EPSA Twin - Portugalija - Srbija

Started by Natasa, 30-08-2006, 22:44:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Natasa

Sa zadovoljstvom Vas obave¹tavamo da je i definitivno potvrðeno da æe Twin, razmena studenata iz Srbije i Portugalije,biti organizovan.

U Twin-u æe uèestvovati po 40 studenata iz obe zemlje ¹to æe predstavljati jedan od najmasovnijih Twin-ova u istoriji Evropske asocijacije studenata farmacije (EPSA-e).
Time NAPSer jo¹ jednom potvrðuje da je jedna od vodeæih studentskih organizacija farmaceuta u evropskim i svetskim okvirima.

Broj uèesnika je limitiran brojem zainteresovanih studenata iz Portugalije, tako da je lista morala da se svede na 40 srpskih studenata.

Zvanièan datum Twin-a je 02.-10. Novembar 2006. Beograd,Srbija.

Sve detalje mozete naci na sledecem linku:
http://napser.org/srpska-verzija/projekti_kampanje/projekti-kampanje/epsa/epsa_twin.htm

Bred

KaBoom

Da, ocekujemo fotke! Posto ste bili i kod nas u Novom Sadu, sto mi je jaaako drago, zelim da cujem utiske i sto se toga tice i ako je kratko trajalo. A ocem i slikice da vidim. A stavicu link kad okace slike ovi moji sa sajta...

Nego ljudovi, vidimo se u cetvrtak, mogu da potvrdim da dolazim i ja u BG, t.j. nas oko 70 iz NS-a. Jedva cekam da posetimo vas fakultet, a najvise onu zurku! :) Vidimo se.

Bred

KaBoom

Evo, sad sam stigo kuci. Bili smo kod vas na faksu u cetvrtak poslepodne, oko 15 h. Neki profesor nam je drzao "predavanje", a posto sam malko zakasnio (mor'o na WC, pivo u busu i tako to) i upao na "predavanje" u amfiteatar 4 sa malim zakasnjenjem, nisam skontao ko je lik. Mislim da je to Dekan, profesor Analitike. Jesam u pravu? E sad, to sta smo tamo pricali se vas apsulutno ne tice. Ali bilo je poucno.

Nakon toga smo lepo otisli u centar (Irish Pub), pa onda bila zurka u Stefan Braun-u (tzv. letnjem). I tu bili do oko 2 ujutru, pa smo krenuli put Novog Sada. Moram da priznam da moje koleginice nisam video ovako raspolozene nikada! Toliko su igrale, pevale, pile... Majko moja. Vi ste bili malo mirniji. Ali popravili ste obraz pred nas odlazak kuci kad ste vi krenuli da igrate, pevate itd...

Slikao sam malkice na vasem faksu sto vam apsulutno nece biti zanimljivo, ali i malo na zurci. Medjutim slik'o sam mobilnim i nemam pojma kako su slikice ispale. Ali mislim da nije nesto.

Sad begam da spavam, pijan sam... A kad bude slika od mojih kolega i tako to - obavesticu vas. Naravno ocekujem izvestaj i od vas, da vidim utiske, slike itd...

Inace mi je jako drago da su nasi studenti jako dobri i da je jedina prepreka vecoj saradnji fakulteta - samo rukovodstvo fakulteta. Oba fakulteta. Ne optuzujem ni jedne ni druge. Ali mi je stvarno drago da se mi studenti farmacije super slazemo, organizujemo, druzimo... Eto, upoznao sam i neke clanove ovog foruma, kad sam bio u racunarskoj ucionici ili kako se vec zove video sam devojku da otvara upravo ovaj forum i malo pricao sa njom, a upoznao sam i jednog od Portugalaca, nekog visokog Freda, stalno je sa nama bio i pio. Ludak. Al svaka cast!

P.S.: Ispravljao sam ovaj post jedno 10 minuta... Idem da spavam definitivno!!!

Bred

ccc, evo vam jedan veliki ------------------------------------------ sto nam uopste niste rekli da dolazite :F :F :F

KaBoom

Pa to je bio dogovor izmedju NAPSer-a i PSANS-a. Evo, upoznao sam nekoliko ljudi koji su clanovi ovog foruma, grdite njih sto ste neobavesteni. ;) Ipak, ja sam vam reko da dolazimo, evo drugi post u ovoj temi... Ja nisam bio siguran da li cu ici, zbog vezbi iz Bromatologije, ali batalio sam vezbe i bio u BG-u. Imate stvarno velik fakultet, ali je bio dosta prazan. verovatno je cetvrtak izabran za dan jer nije guzva pa smo mogli da obidjemo laboratorije i ceo faks.

Generalno, moje licno zapazanje je da je vas fakultet (naravno veci), ali malo zastareliji i "oskudniji" po aparatima. Vecina uredjaja su Ruske proizvodnje. I ceo fakultet je u tom komunistickom duhu izgradjen. Naravno, to ne znaci da je to lose, jednostavno - takav je. Mi imamo novu opremu, novu zgradu, manje studenata, pa i na jedan aparat dolazi manje studenata, mamo vise farmakopeja... Ipak, nemamo onu komoru, ne znam kako se zove, nesto na K, gde se sterilni preparati proizvode. Ali koliko sam cuo kod nas bi trebalo da naprave citavu takvu prostoriju, ne samo jednu komoru... Ali videcemo. ipak, lep fakultet sa onom basticom, svidja mi se (mada je nas lepsi :P).

Vasi svi profesori su farmaceuti, mi imamo samo jednog profesora farmaceuta i to profesora Istorije Farmacije sa Etikom. Isti profesor nam drzi predavanja. Ostali profesori su sa Tehnoloskog, Hemijskog i drugih fakulteta. Asistente imamo farmaceute. Mladi smo jos fakultet, tacnije - mi smo zavod, smer, odsek Medicinskog Fakulteta u NS. Necemo sad ulaziti u raspravu oko ovoga, sa vasim Dekanom smo se ispricali na tu temu.

Zurka je bila super, pilo se, igralo i sve. Super ste. Steta sto nisi bio ti Brede, kao i jos clanova sa ovog foruma da se licno upoznamo.

Eto, sad cu da vidim slike pa da ih kacim, ako valjaju...

Bred

Dakle, Natasa je krivac, ljut sam na nju sto nam nije rekla. A i na tebe kolega :F

KaBoom

Bitno da ja uvek ispastam zbog zena!!! .grins.

Jbga, bice toga jos, sigurno. Nadam se da cete i vi doci u obilazak nasem faksu. Informisite se i vi malo. Ni kod nas niko ne siri takve vesti, nazalost, ali ko se snadje - ide. Bicemo u kontaktu, javicemo kad nesto bude, ali ne znam kad ce to biti...

Jeca

KaBoom

Lose su mi slike, slikao sam mobilnim... Trebao bi da dobijem od kolege CD sa slikama, pa cu ondak okaciti...

Natasa

ma mozete da krivite Natasu do mile volje....Natasa u tome nije ucestvovala jer je imala ispit....A i nije samo Natasa NAPSer, niti sam ja radio Mileva, niti portparol.
Kad god imam pouzdane informacije jakazem, za ovo nisam ni znala taco sta i gde...

A lepo su ljudi rekli na forumu sta i kako.
Koliko sam ja obavestena stvarno jeste ispalo sve na brzinu...ali daleko od toga da je poslednji put da dolaze, zar ne? :)

Ovo je tek pocetak saradnje kolega iz NS i Bg ....i tome mislim da svi treba da se radujemo....

KaBoom

Koliko sam prièao sa kolegom, koji je organizovao put u BG, da æemo sada raditi na tome da vi doðete kod nas u NS. Trebalo vi da vas doèekaju dekan Medicinskog Fakulteta i ¹ef Zavoda za Farmaciju. A nakon toga æe naravno biti i ¾urka. :D

Ali to se tek planira, zato neæu jo¹ nikakve detalje iznositi.

Ode tema sa Tween Srbija - Portugalija u "Tween" BG - NS... :D

Bred

ccc kako god natasa, ti si boss i sigurno si to znala. :)

KaBoom

Quote from: Natasa on 16-11-2006, 09:40:41
Ovo je tek pocetak saradnje kolega iz NS i Bg ....i tome mislim da svi treba da se radujemo....

Ovo sam tek sad primetio... Drago mi je da nas smatrate kolegama. Po¹to se va¹ dekan sa time ba¹ i ne sla¾e... Ali dobro, dekan je dekan, a mi studenti smo, jelte studenti i gde ima studenata i alkohola - iz toga ne mo¾e ni¹ta lo¹e proizaæi! :)