Prvi nacionalni kongres studenata farmacije - prijave u toku

Started by pereca, 20-10-2008, 10:08:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pereca

Drage koleginice i kolege,

veliko nam je zadovoljstvo da mo¾emo da vas pozovemo na
Prvi nacionalni kongres studenata farmacije Srbije
koji æe se odr¾ati od
20.-23.11.2008. na Zlatiboru.

Tema  kongresa je "Farmaceut 21. veka".

Organizator kongresa je NAPSer - Nacionalna asocijacija studenata farmacije, èije su èlanice BPSA-Studentska organizacija Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, PSANS - Farmaceutska studentska asocijacija Novog Sada i NiPSA - Studentska farmaceutska asocijacija Ni¹a.

S obzirom da danas imamo studente farmacije u vi¹e gradova ovaj dogaðaj æe biti glavno mesto na kome æe se mlade kolege, buduæi zdravstveni struènjaci, okupljati, razmenjivati ideje i pratiti aktuelne trendove u struci.

Nacionalni kongres studenata farmacije æe se odr¾avati jednom godi¹nje sa temom prilagoðenim potrebama i ¾eljama studenata kao i aktuelnostima. Veliki broj studenata na¾alost nije u moguænosti da poseæuje evropske i svetske dogaðaje u vezi sa na¹om buduæom profesijom i na taj naèin bude u toku. Kongres ima za cilj da omoguæi pristup ¹irem broju studenata aktuelnostima u struci, kao i da na jednom mestu okuplja studente farmacije sa svih fakulteta u Srbiji, motivise ih na saradnju, razmenu ideja, strucnu diskusiju...

Temu “Farmaceut 21. veka” smo izabrali za ovaj prvi nacionalni kongres iz vi¹e razloga. U dana¹njem svetu promene se de¹avaju jako brzo, pa tako i u farmaciji. Znanje puta kojim farmacija ide je danas neophodno kako bismo se i mi sami prilagodili zahtevima farmaceutske prakse.
Oblasti kojima danas farmaceut mo¾e da se bavi su raznolike. Farmaceut se ne nalazi samo u apoteci i industriji, veæ radi i kao deo struènog tima na klinikama, kao menad¾er, u vladinom i nevladinom sektoru itd.

Uèesnici kongresa æe imati priliku da èuju èime sve farmaceut mo¾e da se bavi, kao i da saznaju koje su ve¹tine i znanja bile potrebne nekada, danas, a koje æe im biti potrebne u buduænosti.

Tema je op¹ta, pitka, zanimljiva i namenjena studentima svih godina i stoga vas jo¹ jednom srdaèno pozivamo da nam se pridru¾ite na Zlatiboru od 20. do 23. novembra 2008.

Ne propustite priliku da se pripremite za buduænost farmacije!

Prijave za uèe¹æe na kongresu vr¹e se iskljuèivo online i poèinju u ponedeljak 20.10.2008. u 12:00 h.

Registracije uèesnika i vi¹e informacija na sajtu www.napser.org (http://www.napser.org)

Va¹ NAPSer  :cvet

Bred

A ono sto fali jeste ovo :

Kotizacija iznosi 4.000 din i obuhvata sledeæe:

- 3 puna pansiona u studentskom odmarali¹tu “Ratko Mitroviæ”
- prevoz do Zlatibora i nazad
- prisustvovanje svim predavanjima
- organizovan dru¹tveni program uveèe
- ¹tampani materijal
- zvanièna majica kongresa
- grupnu fotografiju svih uèesnika

Registracija se obavlja iskljuèivo on-line!

UPUTSTVO ZA UPLATU KOTIZACIJE

Svi studenti koji popune prijavni formular za kongres, nakon povratnog e-maila koji potvrðuje njihovu prijavu, dobiæe i mail sa obave¹tenjem, uputstvom i rokovima uplate kotizacije. Ne uplaæivati kotizaciju pre prijema pomenutog e-maila!!!

Kotizacija se uplaæuje op¹tom uplatnicom koja treba da sadr¾i sledeæe podatke:
UPLATILAC:Ime i prezime prijavljenog uèesnika, adresa stanovanja
SVRHA UPLATE:Kotizacija za kongres
PRIMALAC:Studentska organizacija Farmaceutskog fakulteta, Vojvode Stepe 450, Beograd
IZNOS:4000,00 dinara
RAÈUN PRIMAOCA:205-27069-70

Napomena: potrebno je da svaki prijavljeni student saèuva kopiju uplatnice, koja æe u sluèaju eventualnih nejasnoæa poslu¾iti kao dokaz o uplati.

KaBoom

Aj da vas dopunim, puna adresa sajta KONGRESA je: www.napser.org/kongres/

Ja sklepao sajt, nadam se da vam se dopada. Moram da se pohvalim, reklama bato! :K2:

Sve informacije æete tamo naæi, a one koje jo¹ nema - biæe. Poseæujte redovno sajt, jer svaki dan ubacujemo materijale... :wink: I po¾urite sa registracijom, jer je veæ polovina mesta popunjena koliko èujem...

Biæe super, kao i uvek. A kako drugaèije i mo¾e biti??? :>:

KaBoom

Ima promena u plaæanju!!! Tako da nemojte uplaæivati dok vam ne stignu e-mailom svi podaci, obave¹tenja, uslovi itd!!! :wink:

frckica-j

Mo¾da je suvi¹no pitanje, ali mo¾emo li se i mi iz Republike Srpske ukljuèiti? Jesmo druga dr¾ava, ali radimo po va¹em planu i programu?  :hm

KaBoom

Jok, ba. Samo Beograd, Novi Sad, Ni¹, Kragujevac... Samo ne znam ¹to nismo ukljuèili i KOPSA-u iz Pri¹tine... :K2:

malena

frckica-j

©mrc, pa ba¹ nas ne volite!!!  a005 A ako æemo veæ da cjepidlaèimo, po nekim osnovama to je nacionalni kongres, a ima nas Srba i sa ove strame Drine!  a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005

xxx

ttbb

Ja sam se prijavila treceg dana od pocetka prijavljivanja i bila sam prihvacena. Posle dva dana (u nedelju uvece) dobila sam poruku da se dogodila "greska u sistemu" i da sam ja kao i nekolicina mojih koleginica ipak odbijene. Ocigledno se ovde radi o neozbiljnoj organizaciji koja favorizuje jedne kandidate, a druge diskriminise. Da sam odmah bila odbijena ovo sigurno ne bih napisala.

Kamicak

Ista prica, ne znam bas da li je zavera u pitanju,ali malo je mesta za tako veliki broj farmaceuta iz cele Srbije. Verovatno je tih 150 mesta otislo jos prvog dana, tj cim je pocelo prijavljivanje

pereca

Drage koleginice i kolege,

Proces registracije za Prvi nacionalni kongres studenata farmacije je automatizovan.
Odnosno databaza koja stoji iza registracionog formulara salje automatske odgovore prijavljenim ucesnicima.
S obzirom da smo od samog pocetka imali ogranicen broj ucesnika, zbog smestajnih kapaciteta, i da dolaze studenti
iz Kragujevca, Novog Sada, Nisa i Beograda unapred su odredjene kvote za svaki grad na
osnovu brojnositi studenata na svakom od fakulteta.
Te brojke su KG 10, NI 22, NS 31, BG 77.

Databaza je trebala svim koji se registruju u okviru ovih kvota da posalje predefinisanu
poruku da je njihova registracija prihvacena sa uputstvom za uplatu kotizacije. Ostalima
preko kvote je trebala da stigne automatska poruka da su na listi cekanja jer uvek
postoji mogucnost da neko odustane.

Na zalost zbog lose isprogramirane databaze ona je slala svima koji se prijave poruku da
je njihova registracija prihvacena. Kada smo to primetili automatski odgovor databaze je
odmah onesposobljen i presli smo na manuelno obavestavanje prijavljenih, ali na zalost
steta je vec bila pricinjena.

Konkretno je databaza u slucaju Beograda obavestila nekih 99 osoba, a trebala je 77, sto
znaci da je 22 osobe pogresno obavesteno. Reagovali smo koliko god smo brzo mogli da ne
bi nastala jos veca steta. Svima koji su pogresno obavesteni poslan je e-mail i sms sa
izvinjenjem, objasnjenjem i ponudom da na drugi nacin ucestvuju na kongresu.

Jos jedanput se izvinjavamo na eventualno izazvanim neprijatnostima.

O malverzacijama i favorizovanjem odredjenih osoba nema ni govora. Ovih dana cemo
objaviti listu svih prijavljenih ucesnika pa cete i sami moci da se uverite da je prijava
isla po principu ko se pre registruje.

Nadamo se da cete razumeti da je u pitanju tehnicki problem koji je iskrsao. Drago nam je
da je zainteresovanost velika ali nam je zao sto su smestajni i kapaciteti sala za predavanja ogranicili broj ucesnika.
To je takodje nesto na sta ne mozemo da uticemo.

Ovo je prvi NAPSer-ov nacionalni kongres i suocili smo se sa izuzetno velikim interesovanjem studenata iz svih gradova.
Iskoristicemo to kao putokaz za buduca desavanja i zasigurno cemo obezbediti vise mesta za ucesnike.
Kada je pitanju ovaj prvi kongres, namera nam je bila da studentima obezbedimo prihvatljivu i popularnu kotizaciju, te je stoga i izabrano studentsko odmaraliste na Zlatiboru.
Ali ono nazalost ima ogranicene kapacitete i mi smo za ovu priliku dobili na raspolaganje 150 mesta, sto je mali broj kada se u obzir uzme broj studenata farmacije na svim fakultetima u Srbiji.

Nadamo se vasem razumevanju i jos jednom upucujemo izvinjenje zbog nastalih neprijatnosti.

Vas NAPSer  :cvet

xxx

a da li postoji mogucnost da se plati kotizacija i da se ide o svom trosku...

pereca

Razmatra se takva mogucnost i trazi se najbolji nacin da se izadje u susret sto vecem broju zainteresovanih studenata.
Vest o tome bice objavljena cim se definisu svi uslovi.
Ipak, da ne bi bilo nesporazuma, i u tom slucaju ce kapacitet biti ogranicen u smislu da ce se primiti onoliko ljudi koliko moze prisustvovati predavanjima u kongresnoj sali, jer ipak ne zelimo da uradimo bilo sta na ustrb kvaliteta.

Pratite obavestenja na sajtu www.napser.org/kongres (http://www.napser.org/kongres)

KaBoom

Dodate su slike sme¹taja u galeriju na sajtu... Ko nije bio nikad na Zlatiboru i u tom odmarali¹tu, mo¾e da pogleda. :wink: