Misa za Antu Paveliæa

Started by frckica-j, 30-12-2008, 13:25:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Миса за Анту Павелића
Датум: 29.12.2008

ЗAГРЕБ - Миса задушница усташком злочинцу Aнти Павелићу одржана је у недјељу увече у загребачкој католичкој цркви Срца Исусова поводом 49 година од његове смрти.

Aгенције преносе да је обред, којем је присуствовало стотињак људи, служио припадник језуитског реда Маријан Стеинер, а саслуживао је припадник доминиканског реда Вјекослав Ласић, који годинама без посљедица служи мису за Павелића.

Сем служења вјерских обреда за Павелића, Ласић је познат и по радикалним ставовима и величању Независне државе Хрватске, а њено постојање оцијенио је темељем модерне хрватске државе. Медији цитирају његову ранију поруку са проповиједи да је "увјерен да је поглавник Павелић сада у рају и да заједно са невином дјечицом гледа Богу у лице".




Да ли је и Хитлер у рају и гледа Богу у лице?

dirigent

Hahaha. Sta ce kad imaju Pavelica ... svako velica ono sto ima , a kad boljeg nema daj sta das...

frckica-j

Ma uh, svugdje u svijetu se nastoji stati u kraj nacistima, a oni to jo¹ javno velièaju!!! Zamisli ¹ta bi bilo da se odr¾i Hitleru takva misa u Njemaèkoj ili Musoliniju u Italiji?

Bred

ali dirigent je , naravno, u pravu.

oni nista bolje ni nemaju ... :K

frckica-j

To je istina, ali ljudima koji su pogubili bli¾nje po logorima ili zbog usta¹a nije nimalo zanimljiva jedna ovakva vijest!