organizacije, koje zastupaju i ¹ire nacizam, rasizam, ¹ovinizam, "umo¾avaju" u Srbiji i postaju sve agresivnije.

Apel za zabranu "Srpskog mar¹a 2008", koji su organizacije Krv i èast, Nacionalni stroj i Stormfront najavile za 11. oktobar u Beogradu, na Platou ispred Filozofskog fakulteta, osim predsedniku Republike Borisu Tadiæu, upuæen je i predsedniku Vlade Mirku Cvetkoviæu, predsednici Narodne skup¹tine Slavici Ðukiæ-Dejanoviæ, predsednici Vrhovnog suda Vidi Petroviæ ©kero i ministarstvima unutra¹njih poslova i za dr¾avnu upravu i lokalnu samoupravu zahteva se i da dr¾avni organi zabrane delovanje ovih i sliènih organizacija u Srbiji.

U saop¹tenju se navodi da je apel otvoren za potpisivanje na Internet adresi veb sajtu "Pe¹èanika".

KaBoom

Bojim se da ni od ovog apela neæe biti ni¹ta... Ja bih to zabranio.

dirigent

Trebalo bi doneti ukaz koji bi zakonski zabranio oglasavanje u medijima o aktivnostima doticnih organizacija, a sve akcije deklarisano profasistickih grupa automatski svrstao pod krivicna dela.

     A ne ovako da se njima potkusuravaju za sitnis politickih (a)poena.

Bred

plus oni se sastaju i dogovaraju putem facebooka ...

:wall: :dole: :shock2:


mirror-girl


KaBoom

Evo ka¾u na TV dnevniku da je zabranjeno bilo kakvo okupljanje u Beogradu jedanaestog oktobra tekuæe godine, kako neonazi, tako i antifa¹ista...

Konaèno.

Bred

#6
MUP zabranjuje oba skupa
| Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- MUP Srbije zabraniæe oba skupa zakazana za subotu - skup ultradesnièarskih organizacija, ali i onaj antifa¹istièki, rekao je ministar policije Ivica Daèiæ.

Kako saznaje B92 u policiji, oba skupa æe biti zabranjena iz bezbednosnih razloga. S druge strane, Pokret Antifa¹istièka kampanja saop¹tio je da neæe odustati od protesta protiv fasizma, zakazan za 11. oktobar, bez obzira na najavu ministra policije Ivice Daèiæa da æe policija neæe dozvoliti skup.

U saop¹tenju tog pokreta navodi se da izjava ministra policije Ivice Daèiæa da æe biti zabranjeni ne samo fa¹istièki skup, veæ i protest Antifa¹istièke kampanje, "neæe spreèiti spontano mirno okupljanje graðana koji ¾ele da poka¾u da su spremni da spreèe pojavu nacizma u Srbiji".

Antifa¹istièka kampanja je saop¹tila da policija nije dostavila zvanièno obave¹tenje o eventualnoj zabrani skupa, a da je u medijima obrazlo¾ena jedino zabrana nacistièkog mar¹a, i to èinjenicom da je odgovorno lice skupa povezano s neonacistièkim organizacijama.

Da podsetimo, posle najave ultradesnièarskih organizacija kao ¹to su "Krv i èast" i "Nacionalni stroj" da æe organizovati "Srpski mar¹ 2008", reagovala je i organizacija "Antifa¹istièka kampanja", koja je najavila svoj skup na istom mestu, i to samo sat pre ultradesnièara.

"MUP neæe dozvoliti odr¾avanje nijednog skupa tog dana i neæemo dozvoliti da se u Beogradu ili bilo gde u Srbiji propagiraju nacistièke i profa¹istièke ideje", rekao je ministar policije Ivica Daèiæ obrazla¾uæi odluku o zabrani skupova.

Zabraniti organizacije

Omladinska mre¾a G17 plus za Vojvodinu i Omladina Helsin¹kog odbora za ljudska prava u Srbiji zatra¾ili su danas od nadle¾nih dr¾avnih organa da zabrane rad neonacistièkih i antifa¹istièkih organizacija u Srbiji i da kazne njihove èlanove.

Predsednik Omladinske mre¾e G17 plus Dane Pribiæ ka¾e da nije dovoljna zabrana neonacistièkog skupa, veæ da je potrebno zabraniti te organizacije.
Ostaje, meðutim, nejasno za¹to je zabranjen i antifa¹istièki skup. Portparolka "Antifa¹istièke kampanje" Milica Ðorðeviæ za B92 ka¾e da oni jo¹ uvek nisu dobili zvanièno obrazlo¾enje policije i da su zapanjeni takvom odlukom MUP-a.

