Cipelama po portretima politièara

Started by frckica-j, 04-01-2009, 16:04:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

frckica-j

Cipelama gaðali portrete politièara
Datum: 03.01.2009 18:47
Izvor: Nezavisne novine

SARAJEVO - Graðani Sarajeva su juèer cipelama gaðali portrete vladajuæih politièara u BiH i tako iskazali nezadovoljstvo aktuelnom vla¹æu.

U akciji simboliènog naziva "Cipelom u novu godinu" na Trgu osloboðenja - Alija Izetbegoviæ okupilo se stotinak graðana. Organizatori protesta protiv nerada vladajuæih politièara su Pokret "Dosta" i èlanovi Facebook grupe "Cipelom protiv tiranije".

"Ovo je simbolièna akcija kojom ¾elimo pokazati da æe ova godina biti godina borbe. Upuæujemo jasnu poruku vladajuæim strukturama da u narednoj godini mogu oèekivati jo¹ glasnije i direktnije nezadovoljstvo graðana usmjereno prema njima. Pokazujemo da politièari nisu svetinje, da su tu da slu¾e nama, a ne mi njima", kazao je Demir Mahmutèehajiæ iz Pokreta "Dosta".

Na trgu su bili portreti Miroslava Lajèaka, visokog predstavnika u BiH, Ned¾ada Brankoviæa, premijera FBiH, Milorada Dodika, premijera RS, Nikole ©piriæa, predsjedavajuæeg Vijeæa ministara, Sulejmana Tihiæa, predsjednika SDA, Harisa Silajd¾iæa, èlana Predsjedni¹tva BiH, Mladena Ivaniæa, predsjednika PDP-a, te Dragana Èoviæa, predsjednika HDZ-a.

"Sebi di¾u plate a narod gladuje. Njega najvi¹e krivim. Od kada je do¹ao na vlast hljeb je poskupio na jednu KM, pa i u ratu je bio pola marke. To su pravi problemi naroda, a ne politièka prepucavanja", kazao je jedan od demonstranata koji je cipelom gaðao lik federalnog premijera.

Nekoliko transparenata poruèivalo je da "Brankoviæ mora pasti", a èlanovi "Dosta" su istakli da im je smjena Brankoviæa cilj u narednih ¹est mjeseci.

Mahmutèehajiæ smatra da bi pravi vid borbe protiv neodgovorne i korumpirane vlasti bilo gaðanje politièara direktno u lice.

Veæina uèesnika juèera¹nje akcije bili su penzioneri koji su meðusobno razoèarano komentarisali mali broj demonstranata, kao i nedolazak mladih ljudi. 

Ova akcija inspirisana je potezom iraèkog novinara koji je nedavno na konferenciji za novinare gaðao cipelama amerièkog predsjednika D¾ord¾a Bu¹a.

Bred

Garantujem da je Dodik bio "najpopularniji" ... :lol3:

frckica-j

Vrlo vjerovatno! :K Nije nam ba¹ situacija za smijanje, ali ja sam se udavila od smijeha èitajuæi ovo...

bozana

voljela bih da sam bila tu da se slatko smijem. :lol:

KaBoom

Patike za Kosovo! :K2: Mora da je neko skupljao baèene cipele, patike, whatever... :K2:

dirigent

Ako se primena cipela odomaci , za sto godina Georga Busha mladjeg ce se ljudi iskljucivo secati po tome da je cipelarenje politicara pocelo od njega.  :>:

frckica-j

 :funny:
A ne nije... Poèelo je od Crnog Gruje... Hahahahahaha