Eurosong 2009.

Started by Bred, 22-04-2009, 20:45:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Ekskluzivno: grèka, finska, engleska i hebrejska verzija "Cipele"

RTS nastavlja da ekskluzivno objavljuje nove verzije "Cipele".


U susret Evrosongu koji se odr¾ava od 12. do 16. maja u Moskvi, Marko Kon i njegov tim i dalje vredno rade na novoj produkciji evrovizijske Cipele. Nakon trubaèke, ruske, francuske i dens verzije, pesmu su snimili na jo¹ èetiri svetska jezika.

Srpska pesma na hebrejskom nosi naslov Na'al. Uraðena je u saradnji sa Sa¹om Blagojeviæem ispred organizacije OGAE Srbija i Ronit Mizrahi koja je, po preporuci rabina Isaka Asiela, Marku nesebièno pomagala oko izgovora. Prema nepristrasnom sudu direktno iz Izraela, Marko je za izgovor dobio odliènu ocenu, a zbog èinjenice da se u pesmi prepoznaje "bo¾anstveni jugoslovenski akcenat".

nastavak -> http://www.rts.rs/page/rts/sr/%D0%95%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B3/story/261/Pesma+Evrovizije/56873/Ekskluzivno%3A+gr%C4%8Dka%2C+finska%2C+engleska+i+hebrejska+verzija+%22Cipele%22.html

Bred


frckica-j

Oni na¹i socijalisti uðo¹e!

Moje sauèe¹æe! Sad su mi javili! Ne gledam ja te zanimacije...

philoserbiana

jel mislis na one sto nose zastave :-)  ja to ne pratim sada...mislila sam da mi odlazimo pravo u finale...propadosmo :-0

KaBoom

Na¹a pesma je u¾as. Hvala velelepnom ¾iriju ¹to je najpametniji, te odluèio da oni idu na Evroviziju, a ne po odluci publike (OT band)... Onaj ®eljko je postao glavni guru za Evroviziju. Od kad je bio drugi sa njegovo malo lane, ko da je Boga za jajca uvatio. :K2:

Elem, glasam za BiH. ©ta æu kad je Bo¾ana odatle... :wink: Meni je skroz ok pesma. Dr¾ se frækava, dolazim ti u Bosnu!!! :K2:

Bred

Zeljko je bas sad lupio guzicom o patos.

:K

Grcka i Ukrajina ce se boriti za 1. mesto, da se kladimo?

:)

jecaperec

Quote from: Bred on 15-05-2009, 13:09:19
Zeljko je bas sad lupio guzicom o patos.

:K

Tako je Bred :~ :~ :~

frckica-j

Ovamo su ba¹ nabrijani na to da æe Regina da pobijedi ove godine. Rekli ljudi da idu u Moskvu po pobijedu. Posmatrano kroz prizmu pro¹lih 10 i u buduæih 10 godina, ako veæ treba da pobijede neke godine, onda bi bilo najbolje da bude ove. I iz objektivnih razloga. Ali vidjeæemo!  :hm

A ¹to se va¹e pjesme predstavnice tièe, nisam gledala Beoviziju, ali sam èula par pjesama, kao onih koje su imale najveæu ¹ansu. Iskreno, nijedna mi se nije svidjela. Da je trebalo da glasam ne bih znala za koga.  :dole: Svake godine sam na Beoviziji imala bar po jednu pjesmu koja mi se sviðala, ali ove... U¾as! Sreæa pa nisam gledala!

Bred

#8
Ribak i Sakis u borbi za krunu

Autor: M. Mijatoviæ | Blic

Sudeæi po kladionicama, „Evrosong” æe se naredne godine odr¾ati u Norve¹koj jer njihov predstavnik Aleksandar Ribak ima najvi¹e ¹ansi za pobedu na ovogodi¹njem takmièenju u Moskvi. Pred samo finale situacija na kladionicama se drastièno izmenila te je tako sada Grèka na drugoj poziciji, a Velika Britanija treæa, dok je Turska pala na èetvrto mesto.


Malo su smanjene i ¹anse grupe „Regina”, te su tako predstavnici BiH pali za dve pozicije na ¹esto mesto, dok su Hrvati, koji su bili najveæe iznenaðenje drugog polufinala, poslednji sa najmanje ¹ansi za trijumf veèeras.

Zanimljivo je da su se u drugom polufinalu plasiralo mnogo vi¹e mu¹kih izvoðaèa nego ¾enskih, a najveæa iznenaðenja meðu njima su Danci i Litvanci.
- Presreæan sam zbog plasmana u finale, ovaj uspeh je veoma znaèajan za moju zemlju. Moja pesma govori o nadi i da se svi u ¾ivotu nadaju neèemu - rekao je prezadovoljni Litvanac Sa¹a Son koji je izveo pesmu „Love”.
Najveæi favorit ovogodi¹njeg „Evrosonga” Aleksandar Ribak, koji izvodi pesmu „Fairytale”, kratko je zahvalio svima na podr¹ci tokom konferencije za ¹tampu po zavr¹etku drugog polufinala. Sakis Ruvas, koji nastupa za Grèku i koji takoðe ima velike ¹anse za trijumf, na konferenciji za novinare morao je da objasni koliko æe na rezultat uticati èinjenica da je veoma blizak sa jednim od ruskih sudija Filipom Korokovim.

nastavak -> http://www.blic.rs/zabava.php?id=92795



:news:
[youtube=425,350]fPdBtghIjH4[/youtube]

KaBoom


frckica-j

Da li je zaslu¾eno ili nije ja ne mogu da sudim jer nisam gledala eurosong. A o ovoj pjesmi i o djeèkiæu su mi toliko prièali juèe i danas i taman kontam da je potra¾im na youtubeu, ali Bred me je preduhitrio! Ne mogu da ka¾em da li je najbolja pjesma ili ne, ali je jako simpatièna!  :~ A i deèkiæ je sladak! Sad vidim za¹to su klinke poludile!!!  :K2:

Bred

Zasluzeno!

Pesma je ok, definitvno odudara od svih drugih, on harizmatican, tako da je to to ...

:wink:

frckica-j

Ево шта и ови наши кажу за еуросонг:

Регина поносна на наступ у Москви
Извор: Глас Српске

СAРAЈЕВО - Aлександар Човић, Давор Ебнер, Бојан Миличевић и Денис Чабрић, чланови групе "Регина", истакли су да су поносни на награду за најбољу композицију коју су добили од стручног жирија и на освојено девето мјесто.

"Регина" је као представник БиХ са пјесмом "Бистра вода" освојила 9. мјесто са укупно 106 бодова.

- У Москви нам је било јако лијепо. Имали смо јако добар наступ. Наша пјесма је била омиљена у Москви. Нисмо успјели довести "Еуросонг" у БиХ, али надамо се да ће то учинити наредни извођач. Добили смо награду од жирија за најбољу композицију, то је оцјена струке и на то смо сви посебно поносни, и ја као аутор и бенд - каже Aлександар Човић.

Давор Ебнер је рекао да је пред наступ било треме, али да је све одлично прошло.

- "Еуросонг" је велики "неуросонг". Било је треме. Финални наступ је био одличан и немојте више сумњати у мој глас - казао је Ебнер.



Па ако не буде подрхтавао од треме, наравно да нећемо сумњати!!!  :H

Bred

Meni je vasa pesma  :bljak:

KaBoom

Meni je jo¹ najbolja od ex-YU. Slovenci nisu lo¹i, ali... Ova me nekako podseæa na Hari Mata Hari. :wink: Hrvati - lo¹i, mi - dno dna...

Dobre su mi bile Albanka, Moldavka i Ukrajinka. :K2: I njihove pesme!