Kulinarstvo

Started by katarina, 29-08-2006, 21:48:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

katarina

uuuuu gde nadje Fineti.... TAKOVO je zakon!!!!

Al-Jasmina

Jo, ovo Darkerovo jelo sa fotografije na prvi pogled deluje
kao vanzemaljska kuhinja s onu stranu Malog Magelanovog oblaka... :lol2:
ali i to bih probala!!!

Volela bih da najzad probam nesto iz kinske kuhinje..eventualno i japanske,
mada me smara pomislao na nekakva silna testa...

Inace, na moru sam jela kojekakve morske specijalitite
recimo male hobotnice, ali mislim da im ukus nije toliko dosao do izrazaja...
Skampe nikako da probam..
Dagnje u sosu od hleba, belog luka i hmm? su super...
Imaju i neke skoljke, don..nesto
Coolgemini bi trebalo da zna...
one su sjajne, mada pazljivo zvacite da ne pojedete biser  :K

Volim tamari sos,
i kari..
i ruzmarin, nanu, ..stosta u svom tanjiru...
ali moji ukucani ne vole,
tako da se zabavljam sikljucivo sa egzoticnim omletima... :T

Coolgemini

Pa ti napravi the mini kitchen laboratory of your own :K...i onda ja dolazim sa dagnjama i lignjama da pravimo ogrlice :>
Kad sam vec pomenuo lignje,jako dobro jelo su pecene lignje na zaru...Ukus je bozanstven i totalno je drugaciji od pohovanih lignji..Imaju specifican pihtijasti feeling,ali se tope u ustima i jos kao prilog ide salata od kuvane blitve sa iseckanim belim lukom :shock..Ne znam da li se takve lignje mogu napraviti u sopstvenoj reziji ili im ipak najvise odgovara pomorski ambijent? :hm..A i porilicno su skupe za nashe uslove.. :'(...ma nek ide zivot :smile:

Darker

Ih, a tek punjene(nekim prvoklasnim istopljenim kaèakvaljem) lignje na ¾aru... Jedoh ih onomad u Sinðeliæu, da sam riba do¾iveo bih multiple na samu pomen :K :K :K :K Ali to veæ spada u restorane, dajte recepte vamo!!!
Primetio sam ne¹to, iako i ja vi¹e volim slano, vi¹e volim da spremam slatka jela, mo¾da zbog onog fenomena zasiæenja dok kuva¹, vi¹e bi mi bilo ¾ao da izgubim apetit za ne¹to slano :> :wink: Mada, to bi se te¹ko desilo...
Jel zna neko koliko je kuvar Najd¾ele Loson? darivao bih ga svojoj lep¹oj polovini za godi¹njicu, sa jasnom ¹ovinistièkom porukom, ali rado bih ma¾njavao ideje iz istog :> :> :> :> :> :>

katarina

E imam ja Najdzeline zalogaje..... al dobila sam ga na poklon tako da ne znam cenu.... odatle je onaj rizoto sa pocetka..

yeca

Quote from: Darker on 03-09-2006, 16:58:47
Jel zna neko koliko je kuvar Najd¾ele Loson? darivao bih ga svojoj lep¹oj polovini za godi¹njicu, sa jasnom ¹ovinistièkom porukom, ali rado bih ma¾njavao ideje iz istog :> :> :> :> :> :>
Nije jeftin sigurno. Raèunaj oko 1000. Ima¹ u IPS. Èini mi se da je tako neka cena bila... Proveri!

Al-Jasmina

Imam onog golog kuvara, II deo
bio je onomad 900 na popustu,
tako da je Najdzela sigurno oko 1000 ili 1200
ali hej,
if wredi, onda wredi  :)

Darker

Zalogaji su 957, a Zauvek leto je 1080 u Plato-u. I mislim da nema vi¹e njenih knjiga kod nas... Ali hvala... :cvet

katarina

Darker, kupi svojoj dragoj Vokija, ako je gurman... Moja mama ima njegov kuvar....mmm

Mislim da mozes da nadjes lepe kuvare u nasim prodavnicama...samo ovi strani(Dzejmi, Najdzela...) sadrze neka jela sa namirnicama koje nisu dostupne kod nas, tako da.... prelistaj pre kupovine:)

yeca

Da, bravo Kaæa, ja se ni setila nisam, Voki Kostiæ je odlièan....
Da, jeste li èuli da u Nemaèkoj postoji restoran na èijem je repertoaru iskljuèivo gamad???  :>  :>  :>
Ono, gliste, crviæi i drugari  :Bog

Darker

Imam Vokija, ali ovo je malo egzotiènije, ne verujem da Voki ima sexy kolaè sa malinama :> :> :> :> :> :>
Probaæu ovih dana da napravim palaèinke sa varijantom Grèke salate, javiæu vam da li je experiment uspeo :K :K

katarina

vladimir

Ako hocete, mogu da vam skinem neki engleski kuvar sa interneta...

Al-Jasmina

Quote from: yeca on 08-09-2006, 15:52:12
Da, bravo Kaæa, ja se ni setila nisam, Voki Kostiæ je odlièan....
Da, jeste li èuli da u Nemaèkoj postoji restoran na èijem je repertoaru iskljuèivo gamad??? :> :> :>
Ono, gliste, crviæi i drugari :Bog

Drugari? :K

EEEeeee a sta mi je sa ovim citatom?????

yeca

D¾asmin, ¹ta ti nije jasno u vezi ovoga?
Gliste, crviæi i ostala gamad (to su im drugari)  :wink: