Vudu lutkica ispod tezge

Started by frckica-j, 09-11-2008, 13:29:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Vudu lutkica ispod tezge

Izvor: Veèernje novosti

KAKO da na¹kodite poslovnim konkurentima, suparnicima u ljubavnoj vezi, da opèinite profesora matematike ili da one koji vas vole naterate da vas slepo slu¹aju?
Ako ne znate odgovore na ova pitanja, sve ¹to je trebalo da uradite jeste da odete do nedavno zavr¹enog Sajma knjiga i, ispod tezge, kupite, u obiènu kesicu zamotanu tajnu va¹eg buduæeg uspeha - vudu lutkicu! Sa sve uputstvom kako pomoæu nje i dobijenih ¹penadlica mo¾ete da manipuli¹ete drugim osobama.
Da je popularnost ovog proizvoda velika, dokaz je èinjenica o brzometnoj prodaji (rasprodat za jedan dan), a oni koji do njega nisu uspeli da doðu ¾alili su se kako ne znaju gde da naðu adresu distributera jer se on, bar zasada, ne ogla¹ava ni u jednom mediju ili specijalizovanom èasopisu.
Glasine tvrde da je vudu relikvija uvezena sa zapada, a da je kod nas postala moderna jer je Srbija, poput drugih zemalja u tranziciji, plodno tr¾i¹te za sve ritualne i obredne eksponate. Tako su graðani Srbije, kao uostalom i oni u okru¾enju, preplavljeni reklamama za kupovinu „zraèeæih piramida“, moænih malte¹kih krstiæa, jing-jang kru¾iæa...
Tu prijemèivost su odmah iskoristile i TV stanice koje masovno zaraðuju na SMS-ima sa savetima astrologa, tarot majstora ili vidovnjaka...
Obja¹njenje psihologa je jednostavno: u siroma¹nim dru¹tvima sa stalnim tenzijama, razni, i oni najèudniji rituali, slamka su spasa u potrazi za sreæom.

IGLICA ZA ®IGANjE
Ritual s vudu lutkicama, koje se ispod ruku prodaju po Srbiji, jednostavan je - po uputstvu, dovoljno je mobilnim telefonom neprimetno uslikati osobu s kojom se ¾eli manipulisati, slièicu utisnuti na glavu kupljene glinene figurice, a potom ¹penadlicu zabosti „na deo tela gde treba da ¾iga i boli“. Za ljubav je, pi¹e, najdelotvornije zabosti iglicu u levu stranu grudi - direktno u srce.

UPLA©ILO I SARKOZIJA
FRANCUSKA izdavaèka kuæa „KiB“ je pre dvadesetak dana pustila u prodaju vudu lutke sa likom dvoje kandidata sa poslednjih predsednièkih izbora, Nikole Sarkozija i Segolen Roajal. Po ceni od 12,50 evra dobijala se i kesica s 12 iglica. Poèetkom ovog meseca medije je preplavila vest da je Sarkozi tu¾io „KiB“, tra¾eæi da se prodaja tih vudu lutkica zabrani, ali je sud u Parizu odbio zahtev ¹efa dr¾ave i odobrio prodaju sa obrazlo¾enjem da je to „sloboda izra¾avanja iz domena humora i satire“.

STRADAO FARAON
Vudu magija nastala je u Africi, na prostoru dana¹njeg Benina, pre 6.000 godina.
Lutkica od voska „kojom se neprijatelj mo¾e i ubiti“ prvi put se pominje u papirusima pronaðenim u grobnicama faraona u Luksoru. Faraon nazvan po bogu Sunca Ramzes III (Egiptom vladao od 1182. do 1151. pre Hrista) stradao je u zaveri konkurenata koji su ¾eleli njegovo mesto, i to, kako je zapisano na papirusima, uz pomoæ sve¹tenika, moænih vraèeva koji su ga ubili preko vo¹tane figure!
____________________________________________________________________________________________________

Pa dobro ljudi, DOKLE!!! Pa nije nam dosta na¹ih vla¹kih ovih i onih magija, kletvi u skup¹tini, raznoraznih proroka, astrologa, numerologa i svih ostalih, nego moramo da uvozimo i vudu magiju. ©ta je sledeæe???  :wall: :wall: :wall: I to se sve prodaje na Sajmu knjiga...  :shock2: :wacko:

Bred

Nego, ne rekose adresu "distributera"? Trebalo bi mi par komada :lol3:
:hm

KaBoom

Odmah sam se setio skup¹tine, kao sajma kletvi vrad¾bina. Od sada glasam za Radetu, seme joj se zatrlo. :>:

frckica-j

Dobro u redu, ¾ensko sam. Ponekad obrnem ¹olju iz zezancije na nekoj ¾enskoj sjedeljci (5 minuta poslije toga se ne sjeæam nièega ¹to mi je "proreèeno"). I kucnem u drvo kad je ne¹to dobro (pod drvetom obièno podrazumijevam svoju kovrd¾avu glavu, jer je tvrða od svakog drveta) ali da kupujem vudu lutke, i ne znam ¹ta sve da bi nekome napakostila, pa stvarno... Pretpostavi¹ da na sajam knjige dolaze uglavnom obrazovani ljudi, koji ne bacaju kletve i ne vjeruju u takve stvari... O majko...  :shock2: