Bramerc: Neko je sakrio kljuène dokaze o "Oluji"

Started by Bred, 03-01-2009, 19:45:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Autor: Tanjug | Blic

Glavni tu¾ilac Ha¹kog tribunala Ser¾ Bramerc izjavio je da je malo verovatno da su kljuèni dokumenti o operaciji Oluja, kao dokaz protiv trojice hrvatskih generala, jednostavno nestali, istièuæi da ima razloga da veruje da su „neke osobe ta dokumenta namerno sklonile ili sakrile”.

Bramerc je, u intervjuu za „Veèernji list”, rekao da Tribunal ta dokumenta od Hrvatske tra¾i veæ 18 meseci i da je o tome na svim sastancima razgovarao sa hrvatskim vlastima.
„Imamo razloga da verujemo da su neke osobe ta dokumenta namerno sklonile ili sakrile. Zato jo¹ uvek tra¾imo te kljuène vojne dokumente, i to ostaje va¾no pitanje koje se nalazi u sredi¹tu na¹e saradnje s Hrvatskom. U ovom trenutku taj problem se nalazi i pred sudijama i, s obzirom na to da je predmet Gotovina u toku, nadamo se da æe biti re¹en ¹to je pre moguæe”, kazao je Bramerc.
Bramerc je naveo da su odluèujuæi faktori za hap¹enje Radovana Karad¾iæa bili odluènost Srbije da uhapsi tog begunca, kao i pobolj¹ana saradnja slu¾bi bezbednosti.
On je istakao da Tribunal radi sve ¹to mo¾e kako bi bili uhap¹eni i preostali ha¹ki optu¾enici Ratko Mladiæ i Goran Had¾iæ.
„U tom smislu redovno kontaktiramo sa srpskim vlastima i svakako se nadamo da æe svi ovi napori uskoro biti nagraðeni”, rekao je Bramerc