Lou kost hoteli - noæ za dvadesetak evra

Started by Bred, 11-10-2008, 13:46:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 I. Stojanov - 24sata
©irom sveta otvaraju se hoteli koji za pristojnu cenu nude sobe s kupatilom. Nisu luksuzni, name¹taj je jednostavan, ali su uvek èisti...
Napokon ¹irom sveta poèinju da se otvaraju niskotarifni hoteli koji za pristojnu cenu nude sobe s kupatilom. Nisu luksuzni, name¹taj je jednostavan, ali su uvek pristojni, èisti i privlaèni za putnike s ni¾im bud¾etom.

DOSTUPNO - Niskotarifni hoteli nisu hosteli jer u njima ne delite sobu s nepoznatim ljudima, a sobe imaju kupatilo. U veæini sluèajeva radi se o normalnim hotelima koji su niskim cenama ostvarili pobednièku filozofiju poslovanja. Na primer, ko sanja o putu u Indiju, mo¾e da rezervi¹e jedan od „Ginger” hotela (www.gingerhotels.com) koji su razbacani po celoj zemlji. Tro¹eæi od 15 do 45 evra za noæ mo¾ete da odsednete u najlep¹im mestima u Indiji.
Jo¹ jedan sajt koji treba proveriti jeste onaj s hotelima Formule1 (www.hotelformule1.com). Ima ih po celoj Evropi, od ©vajcarske do ©panije, ali i ¹ire - u Brazilu, Ju¾noj Africi, Australiji i Japanu.
Cene? Variraju od grada do grada. U Parizu i Liverpulu se mogu naæi dvokrevetne i trokrevetne sobe za oko 40 evra. U Barseloni æete potro¹iti 32, a u Berlinu 28 evra.
Naravno, jo¹ povoljniji su hosteli, koje obièno koriste mladi ljudi koji ne oèekuju mnogo od sme¹taja. I hostelska ponuda je napredovala tokom poslednjih godina. Najbolje je posetiti sajtove niskotarifne aviokompanije „Rajaner“ (www.ryanair.com) i sajt koji objedinjuje hostelsku ponudu celog sveta (www.hostelworld.com). Na ovom sajtu mo¾ete naæi mnogo privlaènih hostela, poput „Ace Hotel” u Londonu u Kensingtonu, u kome se cene noæenja kreæu od 30 evra, ili „Country Club Castelfusano“ pored Rima gde je noæenje samo 18 evra. „Cat’s Hotel” u Madridu je palata iz XVIII veka, u kojoj mo¾ete da izaberete male sobe s kupatilom ili sobe s vi¹e kreveta sa zajednièkim kupatilom. Cene startuju od 21 evra.
Malo skuplja varijanta je dvokrevetna soba sa kupatilom u „K&T Boardinghouse” u Beèu gde noæenje ko¹ta 69 evra.
I na kraju, tu je najpovoljnija destinacija, „Arpacay Hostel” u Pragu koji ima èak i salu s kompjuterima i pristupom internetu. U ovom hostelu mo¾ete izabrati izmeðu grupne spavaonice, soba u kojima æete biti sami i malih apartmana. Cene su zaista posebne, a kreæu se od 20 evra za noæ.

frckica-j

E pa ovo nije lo¹e! Najvi¹e "volim" hotele koji imaju brdo zvjezdica, uðe¹ u njega, a kao da si u¹ao u najveæu rupu! Fuj!

dirigent


Mislim da ce tim luksuznim hotelima odzvoniti . Mladja generacija voli da putuje da se zeza ,a nema mnogo sredstava. A kad se covek zakopa u hotel od 5 zvezdica tu ima sve i ne mora da mrda.

|mislim da dolazi vreme turista istrazivaca koji idu u grupama od grada do grada zemlje do zemlje na biciklima , karavanima automobila i koji zele biti slobodni na svom putestviju da idu gde ih noge nose, a ne da se baskare  u nekom sheratonu ili burdz al arabu...

Enea

hej gledala sam ovaj na 25km od rima.. cena je 40e a ne 18e.. ili za vise osoba 25e+taksa po osobi..

:run

MoonHelen

Pa ovo je super! Gledala sam ih blizu Pariza i tako. Lep smestaj, i povoljne cene. :)

Bred

Hm da ali vecina tih lou kost hotela se nalazi u problematicnim delovima grada tako da nikako ne biste trebali da idete sami ...  :wink:

Yasmin

odlicno za studentska putovanja... podrzavam akciju xaxaxxaxaxxa