"Zapanjeni smo iz razloga ¹to se, na neki naèin, izjednaèava antifa¹izam sa fa¹izmom, odnosno one vrednosti koje mi zagovaramo, a to je tolerancija, nenasilje, pravo na razlièitost, stavljaju se kao pretnja koja je ista kao fa¹istièki skup", ka¾e ona.

Ombudsman Sa¹a Jankoviæ sinoæ nije ¾eleo da komentari¹e konkretne poteze MUP-a. On je, ipak, rekao da dr¾ava mora poraditi na dugoroènijoj strategiji borbe protiv fa¹istièkih i sliènih organizacija.

"Ako se deluje samo policijskim zabranama, to mo¾e izazvati negativan efekat", ka¾e Jankoviæ.

"Za postizanje krajnjeg cilja od kljuènog je znaèaja uspeh mera usmerenih ka osna¾ivanju pravih, trajnih dru¹tvenih vrednosti kakve su, recimo, vraæanje znaèenja vaspitanja, obrazovanja, ali i pobolj¹anje njegovog kvaliteta i dostupnosti, borba protiv diskriminacija ili borba za dostojanstvo graðana svuda i u svakoj prilici, strategija za mlade... ", rekao je Jankoviæ.

"Bez uspeha ovih dugoroènih mera, zabrane æe mo¾da proizvesti i negativne posledice", rekao je on.

Odluku da se zabrani odr¾avanje mitinga najavljenih za subotu 11. oktobar podr¾ao je i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Èipliæ. On je ocenio da je zabrana bila oèekivana jer su nadle¾ni do¹li do zakljuèka da na tim mitinzima mo¾e doæi do ugro¾avanja tuðih prava.

Da se ni postojeæi zakoni ne primenjuju efikasno svedoèi nedavno iskustvo. Sankcije jo¹ nisu stigle izgrednike koji su kamenicama zasuli uèesnike antifa¹istièkog skupa pro¹log oktobra odr¾anog u Novom Sadu, a taj postupak je i dalje u predistra¾noj fazi.

Posle incidenata od pre tri godine na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, kada je prekinuta tribina posveæena antifa¹izmu, petnaestorici èlanova "Nacionalnog stroja" su, po oceni mnogih, izreèene simboliène kazne.

Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je parlamentu predlog zakona o zabrani neonacistièkih okupljanja, uz obrazlo¾enje da je to put da se spreèi zloupotreba Ustavom zagarantovane slobode govora.

Da bi se spreèili protesti ultradesnièara, sa kojih se èesto èuje govor mr¾nje i koji neretko zavr¹avaju nasiljem, potrebno je da se zakon o spreèavanju okupljanja uskladi sa Ustavom, ka¾e za B92 biv¹i predsednik Ustavnog suda Slobodan Vuèetiæ.

"O tome postoji jedan ¹irok osnov u Ustavu koji zahteva, omoguæava i, po svoj prilici, nameæe prosto da se ¹to pre stari zakon dopuni. Pogotovo u sferi ogranièavanja javnog okupljanja, gde se ka¾e da se to okupljanje mo¾e zabraniti u sluèaju kada se njime ugro¾avaju prava drugih", rekao je Vuèetiæ.

"A nesumnjivo da delovanje jedne profa¹istièke organizacije na javnom mestu ugro¾ava prava drugih jer ovo je zemlja demokratije koja zabranjuje proklamovanje rasne, verske i druge mr¾nje", dodaje Vuèetiæ.



:news:
Daèiæ: Beograd æe biti pun policije
| Izvor: B92
Beograd -- Ukoliko se profa¹istièke organizacije, i pored zabrane, danas okupe u Beogradu, policija æe intervenisati, poruèio je ministar unutra¹njih poslova Ivica Daèiæ.

Ni neonacisti, ni antifa¹isti nisu odustali od najavljenih okupljanja. Ministar policije je, gostujuæi u vestima TV B92, rekao da policiju u subotu oèekuje te¾ak posao, jer se u Beogradu igraju i dve sportske utakmice, i odr¾ava jedan koncert. Vi¹e od 2.500 policajaca su anga¾ovani zbog oèuvanja javnog reda i mira u gradu, saop¹tio je MUP Srbije.

Ispred Doma vojske u neposrednoj blizini Trga Republike parkirano je desetak policijskih d¾ipova. U centru grada nalaze se i policijske snage u punoj opremi za razbijanje demonstracija.

