Sukob stotina navijaèa u Novom Sadu

Started by Bred, 10-12-2008, 20:07:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: B92
Novi Sad, Beograd -- U Novom Sadu danas se sukobilo nekoliko stotina navijaèa fudbalskih klubova Vojvodina i Partizan uoèi utakmice koja se igra danas u tom gradu.

Ne¹to posle 11 èasova pre podne grupa navijaèa Vojvodine napala je navijaèe Partizana, koji su sedeli u lokalnim kafiæima u centru grada. Nastala je tuèa, koja je trajala nekoliko minuta, gu¾va je nastavljena na ulici, lokal je uni¹ten, a onda je reagovala ®andarmerija i privela desetak izgrednika. Za sada nema zvaniène potvrde da je u tuèi neko povreðen.

Materijalna ¹teta je prièinjena na nekoliko okolnih lokala, èiji su izlozi polomljeni.

Sve se de¹avalo u krugu od 300 metara od stadiona, a trenutno je u Novom Sadu mirno. U gradu se nalazi nekoliko stotina pripadnika policije i ®andarmerije, koji vode raèuna da ne doðe do novih sukoba.

Podsetimo, u aprilu ove godine, u ugovorenoj tuèi navijaèa Partizana i Vojvodine u Futogu, ubijen je Dejan Dimitrijeviæ, pristalica novosadskog tima, i to iz pi¹tolja.



Zaplena pirotehnike na stadionu

Beogradska policija zaplenila je na stadionu Crvene zvezde 50 baklji, 30 dimnih bombi, 20 topovskih udara, 30 fle¹ baklji i 15 vatrometa.

Pirotehnièka sredstva su bila sakrivena ispod sedi¹ta stadiona na severnoj tiribini, a kako saznajemo najvijaèi su hteli da ih upotrebe na utakmici koju je Crvena zvezda danas igrala na svom stadionu protiv Hajduka iz Kule.

U policiji ka¾u da je ovo najveæa zaplena pirotehnièkih sredstava u ovoj godini, ali nemaju podatke za¹to su navijaèi hteli da je upotrebe ba¹ na utakmici protiv Hajduka iz Kule. U dana¹njoj zapleni privedena je jedna maloletna osoba.


KaBoom

Ba¹ kad sam i¹ao na faks sam video navijaèe kako idu Jevrejskom ulicom, okru¾eni brdom policije... Policije po gradu je bilo toliko da sam mislio da je nemoguæe da izbije tuèa. Al eto, kreteni...

©to ne napi¹u ko je pobedio? Ba¹ me zanima da li smo istukli Beograðane! :plez :>: