Majka te¹ko zlostavljala dete

Started by Bred, 10-12-2008, 20:04:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Izvor: Blic
Jagodina -- Centar za socijalni rad u Jagodini oduzeo je Sne¾ani M. trogodi¹njeg sina, kome je polomila vilicu i izbacila ga golog na ulicu, pi¹e "Blic".

Trogodi¹nji deèak u kuæi bez struje i ogreva igrao se sa raspadnutim le¹om psa kao sa pli¹anom igraèkom. Bio je samo u atletskoj majici. Poku¹ao je ne¹to da ka¾e, ali nije mogao. Polomljena mu je vilica, isprièala je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljeviæ.

Ona tim reèima opisuje scenu koju su njeni radnici zatekli u selu Stra¾ilo. Nesreæno dete odmah su preuzeli radnici Centra, koje je o zlostavljanju obavestio kom¹iluk.

U kuæicu u Stra¾ilu majka deèaka Sne¾ana M. doselila se pre dvadesetak dana, be¾eæi od biv¹eg mu¾a.

Kom¹ije ka¾u da je dete svakog dana i¹lo po selu golo i krvavo i da ga je èovek, sa kojim Sne¾ana ¾ivi, stalno tukao i izbacivao noæu napolje, po zimi.

Sne¾ana je sa drugaricama sedela na pragu tro¹ne kuæe, u kojoj ¾ive jo¹ dva braèna para.

“Dete nije oduzeo Centar za socijalni rad, nego otac Dragan. On ¾ivi u Po¾arevcu”, ka¾e Sne¾ana hladno i nezainteresovano za sudbinu svog deteta, pi¹e "Blic".

Ispred kuæice u kojoj je nesreæni deèak proveo poslednjih dvadeset dana stoji hrpa ðubreta.

Gomila ljudi stalno izlazi iz ud¾erice i ulazi u nju. Dok stoji u toploj dukserici, s nalakiranim noktima, Sne¾ana ka¾e da nije imala uslove da odgaja dete, zakljuèuje list.


b92

bozana

Ovo je jako zalosno.Evo pocela sam da suzim na faxu.Bog svakome da dijete.Mozda se djetetu jednog dana nasmijesi luda sreca.

frckica-j

Eh, ¾ivote... Kad proèitam ovako ne¹to, doðe mi da... Puno toga... UH!

Bred

Bozen je totalno u pravu ali ovo je generalno problem sa romskom populacijom , treba ih dodatno edukovati da koriste zastitu pre svega jer nije normalno da se deca radjaju sa 13,14god ili manje sto je kod njih ucestala pojava ...
:face:

frckica-j

Hm, gledaj ovako Brede, ne mo¾emo ostalu populaciju (èak visokoobrazovanu) edukaovati da koriste za¹titu, kako onda njih? Nema ¹anse...

Bred


bozana

Ma niko ne razmislja o posledicama.A trebali  bi.Prvo reci hop pa onda skoci.

frckica-j

Kad smo veæ kod toga, na neka moja pitanja prijateljima vezana za kontracepciju, mnogi su odgovarali kako su kontraceptivna sredstva skupa. A zdravlje je jeftino?  :wall:  :shock2:

bozana

P meni je skuplje da zbog nepaznje napustim fax.A i nije zdravo.