Miki Maus slavi roðendan

Started by Bred, 18-11-2008, 21:49:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: B92
Beograd -- Najpoznatiji mi¹ na svetu Miki Maus danas slavi osamdeseti roðendan.

Svoj debi imao je u crtaæu “Parobrod Vili” davne 1928. godine da bi ubrzo posle postao ikona Diznijeve imperije, koja i danas ostaje omiljena fabrika zabave za decu. Volt Dizni priznao je svojevremeno da najveæu zaslugu za "Diznijev svet" koji poznajemo danas ima upravo ovaj mali simpatièni mi¹.


"Godinama veæ uèestvujemo u avanturama Nadam se da nikada neæemo zaboraviti da je sve, u stvari poèelo od jednog mi¹a", rekao je Dizni.

Dizni je inspiraciju za lik na¹ao u pravom mi¹u koji je ¾iveo sa njim u studiju u Kanzas Sitiju u kome su nastali i prvi animirani filmovi. Uprkos tome ¹to je zagazio u devetu deceniju ¾ivota, i dalje je nezaobilazni deo odrastanja dece ¹irom sveta, ali i odraslih.

Miki Maus o¾iveo je 18. novembra 1928. godine u Diznijevom crtanom filmu "Parobrod Vili", koji je ujedno bio i prvi crtani film koji je imao ton.

Miki je prvi od crtanih likova kojem je Volt Dizni dao glas, a 1935. godine prvi put se pojavio u koloru.

frckica-j

Eh, uz ovakve crtaæe je bilo lijepo odrastati! I uz Branka Kockicu i "Mu¾ièki tobogan" isl. I danas volim da pogledam neke od Diznijevih crtiæa. A ¹ta dona¹nja djeca imaju? Brrrrrr, stresem se kad samo pogledan na kakvim crtanima odrastaju! U¾as!

Bred

A kakvi su to crtaci danas aktuelni?

Ne pratim to vise

:lol3:

frckica-j

Ni ja ne¹to pretjerano. Nemam volju kakvi su, a volim crtaæe. "Obasja me sunce" kad naletim negdje na Toma i D¾erija ili Du¹ka Dugou¹ka i kompaniju, ali to vi¹e nije aktuelo. Diznijeve crtaæe vi¹e ne mogu da posudim ni u DVD klubovima. Kao ne radi se sinhronizacija, pa im se ne isplati da ga kupuju!  :wall: :djavo A negdje pro¹le godine sam naletila na neke Nind¾e kornjaèe! Imaju neke sjajne neprirodne oèi, a i grafika je potpuno uraðena da se èovjek prepadne... Moraæu da potra¾im "Ljepoticu i zvijer" negdje na netu...