Kulinarstvo

Started by katarina, 29-08-2006, 21:48:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

BK

Kazu da je ovo Francuski krompir, ali cula sam i za druge francuske krompire....
Krompir se oljusti i isece na kolutove (kao za musaku), posoli (ali moze i zacin) i pobiberi (ko voli) poredja se u vatrostalnu ciniju ( ne mora da se podmazuje) pospe se sitno seckanim belim lukom (ja volim bas dosta da stavim) i prelije se slatkom pavlakom. Iz iskustva dovoljno je za 4 srednja krompira 250g pavlake.
Prste da polizes :1

katarina

na koliko da zagrejem rernu?

joe13

Ovo je Rp Nigelle Lawson.Gledala sam je na TV,pala je u trans dok ga je pravila.To je Liptauer-namaz za sendvice:
svapski sir,krem sir(1:1),senf(po ukusu),kim u zrnu,aleva paprika,kapari i sitno iseckani kiseli krastavci.
Sto se tice krompira,zagrejes rernu na 220C,kada dostigne tu temp.,smanjis na 200C,ubacis i na toj temp. peces do kraja.

Masha

Ja sam sestri, za jedan rodjendan, kupila knjigu "Najdzelini zalogaji" i da znate da je upalilo. Krenula je da se zanima i za onu stranu kulinarstva koja se ne zove jedem i uzivam. Mada, trajalo je prilicno kratko za moj ukus, ali od koga je - mnogo je  :K

BK

Quote from: katarina on 24-01-2008, 21:47:50
na koliko da zagrejem rernu?
Posto je vatrostalna cinija ona mora da ide u hladnu rernu, pa postepeno se zagreva, ne mogu ti reci na koliko stepeni jer nema ih na mom sporetu (ja okrenem prekidac na malo vise od pola, a da pece i odozgo i odozdo), cini mi se da je za 25min gotovo otprilike i onda otklopis pred kraj da uhvati odozgo malo koricu (pre toga probas viljuskom krompir da bude mekan)

katarina

Quote from: joe13 on 24-01-2008, 22:30:34
Ovo je Rp Nigelle Lawson.Gledala sam je na TV,pala je u trans dok ga je pravila.To je Liptauer-namaz za sendvice:
svapski sir,krem sir(1:1),senf(po ukusu),kim u zrnu,aleva paprika,kapari i sitno iseckani kiseli krastavci.
Sto se tice krompira,zagrejes rernu na 220C,kada dostigne tu temp.,smanjis na 200C,ubacis i na toj temp. peces do kraja.

pravila sam taj namaz! Odlican je i jak! Ubija.

joe13

Sva hrana Nigelle Lawson je extremno jaka(vidi se po njoj :smekerica:,al'joj super stoji).Kod nje nema jela bez putera i obavezne slatke pavlake,inace je zivela nekoliko godina u Italiji.Iznad svega ona je (kao i Jamie Oliver)odlican dizajner hrane. :pljes: