Evrovizija - utisci, otisci, pritisci...

Started by Darker, 21-05-2006, 00:09:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Darker

Rock'n'roll angels, midnight hard rock Halelujah!!!!
Laaaaaaaaaadno su pobedili!!!!!!!!! Buhahahahhahahahahahahha, jaoooooooo koji carevi, ljubim ih u dupe zombijevsko :> :> :>
Iako sam navijao za njih, hihihihihiihihihi, nisam mogao da sanjam da æe biti u prvih 5, a ne prvi!!!!!
Revolucija!
Sledeæe godine Norve¹ka ima da ¹alje Dimèe Borgirèe (e, Vladimire, to su satanisti :> :> :>), mogu da zamislim letnje ¾urkice sa Lordijem, buhahahhahahahhaha, a i prenera¾ene bakice koje su pomno pratile Evroviziju i tek ¹to su uspele da svare poplavu narodnjaka, sad su od ovih popile infarkt :> :> :> :>
A i uzdrmane crkvene organizacije, koje se tek vataju u ko¹tac Da Vinèijevim kodom, kad ih Lordi s leða... :X :X :X
Biæe skoro propast sveta :> :> :> :>
Elem, moji favoriti su bili i: Norve¹ka sa onim anðelèiæem(mada nisu imali ¹anse, sad su ðavoli in :) ), zatim Bosna i Makedonija, Turska je imala dobar aran¾man, ali riba ima totalno retardiran glas, tj. ne mo¾e da ga isprati, Seve se zeznula ¹to je pro¹la direkt u finale, jer je to pesmica kojoj treba malo vremena da uðe u u¹i, iako je vrlo naivna, Bregoviæ je tu ume¹ao prstiæe, ali nedovoljno-fale trubaèi. A da je bilo trubaèa, ne bi se ni kvalifikovala kod Hrvata :D :D :D :> :>
I to bi bilo to otprilike, valjda nisam nikog zaboravio... Ostatak pesama mi je bio smrtno dosadan O0

vladimir

Мени је најјачи лик била Исланђанка!!! :D  И она њена пратећа плесна група! :> :> :>  Уопште ме не чуди што је Хари Потер Хари трећи, Џвељко Јоксимовић се изгледа специјализовао за писање песама за фестивале ове врсте.
Ма како ти то изгледало чудно, мени су Лорди били симпластични због њихове саме појаве међу оним геј ликовима и рибицама у шта-ти-ја-знам-који-фазон-фурам фазону.Не улазим у текст њихове песме као ни квалитет њихове песме ( преферирам панк-рок у односу на метал ),али били су симпатични и одскакали су у односу на ону фенсерају у Атини.Мада, чим су тамо, значи да су комерцијала, а то значи биће слушани неко време, а онда пасти у заборав... :wink:

Sara

LORDI RULES!!!

@vladimir:Naravno da su komercijala, pa nece valjda da salju Impaled Nazarene! Sumnjam da ce biti lako zaboravljeni, ipak su to prva "cudovista" koja su pobedila na Evroviziji ikada...

nasty girl

'ladno su Lordi pobedili na euroviziji....  :o :o :o :o   

da mi je neko pricao da ce se to desiti ja mu ne bih verovala.....   :> :> :> :>

pa simpaticni su bili...    :D :D :D :D

vladimir

Quote from: Sara on 21-05-2006, 13:04:42
LORDI RULES!!!

@vladimir:Naravno da su komercijala, pa nece valjda da salju Impaled Nazarene! Sumnjam da ce biti lako zaboravljeni, ipak su to prva "cudovista" koja su pobedila na Evroviziji ikada...

Живи били па видели!  :> ( уосталом, сећа ли се неко још Руслане... :wink: )

lijepa bosanka

Ja sam totalno razoèarana.... >:( Evroviziju ne zami¹ljam tako!!!!! To bi trebao biti festival na kome svaka zemlja treba da predstavi nesto iz svoje kulture....a ne da ¹alju neke monstrume!!!! U¾as!!!! :o Ali jo¹ jednom u nizu Evropa,neke njene zemlje, pokazuju da su monstrumi!!!! To je moje mi¹ljenje....ne ka¾em da su "nakaze iz Finske" lo¹i,ili da im pjesma ne valja,nego jednostavno im nije mjesto na Evroviziji!!!!!

Moji favoriti su bili.....Hari, Grkinja,mada su to balade koje proteklih godina ne prolaze na ovom festivalu!!!
Sla¾em se sa Darkerom u vezi Severine....A ostale pjesmice...malo sam kunjala,malo gledala,ali ni¹ta me nije odu¹evilo!!!!

Vampire 666

pravo svake zemlje je da na Evroviziju posalje koga hoce. pesma, izvodjac ili bend bi trebali da reprezentuju samu zemlju. norveska prosle i finska ove godine su pokazale da su dostigli kulturoloski nivo koji je nekim juznim zemljama jos uvek  nedostizan. logika je prosta - oni elektricne gitare a mi gusle i gajde...zakljucak izvedite sami

marer_86

ja mislim da je ona "zenska" izvukla prosek :) :)
najmocnije kad je onaj gorstak (koji je doduse bio na nekim cipelcinama od 15 cm) poceo da palaca jezikom!! cuo sam da uopste nisu skidali one sugave kostime!!!
ma ovo je revolucija !!

lijepa bosanka

Quote from: Vampire 666 on 21-05-2006, 19:03:56
pravo svake zemlje je da na Evroviziju posalje koga hoce. pesma, izvodjac ili bend bi trebali da reprezentuju samu zemlju. norveska prosle i finska ove godine su pokazale da su dostigli kulturoloski nivo koji je nekim juznim zemljama jos uvek  nedostizan. logika je prosta - oni elektricne gitare a mi gusle i gajde...zakljucak izvedite sami

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaaxaxaxaxax........Баш си ме насмијао од срца!!!!!!!
 Е срце моје,ето ја сам ти из тих заосталих јужних земаља(пошто ти бјежиш од тога)...ј* га..... Али гусле и гајде су инструменти мојих предака,ја се поносим тиме и волим да их чујем.....
Жалосно је што људи у овој нашој биједној земљи стално бјеже од оног свога....од оног што у ствари јесу....

Ја бих се стидила да су оне наказе представљале моју земљу.....јер ми смо много лијепа нација,имамо много богату културу и имамо шта свијету да покажемо!!!!!

Ksenija

ma dajte ljudi finci su odvratni i sve je to strasno...ne slazem se da su trebali da pobede jer su razliciti...razlicito ne znaci dobro...i evrovizija je pop festival i mislim da njima nije bilo mesto tamo...uzasavam se svega sto ima veze sa takvim ljudima i tim bolesnim mozgovima(jer kakvo je to "plemenito osecanje" koje navodi za stvaranje vriske i urlika),i to uopste ne smatram muzikom...to kao da je imalo za cilj da plasi malu decu..mada je i za ostale neprijatna pojava za oci...ma sta da kazem zgrozena sam i sva ona palacanja jezikom ...horor......jedino pozitivno je to sto su se "ljubitelji" toga ujedinili i svi glasali pa su zato i pobedili...digli se iz mraka svi slicni njima valjda iz nekog prskosa i zelje da se dokazu svetu...
a smesna stvar je sto mi komentarisemo stanje kod nas i nepostenje u glasanju na nasoj evropesmi kad je i ovde sve bilo izrezirano i znalo se ko ce za koga da glasa,komsije za komsije..smesno...
moji favoriti bili Ukrajina,Svedska,Danska...Seve nije bila losa,lepa haljina i to perje...al pesma je bzvz...
Hari poter hari je kopija SHtroksimovica,cak mu je i odelo pozajmio...uzas..Lepa balada,al nije za evroviziju,ne znam sta se svi pale na taj Zaljkov fazon,a on ko mlad majmun video da pali pa guraj...uzas...ne zna se ko je ludji..
Najsmesnije mi je bilo sto kad god bi dobro 12 poena,Hari se nije ni video,vazno se Zaljko gurao u prvi plan da mase i salje poljubce...sta se drugo i ocekivalo,njemu je ovo bila jos jedna promocija sebe.. jadno..
ma sve u svemu mislim da bi flamingosi i ta fora bila superishka da se pojavila..i zelim da verujem da bi porusila ova cudovista...

Darker

Quote from: vladimir on 21-05-2006, 12:22:26
Мени је најјачи лик била Исланђанка!!! :D  И она њена пратећа плесна група! :> :> :>  Уопште ме не чуди што је Хари Потер Хари трећи, Џвељко Јоксимовић се изгледа специјализовао за писање песама за фестивале ове врсте.
Ма како ти то изгледало чудно, мени су Лорди били симпластични због њихове саме појаве међу оним геј ликовима и рибицама у шта-ти-ја-знам-који-фазон-фурам фазону.Не улазим у текст њихове песме као ни квалитет њихове песме ( преферирам панк-рок у односу на метал ),али били су симпатични и одскакали су у односу на ону фенсерају у Атини.Мада, чим су тамо, значи да су комерцијала, а то значи биће слушани неко време, а онда пасти у заборав... :wink:
E upravo to je poenta!!!! Islanðanka je poku¹ala da bude originalna sa svojom pretenciozno¹æu, ali je uspela samo da bude-pretenciozn ai dosadna. Mnogo su mi zanimljiviji i duhovitiji bili Litvanci, a u tom nekom zez fazonu bi bili i Flamingosi da su oti¹li, i mislim da bi dobro pro¹li, ali ne bi potisnuli Lordi iz vi¹e razloga... Prvo, zato ¹to mislim da su samo ludi freakovii nakaze kao oni-iliti metalci(tolerancija je èudo na ovom forumu...) glasali za njih-ne bi bili ni deseti- ¾iv primer je Wigwam od pro¹le godine koji su zapravo i poèeli tu revoluciju zvuka, stidljivo dodu¹e ali opet... Oni nisu bili maskirani i nisu toliko pa¾nje privukli...
Lordi jesu komercijalni, bespogovorno, ali ¹ta ima lo¹eg u tome? Seæam se Ruslane, naravno,a ko je se ne seæa??? Od Lordi-a sam èuo jo¹ Blood red sandman pesmicu, koja je jo¹ bolja od Hard-rock halelujah...
Elem, poenta ove evrovizije, nije bila toliko u samoj pesmi, koliko u scenskom nastupu, u sposobnosti da publici odr¾ite pa¾nju, ¹to npr.Severini nije uspelo... A Lordi ne da je dr¾ao pa¾nju, nego je je*ao kevu. I to upravo kod onih koji su se zgra¾avali nad tim nakazama! Dakle, svi, ali apsolutno svi su jo¹ od polufinala prièali o njima... I vi¹e nego o 180 000€ vrednoj haljini Ane Visi... I dakle, rezultat svega toga je da su upravo likovi koji nemaju veze sa metalom glasali za njih... I ne mislim da je bilo ¹ta name¹teno... Mislim, koji su moj oni faktor da neko name¹ta njihovu pobedu????? Sigurno su sklopili pakt sa ðavolom i te fore??? Njima je dakle upravo i¹lo u prilog to ¹to ih svi pljuju kao freak-ove kao i Marylin Manson-u... Mo¾e¹ da ga voli¹ ili mrzi¹, ali jednostavno mora¹ da zna¹ za njega, jer on ¹okira, posao mu je da natera sve da prièaju o njemu! A samim tim raste i interesovanje, a sa interesovanjem i popularnost i tira¾i... Na stranu ¹to MM ima i ¹ta da ponudi u tekstovima, za razliku od Lordi-a koji su èista copy/paste KISS-atrakcija...
A, ¹to se ®eljka tièe, upravo slu¹am pesmicu Lud i ponosan, te¹ka roker¹tina!!!!! A sa pravom se isticao u prvi plan jer je jedini iz te ekipe dobio bilo kakvu nagradu, nagradu novinara za najbolju kompoziciju-isto kao pre dve godine... A mislim da je pesma sadr¾ala sve elemente da bude meðu prvima, za razliku od onog ruskog pe¹kira... Savr¹ena balada, melodièna, pevljiva, nepatetièna(¹to je jako bitno-za razliku od onog irskog-kleèim-na-kolenu-dok-pevam-pesmu-Every song is a cry for love-lika...), jedina verovatno zamerka je bila ¹to nije na Engleskom... Na¾alost...
Quotelogika je prosta - oni elektricne gitare a mi gusle i gajde...zakljucak izvedite sami
Ne sla¾em se. MO¾e¹ ti i sa gajdama i gusalma da napravi¹ super etno zvuk-Sanja i balkanika na primer... Pa èak i turski, arapski i ostali etno motivi mogu sjajno da zvuèe, kao i irski, norve¹ki... E sad, mali je problem ¹to je na¹a scena optereæena truskim plagijatima(koji èak u originalu mogu super da zvuèe) dok se domaæi zvuk gasi, ako veæ nije izumro...
I izvinjavam se na ovolikom postu, ali imao bih jo¹ ¹to¹ta da ka¾em na ovu temu, ovo je samo si¾e...

Vampire 666

nisam ja protiv tradicije(igrao sam preko 10 godina u folkloru) ali sam protiv progresa. treba postovati ono iza nas ali i napredovati.
ksenija bi mogla da upotrebi malo svoj mozak pre neko sto pocna da pjuje po onome sto ne voli i ne poznaje. ako izuzmemo scenski nastup likovi furaju cist hard rock i nisu mi jasni ljudi koji se sada kao zgrazavaju(takva muzika postoji vec tridesetak godina).

p.s. Da!!!Mi, kreature iz mraka smo konacno izasli na svetlost i krenuli u krvav pohod na zemlju.Evrovizija je bila samo prvi korak...(stavio bih ovde ironicnog smajlija, al' mi oni ne rade)

vladimir

Јутрос читам у "Блицу"-"Лорди" сами за себе кажу да нису сатанисти и да немају везе са сатанизмом и обожавањем ђавола.Цитирам њихове речи:"Нико није толико глуп да изабере зло уместо добра!"... :wink:

Уосталом, свидели су се гледаоцима који су за њих гласали.Треба им честитати на победи и не узимати толико за озбиљно њихове костиме и остало-ипак је то прошло код гледалаца.Стручни жири је одлучио да је Жељкова композиција најбоља и ту треба бити радостан јер се на тај начин музика са овог подручја популаризује.

Quote from: Vampire 666 on 22-05-2006, 06:37:57
ksenija bi mogla da upotrebi malo svoj mozak pre neko sto pocna da pjuje po onome sto ne voli i ne poznaje.

Звучи мало лицемерно, зар не? :wink:

marer_86

ma ne uopste!!!
sledece godine bi mogla neka striptizeta da se pojavi ...  :) :) :)  kad je vec ovako krenulo!!

Spojio sam poruke, nema potrebe za dupliranjem

Darker

Pa i ne zvuèi toliko licemerno...
©to se striptiza tièe, Severina je probala ove godine pa vidite kako je pro¹la :wink: :wink: