Kreme poveæavaju rizik od raka ko¾e

Started by Bred, 12-11-2008, 21:48:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Tanjug
Nju D¾ersi -- Hidrantne kreme poveæale su u proseku za 69 odsto opasnost od razvoja èestih oblika raka ko¾e kod mi¹eva, tvrde nauènici.

To je pokazalo istra¾ivanje grupe nauènika s amerièkog univerziteta Rutgers u Nju D¾ersiju. Nauènici su tokom istra¾ivanja utvrdili da hidrantne kreme poveæavaju kancerogeno dejstvo sunca, odnosno ultravioletnih (UV) zraka, kojima su bili izlo¾eni mi¹evi. Treba, meðutim, napomenuti da je ko¾a malih glodara, po¹to im je skinuto krzno, bila tanja i poroznija od ljudske, prenele su agencije.

Mi¹evima, izlo¾enim ogromnim kolièinama UV zraka, koje èovek mo¾e da apsorbuje za ceo ¾ivot, nano¹ene su hidrantne kreme koje su kod njih poveæale opasnost od pojave tumora.

Istra¾ivaèi su, meðutim, istakli da uticaj hidrantnih krema na pojavu raka ko¾e kod ljudi tek treba ispitati.

b92

mirror-girl

frckica-j

Ako se ne macka¹ hidratantnim kremicama, onda ti se ko¾a isu¹uje, brzo stari i mo¾e nastati rak.
Ako se macka¹ kremicama opet mo¾e nastati rak.
Mo¾e li se mackati napola?  :hmm :wacko:

mirror-girl

Mislim, stvarno,oni u svemu vide bolest i smrt...Mozemo li da zivimo makar malo bez straha.... :wall:

Bred

Obratite paznju na deo koji sam boldovao ...  :wink:

frckica-j

Znamo, znamo, skontale smo odmah, ali moramo da bacimo komentar!  :wink:

Bred

Ma slobodno ali oko ovakvih vise strucnih tema ne treba jos i mi da dizemo frku i paniku if u understand me ...  :wink:

frckica-j

Yes, of skroz! Ali nervira me ponekad ¹ta sve istra¾uju...  :wall: Nervira me i nemoj ovo, uradi ono i ¾ivjeæe¹ 5 godina du¾e. Svi hæe besmrtni ¾ivot. A èinjenica je da sve u ¾ivotu treba da se vrti oko "zlatne sredine" i da æe eliksir mladosti biti i ostati ono ¹to je bio-vjeèna ¾elja i inspiracija. A od neèega se mora umrijeti. Ionako je èovjekov vijek predug. Za¹to da ¾ivim 100 godina kad sa 80 vi¹e apsolutno nièemu ne slu¾im?

Bred

E to je druga tema ali se slazem sa tobom  :wink:

Problem je u tome sto dosta ljudi tako razmislja ali kad dodje u te godine-tek im se onda ziv i bore se grcevito da sto duze ostanu u zivotu ...  :ohwell: :hm

frckica-j

Opet!  :wall: E jednom æu da naðem ne¹to o èemu nema¹ temu na ovom forumu...  :K2: Mo¾da je druga tema ali je povezano... Na kraju æe vr¹iti ispitivanje da li je pitka voda kancerogena...

philoserbiana

mirror-girl

Ne dizem ja frku uopste! Ne bojim se sopstvene smrti,ali bas uopste! Vise se brinem za svoje drage ljude,tako da me ta istrazivanja sto se mene tice ne stavljaju u duboko razmisljanje,a i nemam nameru da zivim sto kaze Frcka 100godina,pa se skljokam nekome na grbacu,dok si za nesto zivi,kad se istrosis kraj....

Enea

Quote from: philoserbiana on 14-11-2008, 08:49:42
Ne treba ici u paranoju...

A evo i zashto:
vecjina tih kremica ovde, ima a makar fizicke blokatore uv zraka..
extrapolacija sa pacova na choveka, a bez jos neke vrste ili 3d koze.. nije bas adekvatna..