Èaviè osniva novu stranku

Started by frckica-j, 12-12-2008, 14:49:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Чавић прави странку
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Бивши предсједник Српске демократске странке (СДС), као и бивши предсједник Републике Српске, Драган Чавић јуче је званично иступио из СДС-а и најавио оснивање нове странке.

- Из странке нисам иступио у љутњи ни због персоналног сукоба са предсједником СДС-а Младеном Босићем, него зато што не могу да прихватим диктатуру и подобност као критеријум избора унутар партије - рекао је Чавић.

Он је рекао да је рано да говори како ће се нова странка звати, али да политички профил нове странке неће бити мијењан. Додао је да ће Бранислав Шкобо и Војислав Глигић, народни посланици СДС-а, с њим учествовати у оснивању нове странке.

Предсједник СДС-а Младен Босић пожелио је Чавићу "сву политичку срећу с новом странком", замјерајући му што је у припремама за формирање своје странке, које трају мјесецима, учинио све да направи што већу штету СДС-у.

- Покушао је да у тој завади унутар странке што већи број чланова поведе са собом и покуша да кроз то добије алиби за напуштање странке. Шкобо и Глигић требало би да врате своје мандате странци, што сам и тражио - рекао је Босић.
Услуге

Младен Босић је истакао да очекује да ће Чавић странку коју оснива покушати да стави на располагање одређеним круговима међународне заједнице у предстојећим реформама.

- Тако би она послужила да се СНСД и Милорад Додик одвуку од свог чврстог става по неким питањима - закључио је Босић.

Bred

O Boze, svuda ista prica, svako bi da bude sef pa makar imao i kombi stranku ...

:face: