Od sutra veæi raèuni za mobilni

Started by Bred, 31-05-2009, 22:08:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Tanjug
Beograd -- Mobilni operateri u Srbiji poèeæe sutra, 1. juna, primenu dodatnog poreza na usluge mobilne telefonije od deset odsto.


Kako su saop¹tili operateri, porez æe va¾iti za sve pozive, standardne tekstualne i multimedijalne poruke, prenos podataka i dodatne usluge u zemlji i inostranstvu. Korisnicima "postpejd" tarifnih profila, dodatni porez se obraèunava na ostvareni meseèni saobraæaj i na raèunu æe se prikazivati kao posebna stavka.


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=05&dd=31&nav_category=9&nav_id=363368



Telekom Srbija od 1. juna primenjuje odluku o uvoðenju dodatne takse u mobilnoj telefoniji

Telekom Srbija a.d. poèeæe od 1. juna 2009. sa primenom takse na upotrebu mobilnih telefonskih servisa, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i odredbama Izmena i dopuna Zakona o porezima na upotrebu, dr¾anje i no¹enje dobara.

Porez od 10% va¾iæe za sve pozive, standardne tekstualne (SMS) i multimedijalne (MMS) poruke, prenos podataka (GPRS) i dodatne usluge u zemlji i inostranstvu.

Porez se neæe obraèunavati prilikom kupovine telefona, modema za prenos podataka, SIM kartica i servisa sa dodatnom vredno¹æu (plaæanje parkinga, usluge m-uprave, nagradne igre i slièno). Pored toga, porez se neæe obraèunavati na saobraæaj koji generi¹u korisnici stranih mobilnih mre¾a koji poseæuju Srbiju.

Korisnicima postpejd tarifnih profila, dodatni porez se obraèunava na ostvareni meseèni saobraæaj i na raèunu æe se prikazivati kao posebna stavka.  Prvi ovakav raèun za saobraæaj ostvaren u junu, postpejd korisnici æe dobiti u mesecu julu.

Kod pripejd korisnika, taksa æe se automatski obraèunavati prilikom generisanja saobraæaja, a ne prilikom uplate dopune. Cena pripejd dopune se neæe menjati.

Porez na upotrebu mobilnog telefona ne uraèunava se u osnovicu za obraèun PDV-a.



Izmene od 1.juna


Od 1. juna za pripaid korisnike primenjivaæe se nove cene i novi obraèunski intervali uz istovremenu promenu kaskadnog tarifiranja.

Obraèunski interval u svim prepaid tarifama biæe promenjen na minutno tarifiranje poziva.

U okviru TOKI tarifnog profila, èija je posebna pogodnost tzv. kaskadno tarifiranje koje Vam donosi popust na du¾e razgovore u okviru mt:s mre¾e, prvi kaskadni interval sada je nakon drugog minuta razgovora.

Usluga ’’Prepaid najdra¾i broj’’ i dalje Vam omoguæava da sa najdra¾om osobom razgovarate po ceni od 0 dinara po minutu uz pretplatu od 190 dinara.

Ukoliko komunicirate putem SMS poruka, u TIPI tarifnom profilu, cena SMS poruke iznosi  samo 1 dinar.

Za postpaid korisnike promene se odnose samo na cene u roamingu.Tako æe se dolazni pozivi u CG i BiH za pozive u okviru M:tel mre¾e tarifirati 5 dinara po minutu. Za ostale operatere ostaæe nepromenjena – 33 dinara po minutu.

Dodatna pogodnost va¾i za uslugu WLAN, koja je besplatna za na¹e korisnike ako je kupuju putem SMS-a. Za ostale korisnike koji plaæaju putem platnih kartica ili vauèera ostaju postojeæe cene.

http://www.mts.telekom.rs/index.php?ID=202

mirror-girl


Bred