"Antifa¹istièka kampanja" ne odustaje od protesta u centru grada sa poèetkom u 16 èasova, a neonacisti æe, najverovatnije, odr¾ati svoj mar¹, uprkos direktnoj policijskoj zabrani.

“Procenili smo da postoje odreðeni bezbednosni rizici i da mo¾e doæi do sukoba i zato smo, na prvom mestu, i zabranili odr¾avanje tog skupa. Sa druge strane, sat vremena pre tog skupa, antifa¹isti su takoðe zakazali okupljanje”, rekao je sinoæ Daèiæ gostujuæi u Vestima TV B92.

Antifa¹isti ne odustaju

Antifa¹istièka kampanja pozvala je graðane da 11. oktobra u 16 èasova izaðu na miran protest protiv fa¹izma, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

“Iako je policija zabranila mar¹ neonacista, graðanke i graðani koji ¾ele da odbrane osnovne civilizacijske vrednosti, poput tolerancije i prava na razlièitost, okupiæe se da poka¾u kako borba protiv fa¹istièkih pojava ne mo¾e da se vodi samo delovanjem zvaniènih institucija”, saop¹tila je Antifa¹istièka kampanja.

Na skupu æe se, pored ostalih, okupljenima obratiti i Jovan Æirilov, dramaturg i teatrolog, Aleksandar Neæak, predsednik Saveza jevrejskih op¹tina Srbije, Marko Jurèiæ, novinar i antifa¹istièki aktivista iz Hrvatske, Pavle Æosiæ, pisac i lingvista, i drugi, navodi se u saop¹tenju.
Ministar policije je pozvao na red i mir, ali je upozorio da æe policija sprovesti zakon.

“Policija, ako treba, intervenisaæe. Ona æe biti vidno prisutna, biæe prisutno nekoliko hiljada pripadnika MUP-a u uniformama. Trudiæemo se da odr¾imo javni red i mir i, naravno, ukoliko neko kr¹i taj javni red i mir, protiv njega æe biti intervenisano”, upozorio je on.

Na forumu sajta neregistrovane neonacistièke organizacije "Krv i Èast" diskutanti ka¾u da æe prisustvovati skup.

Na sajtu "Nacionalnog stroja" i dalje stoji poziv da se doðe na mar¹.

Organizacija "Obraz" koja ne uèestvuje na mar¹u najavila je da æe od 16 èasova njeni pripadnici patrolirati ulicama Beograda tokom akcije pod nazivom "sa verom u Hrista protiv komunista".

"Obraz" æe se u 17 èasova prikljuèiti na Trgu Republike protestu protiv hap¹enja Radovana Karad¾iæa u organizaciji "Pokreta 1389".

Policija æe morati da obezbeðuje i halu “Pionir” u kojoj u 16 èasova poèinje ko¹arka¹ka utakmica Crvena Zvezda - Olimpija.

U 20 èasova u Areni odr¾aæe se koncert Ali¹ije Kiz, a 15 minuta kasnije na Marakani æe poèeti fudbalska utakmica Srbija - Litvanija.

Koraæ: MUP nije dobro reagovao

Predsednik Socijaldemokratske unije ®arko Koraæ smatra da policija nije adekvatno reagovala i da je mnogo ranije trebalo da neonacistièkim grupama da do znanja da odr¾avanje njihovog skupa neæe biti dozvoljeno.

“Ona je trebalo jasno da ka¾e – ‘zabranjujemo skup’, da pozove lidere, ako hoæete i da pritvori privremeno lidere tih grupa, nema njih mnogo, da s njima razgovara, da ih upozori kako æe ragovati ako doðu i verujte da tog skupa ili ne bi bilo, ili bi se vrlo malo ljudi pojavilo”, smatra Koraæ.

Prpa: Uvreda za istoriju Beograda

Uzrok pojave fa¹izma meðu mladima u Srbiji je neznanje, rekla je za B92 Branka Prpa, direktorka Arhiva Srbije.

Mladi ljudi koji istaknu "svastiku" nisu ni svesni da vreðaju graðane i istoriju Beograda, koji je tokom Drugog svetskog rata bio popri¹te ¾estoke borbe protiv okupatorske ideologije, istakla je Prpa.


Ona je naglasila da protiv toga moramo ga se borimo kao graðani, ali i kao dr¾ava. .
Lider SDU smatra i da je ministar Daèiæ u svojim javnim nastupima praktièno izjedanèio skupove antifa¹ista i neonacista, te Koraæ, inaèe psiholog, istièe da postoji jasna razlika jer su neonacistièke grupe iskljuèivo orijentisane na nasilje.

“Mi te grupe imamo izuèavane u psihologiji i one se oznaèavaju kao grupe mr¾nje. I one nemaju nikakav drugi sadr¾aj nego da vr¹e nasilje. Potpuno je druga tema i mo¾da za neku drugu emisiju ko èini pripadnike tih grupa. To su veoma èesto patolo¹ke liènosti, sadistièke strukture”, obja¹njava Koraæ.

On ocenjuje da je policija efikasnije reagovala danas bi se u Beogradu odr¾ao samo miran skup antifa¹ista.

“Beograd je bio jedini okupirani grad gde su Nemci napravili ve¹ala od stubova elektriène rasvete na sred Terazija i tu su obe¹eni ljudi bili izlo¾eni da zastra¹e Beograðane i antifa¹isti æe doæi do tog mesta koji je simbol stradanja Beograda od fa¹izma i to je sve”, ka¾e Koraæ.

On istièe i da je neprimereno da neonacisti svoj skup nazivaju “Mar¹om za jedinstvo Srbije”, jer je Srbija za vreme Drugog svetskog rata i nacistièke okupacije bila rasparèana u vi¹e delova i, prema njegovoj oceni, praktièno nije ni postojala.



:news:
MUP: Prijave protiv neonacista
| Izvor: B92, Beta
Beograd -- Policija je podnela dve kriviène i 13 prekr¹ajnih prijava protiv neonacista koji su se okupili u subotu u Beogradu za vreme protesta Antifa¹istièke kampanje.

Incidenti na Antifa¹istièkom skupu (FoNet)

Kriviène prijave su podnete zbog napada na policiju, a jedan od izgrednika protiv koga je podneta takva prijava je nemaèki dr¾avljanin. Prema podacima policije, za vreme protesta Antifa¹istièke kampanje u subotu na ulicama Beograda bilo je oko 500 neonacista, pristalica skupa "Mar¹ za jedinstvo Srbije" koji je MUP prethodno zabranio.

Policija je tokom skupa privela 34 neonacista od kojih je jedan bio maloletan, a 10 strani dr¾avljani. Meðu njima je bio jedan Francuz i jedan Nemac i po èetvorica dr¾avljana Rumunije i Bosne i Hercegovine.

Kod izgrednika su pronaðena neonacistièka obele¾ja - bed¾evi sa mrtvaèkim glavama i predmeti poput lanaca i kai¹eva sa ekserima kojima su mogli da napadaju graðane.

Sedmoro neonacista zadr¾ano je u policiji radi utvrðivanja identiteta, u skladu sa merom zadr¾avanja do 12 sati, reèeno je Beti u MUP-u.

Nakon ¹to im je policija utvrdila identitet, pu¹teni su kuæi.

Pretnje predsedniku Gej strejt alijanse

Nepoznato lice uputilo je pretnju predsedniku Gej strejt alijanse (GSA) Borisu Miliæeviæu jedan dan nakon antifa¹istièkog protesta u Beogradu, na kojem je on govorio i bio jedan od organizatora, saop¹tila je ta organizacija.

Kako se navodi, u poruci ostavljenoj na jednom Internet sajtu, predsedniku GSA se preti da æe "uskoro opet biti na ¹takama... pozdrav od ekipe obraz".

U GSA smatraju da se iz sadr¾aja poruke vidi da se radi o osobi ili grupi koja je detaljno upoznata sa ¾ivotnim navikama Miliæeviæa, buduæi da je on u maju ove godine imao prelom noge.

GSA smatra i da je motiv pretnji uèe¹æe Miliæeviæa na antifa¹istièkom protestu. Pretnje su prijavljene policiji, kao i vlasnicima sajta na kojem je poruka ostavljena.



Dr¾ava krenula u lov na neonaciste
M. Joksimoviæ - 24sata
Tu¾ila¹tvo i policija poku¹aæe da otkriju organizatore fa¹istièkih skupova ...
Republièko javno tu¾ila¹tvo najavilo je da æe, u saradnji s policijom, poku¹ati da otkrije organizatore neonacistièkih skupova.

PLANOVI - Preduzeæemo sve zakonske mere kako bi se u buduænosti spreèili neonacistièki skupovi i jasno stavilo do znanja da organizacije koje propagiraju fa¹istièku ideologiju neæe biti tolerisane - rekao je portparol tu¾ila¹tva Tomo Zoriæ.
Uhap¹enima æe, najverovatnije, na teret biti stavljeno krivièno delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mr¾nje, razdora ili netrpeljivosti, ali i nasilnièko pona¹anje i dela protiv javnog reda i mira.
Uprkos tome ¹to je policija iz bezbednosnih razloga zabranila fa¹istièki skup, najavljen za subotu u 17 sati, nekoliko pristalica fa¹izma je, za vreme antifa¹istièkog skupa „Neæe proæi”, iza¹lo na ulice. Do sukoba nije do¹lo, ali je policija privela 34 osobe, od kojih su 10 strani dr¾avljani, za koje se sumnjalo da bi mogli da izazovu nerede. Direktor policije Milorad Veljoviæ izjavio je da su te osobe imale nacistièka obele¾ja i da su verbalno izazivale policiju i uèesnike antifa¹istièkog protesta.
Antifa¹istièki skup okupio je nekoliko stotina pristalica. „Antifa¹istièka kampanja” zadovoljna je odzivom graðana i u buduænosti æe organizovati akcije kojima æe poku¹ati da spreèi promovisanje fa¹istièke ideologije.
- Protest u subotu bio je samo odskoèna daska. Kada sredimo utiske sa skupa biæe formirana koaliciona komisija koja æe ustanoviti dalje planove „Antifa¹istièke kampanje - ka¾e za „24 sata” portparolka „Antifa¹istièke kampanje” Milica Ðorðeviæ.
Na ulicama Beograda, neposredno pre protesta, kao i tokom njegovog odr¾avanja, bilo je 2.500 policajaca.
- Nekoliko dana pred skup bilo je prilièno napeto i bez obzira na to ¹to je pristalica na fejsbuk stranici bilo vi¹e od 10.000, veliki broj ljudi iz bezbednosnih razloga nije do¹ao. Reakcija sistema je iznenaðujuæa, a s obzirom na to da je ovo prvi antifa¹istièki skup posle du¾eg vremena, mi smo zadovoljni kako je sve proteklo. Pokazali smo da u Beogradu postoji kritièka masa koja je jasno i glasno rekla da ne toleri¹e fa¹izam - dodala je Ðorðeviæeva.

Neonacisti poruèuju pristalicama da budu nezavisni od amerièke kulture

„Nacionalni stroj”, svojim programom i statutom nesumnjivo pokazuje da je nacistièka organizacija koja se direktno oslanja na principe Treæeg Rajha. Oni se, izmeðu ostalog, zala¾u da puno graðansko pravo mogu imati samo pripadnici bele arijevske rase dok bi dr¾avljani ne-bele rase i rasno me¹ani imali odreðeni status i ogranièena prava osloboðeni graðanskih du¾nosti. U statutu se dalje navodi:
- Visoki predstavnici naroda na odgovornim polo¾ajima od nacionalnog znaèaja moraju biti srpskog porekla.
- Verujemo u biolo¹ku nejednakost kako meðu pojedincima tako i meðu rasama.
- Zalagaæemo se za sprovoðenje eugenskog programa kao napretka ljudske vrste i zabraniti svaki oblik rasnog me¹anja.


„Nacionalni stroj“ svojim pristalicama poruèuje:

- Nauèite da koristite i odr¾avate sve oru¾je koje vam je na raspolaganju.
- Upi¹ite se na èasove borilaèkih ve¹tina i budite istrajni.
- Budite u formi i uvek spremni za ulièni sukob s neprijateljem.
- Napadnuti ste nasred ulice. Borite se do poslednje kapi krvi! Neka neprijatelj zna da sa nama ne sme imati posla.

- Budite nezavisni koliko god mo¾ete od moderne amerièke kulture.


--

:face:

Ja sam sokiran ...  :nene:

Bred

Èlanovi "Stroja" zajedno ni na pivo
| Izvor: Blic, Politika
Beograd -- Ukoliko Ustavni sud zabrani "Nacionalni stroj", biæe ukinut njihov sajt, a aktivistima neæe biti dozvoljeno okupljanje ni u manjim grupama, pi¹u Novosti.

U sluèaju da Ustavni sud usvoji predlog v. d. republièkog javnog tu¾ioca Slobodana Radovanoviæa da se zabrani rad i delovanje "Nacionalnog stroja", ova organizacija ostala bi i bez svog sajta, a njenim aktivistima bilo bi zabranjeno da dele propagandni materijal i ¹ire svoje ideje.

