Doneta odluka o ukidanju viza

Started by Bred, 14-07-2009, 19:53:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Izvor: Beta, Tanjug
Brisel, Beograd -- Kolegijum Evropske komisije jednoglasno je doneo odluku o liberalizaciji viznog re¾ima za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru od 1. januara iduæe godine.

Tu informaciju su potvrdili diplomatski izvori u EU. Prema proceduri, taj predlog æe biti prosleðen Savetu ministara EU i Evropskom parlamentu, koji æe konaènu odluku o ukidanju viza doneti najverovatnije u novembru.

U predlogu koji je podr¾ao Kolegijum komesara Evropske komisije, navodi se da æe liberalizacija viznog re¾ima za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju poèeti da se primenjuje od 1. januara 2010. godine.

Evropski komesari ®ak Baro i Oli Ren sutra æe u Briselu obrazlo¾iti taj predlog u kojem se od srpskih vlasti tra¾i da pru¾e opipljive dokaze o delotvornom sprovoðenju zakona o strancima, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i da usvoje i primene nacionalnu strategiju o imigraciji.

Kako su izvori EU preneli agenciji Beta, do oktobra bi Beograd takoðe morao da obezbedi pouzdani nadzor "graniène linije" prema Kosovu, i to uz saradnju s Euleksom i policijskom strukturom Kosova.


nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=07&dd=14&nav_category=11&nav_id=371235

iwanna 87

 :shock2: Jap,jap,ali mi necemo zadovoljiti Hag pa ce na kraju biti 2025!  :siza: Pa,ta institucija postoji samo da bi nas hapsila! :))

Bred

Pa mora necim narod da se zamajava ...

Meni ionako nista ne znaci, s obzirom da se finansijsko stanje DRASTICNO pogorsava, o nekoj Evropi cu moci da razmisljam bas te 2025 god.

:siza: