STRUCNI ISPIT (DRZAVNI)

Started by miccelena, 28-11-2008, 14:42:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Kod mene sve normalno otvara.

Bozidar Ceva

.

Uspeo sam sa explorerom. Tako ako kome nećesa mozilom neka proba sa explorerom.

Hvala puno Bred!!

tatamara


Bozidar Ceva

. nije sasvim direktno na temu državnog ali mi radi toga treba: postoji li gde na internetu elektronska verzija Farmakologije, od Varagić/Milošević, koja može da se 'skine'.

(i iz koje bi se po 'skidanju' kasnije mogao raditi copy/paste delova tekstova).

Sara

Bilo je nekih izmena u nacinu polaganja u majskom roku (koji je ipak prosao uspesno, za mene i jos 40 kolega :) cestitam svima! )... ali ako neko ovo cita i sprema se za jun, neka se ne iznenadi - naime, ustav smo polagali pred dve komisije (posebno zdravstveni, a posebno opsti deo), a farmakologiju i tehnologiju odjednom! Nije bilo izvlacenja recepata iz magistralnih, a od testova, mislim da je samo pirogeni ...
Moja pitanja: strucni deo- doze za decu, farmakovigilanca i antimigrenici ; ustav- licenca i KBC iz zdravstvenog dela, lek-definicija i rezimi izdavanja iz opsteg (tu inace ulazi onaj uvodni deo knjige, radni odnosi i lekovi i medicinska sredstva)


Pitanja koja su se ponavljala- beta blokatori, Ca blokatori, ACE inhinitori, antibiotici, antihistaminici- kod alergijskog rinitisa; emulzije-uopsteno, emulgatori, sirupi (sirup od bokvice), mast protiv šuge, Brezgenov rastvor... iz ustava- komore, organi komore, zdravstveni saradnici, strucni organi zdravstvenih ustanova, nivoi zdravstvene zastite; iz opsteg dela stvarno najosnovnije, da ne nabrajam... (bilo je i pitanje- grb, zastava i himna RS :) )


Hvala svima koji pisali svoje utiske i savete za spremanje, znacilo je! Srecno u narednim rokovima! :D

Indigo girl

Hvala na informaciji! Ja bi trebalo da izajdem u junu...nego nije mi jasno sto se tice tehnologije, sta pitaju?

Sara

Uglavnom to sto sam nabrojala, koliko sam cula u hodniku....a vidis i moja pitanja, cista farmakologija :) - znaci nije bilo pravila, neki kandidati su imali pola- pola, tehno i farma, neki samo pitanja iz jednog od ta dva... Zena je listala neki njen spisak i na licu mesta pitala sta joj padne na pamet, nije bilo odstampanih kombinacija za izvlacenje...
mozda u junu bude neka "stara" komisija, sa sve magistralnim i bioloskoim testovima, ko zna!

Bozidar Ceva

Sara na koji tačno adresu se šalje dokumentacija i molba? Ako možeš ispiši je tačno ovde. Sutra treba da šaljem. I da li se gde treba posebno navesti da je za stručni ispit farmaceuta, a ne stomatolog lekar i sl.

Sara

ja sam isla licno u ministarstvo, molba se dobija na šalteru i tu se naglašava za šta se prijavljuje...kakva je procedura za prijavljivanje poštom, za one koji nisu iz Beograda, stvarno ne znam, mozda je neko već pisao u ovoj temi... na sajtu ministarstva sve piše, te informacije i dalje važe ....

Bozidar Ceva

Hvala u svakom slučaju.

KaBoom

Nisam vam se ni javio... Polo¾io sam u martu dr¾avni, sve je bilo ok. Komisija korektna, nisu nas ne¹to "cedili", ali morali smo da znamo malo da prièamo o svakom pitanju. Moja pitanja su bila ista kao ¹to se provlaèe kroz ovu temu, tako da nema ni potrebe da ponavljam... Ako ba¹ nekoga zanima, nije problem. :)

Hvala svima na pomoæi, na ovoj temi... Zahvaljujuæi vama, sad primam pravu apotekarsku platu i mogu da se ¾enim! Samo da naðem protivnika... :D Ako nekome trebaju testovi, ako ima muku da ih skine preko linkova navedenih, neka mi se obrati na PP, ja sam to digo na Google Drive, pa mo¾e da skida ko oæe, poslaæu mu link na mail... ;)

Pusa. Ej lov ju ol. :*

Bozidar Ceva

Da li je neko dobio poziv i informaciju o polaganju ko je prijavio za jun?
Ja nemam poziva još!

niveai

Nisu se jos javljali...

Bozidar Ceva

Molim te javi kada te budu zvali. A i ja ću ovde da javim kada dobijem poziv.

niveai

Samo sto su se javili, polaganje je 26.og u 16:30h :)