Tina Tarner dolazi u Beograd

Started by Bred, 19-10-2008, 14:28:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: A. Novakoviæ | Foto:AFP  | Blic

Legendarna amerièka pevaèica Tina Tarner je veliku povratnièku turneju zapoèela 1. oktobra u Kanzas Sitiju, a kako nezvanièno saznajemo, nekoliko srpskih promotera pregovara o organizovanju njenog koncerta u Beogradu. Uskoro æe se znati ishod vi¹emeseènih pregovora, a ukoliko se ugovor sa menad¾mentom Tine Tarner potpi¹e, ona æe na proleæe sledeæe godine odr¾ati koncert u Beogradu, najverovatnije u „Areni“.

Da podsetimo, Tina Tarner veæ je gostovala u Srbiji, u junu 1990. je odr¾ala sjajan koncert na stadionu Zemuna i odu¹evila vi¹e od 20.000 ljudi.

Najava njene turneje „Tina: Live in Concert“ izazvala je ogromno interesovanje fanova, buduæi da je ovo njena prva turneja posle osam godina pauze. Naime, u julu 2000. Tina je spektakularnim koncertom na rasprodatom Vembli stadionu u Londonu zavr¹ila „Twenty Four Seven“ turneju, a odmah nakon nastupa je saop¹tila da je to bio njen opro¹tajni koncert. Na veliku radost fanova, Tarnerova se predomislila, a ¹ezdesetdevetogodi¹nja pevaèica je veæ na prvom koncertu u Kanzas Sitiju pokazala da je u vrhunskoj formi – pevala je skoro dva i po sata a publika je u¾ivala u seriji velikih hitova kao ¹to su numere „Private Dancer“, „What’s Love Got To Do With It“, „Steamy Windows“, „Nutbush City Limits“…
Do sada je potvrðeno da æe Tarnerova do 13. decembra odr¾ati 37 koncerata u Americi, a evropski deo turneje poèinje 14. januara 2009. nastupom u Kelnu. Interesovanje publike je iznenadilo i evropske promotere, pa su bukvalno preko noæi dodavani novi datumi za iste gradove. Tako æe na primer, sjajna pevaèica èetiri puta pevati u Kelnu, Minhenu i Manèesteru, a planirano je èak pet koncerata u londonskoj O2 areni!
Ukupno (za sada) su planirana 44 nastupa u Evropi, a trenutno poslednji najavljeni koncert je zakazan za 12. april u Dablinu.
Meðutim, Tina Tarner æe najverovatnije evropsku turneju produ¾iti i na leto, ¹to samo poveæava ¹anse da je vidimo u Beogradu.
Ana Me Bulok, kako glasi pravo ime Tine Tarner, roðena je 1939. u Natbu¹u u Tenesiju, sa 16 godina se preselila u Sent Luis i upoznala bluz muzièara Ajka Tarnera. Poèela je da nastupa sa njim, a njih dvoje su se venèali 1962. U narednih desetak godina Ajk i Tina su harali amerièkom muzièkom scenom, objavili su seriju hitova, a ovu epohu u Tininom ¾ivotu je obele¾ila numera „Proud Mary“. Uporedo sa komercijalnim uspehom Tarnerova je prolazila kroz lièni pakao – Ajk, koji je imao velikih problema sa drogom i alkoholom ju je godinama fizièki zlostavljao, a nekoliko puta je umalo umrla od batina. Konaèno, 1978. Tina se razvodi od Ajka i poèinje solo karijeru. Prva dva albuma su bila potpuno nezapa¾ena od strane publike ali situacija se menja 1984. kada je objavila ploèu „Private Dancer“ koju su najavili megahitovi „What’s Love Got To Do With It“ i „Let’s Stay Together“, obrada legendarne pesme Ala Grina.
Ostatak prièe je poznat, Tina je izdala jo¹ èetiri veoma uspe¹na albuma, i postala jedna od najveæih svetskih muzièkih zvezda. Njeni albumi su prodati u vi¹e od 180 miliona primeraka, a fanovi su je prozvali kraljicom rokenrola…

Karijera duga 50 godina
1939. – 26. novembra roðena u Natbu¹u u Tenesiju
1955. – upoznala Ajka Tarnera i poèela da nastupa sa njegovim bendom Kings of Rhythm
1960. – objavljuju hit singl „A Fool In Love“
1962. – Ajk i Tina su se venèali u Tihuani
1968. – za numeru „Proud Mary“ osvajaju nagradu „Gremi“
1976. – uoèi nastupa u Dalasu, Ajk je pretukao Tinu, koja se narednih nekoliko meseci skrivala kod prijatelja
1978. – Tina se konaèno razvodi od Ajka
1978. – objavljuje solo album „Rough“
1984. – izdaje ploèu „Private Dancer“ koja je prodata u vi¹e od 14 miliona primeraka
1985. – odbila je ulogu u Spilbergovom filmu „The Color Purple“
1988. – nastupila je na stadionu Marakana u Rio de ®aneiru pred 184.000 ljudi
1993. – na osnovu njene ¾ivotne prièe snimljen je film „What’s Love Got To Do With It“ u kojem je Tinu glumila Anðela Baset
1995. – snimila je pesmu „Goldeneye“, naslovnu numeru istoimenog filma o D¾ejmsu Bondu
2000. – zavr¹ila opro¹tajnu „Twenty Four Seven“ turneju
2007. – vraæa se na scenu nastupom na humanitarnom koncertu u Londonu
2008. – 1. oktobra zapoèela povratnièku svetsku turneju

frckica-j

Super baka. Svaka joj èast! Jest da je izvr¹ila 1001 plastiènu operaciju, ali ima energije vi¹e nego tridesetogodi¹njakinja!  :ok:

Bred

Upravo tako, alal joj vera, uvek sam je gotivio ...

:Bog :cvet

frckica-j

A sviða mi se i njen glas. Nekako je nekultivisan a opet super zvuèi!  :ok: :fancy: Ima i dobrih pjesama, da ne ispade kako samo prièamo o energiji!

Yasmin

ne verujem, mada bi bilo super da dodje...