Aktivisti "Nacionalnog stroja", organizacije koja nije formalno registrovana, prema reèima Tome Zoriæa, portparola republièkog javnog tu¾ila¹tva, oèigledno izazivaju versku i nacionalnu mr¾nju.

Blic: Neonacisti prete Daèiæu

Nakon inicijative Ministarstva pravde da se zabrani rad "Nacionalnom stroju", na jednom od neonacistièkih sajtova pojavila se poruka – Daèiæa treba ubiti, pi¹e Blic.

Na "Nacionalsocijalistièkom forumu" bilo je jo¹ preteæih poruka, ali tako direktne poruke sklanjaju oni koji ureðuju sajt, navodi list. Ovaj forum je registrovan na sajtu neonacistièke organizacije "Krv i èast".
"'Nacionalni stroj' se ne mo¾e formalno-pravno ukinuti, s obzirom na to da nije registrovan kao politièka organizacija, ali mu se mo¾e zabraniti rad i delovanje", ka¾e Zoriæ.

On dodaje da je zabrana delovanja Nacionalnog stroja tra¾ena u skladu sa Ustavom Srbije, kojim se jamèi oèuvanje ljudskog dostojanstva i ostvarenje pune slobode i jednakosti.

"Odredbama statuta, programom i proglasom ove organizacije jasno se raspiruje nacionalna i rasna mr¾nja. Niko ko u Srbiji propagira nacizam i neonacizam neæe biti po¹teðen", ka¾e Zoriæ.

Pored zabrane rada ovakvih organizacija, borba Republièkog javnog tu¾ila¹tva podrazumeva i ukidanje sajta, spreèavanje okupljanja aktivista "Nacionalnog stroja", rasturanje njihovog propagandnog materijala.

Borba, prema Zoriæevim reèima, podrazumeva i pokretanje kriviènih postupaka protiv lica za koja se utvrdi da izazivaju nacionalnu, rasnu i versku mr¾nju.

b92

KaBoom

Eto, lepo je Èanak govorio da njih treba zabraniti, jo¹ dok su mar¹irali Novim Sadom i kad je do¹lo do sukoba izmeðu njih i antifa¹ista pro¹le godine. Tada je to gurnuto pod tepih. Ali kad se desilo u BG-u - reaguje se. Jo¹ uvek na vreme, bitno da se reaguje... Dok se ne desi u BG-u neka nevolja izgleda nema ni¹ta od delovanja. Ostali delovi Srbije su sekundarni... Sorry BG-ðani, ali tako se èini...

Bred

Ne, ne, sumnjam da ce ih Ustavni sud zabraniti jer mi hocemo da pokazemo sad koliko smo najdemokratskija zemlja na svetu ...  :dole:

A i bas me zanima kako ce im zabraniti okupljanje na facebooku ...  :wall: :shock2: :K2:

KaBoom

Kontam da su facebook i portali najmanji problem. To je isto kao da se mi studenti farmacije okupimo ovde i talapamo o studentskim problemima. Dok neko ne izaðe pred dekana i sl. mo¾emo mi tako od jutra do sutra. Ili da di¾emo bune ovde koliko oæemo, ako se niko ne osvræe na na¹e pisanije...

Ima puno sajtova, pro¹vrljah ih dosta. Pi¹u sva¹ta. Ali dok leèe frustracije na netu - neka ih. Ko da pi¹u dnevnik. Ali kad krenu da se skupljaju, remete javni red i mir, skrnave istorijske vrednosti - e tu ima da dobiju po pièci... Neki red mora da se zna. I nek se okane izgovora demokratije. Za takve patolo¹ke sluèajeve je samo psihijatrijaska ustanova, nikako slobodno, demokratsko dru¹tvo...

Bred

Pa kolega, ne mozes porediti  studentski i fasisticki sajt ...  :wink:

Problem je sto ce oni svoju ideologiju siriti po face-u sigurno a na ovom primeru se vide i mane  interneta i nemogucnosti njegove kontrole ...   :wink:

mirror-girl

Ne treba kriviti internet vec ljude koji ga zloupotrebljavaju i one naivne koji nasedaju na sve...

Bred

Svakako ali internet postaje mnogo uticajniji medij a posebno su ugrozene tzv drustvene mreze koje ponajvise klinci i koriste ...  :wink:

Bred

lm, ovo je nedavno osvanulo u jednom pozemnom prolazu na nbgu ...

(http://img372.nono9.us/my.php?image=dsc00205oo5.jpg) (http://g.nono9.us/thpix.php)

:face: