Klometol i Bensedin?

Started by _Nina_, 19-07-2009, 22:36:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

_Nina_

Pozdrav,
Moze li dok se pije Klometol 2x1 dnevno, da se pije i Bensedin, 1 tableta od 5 mg uvece, npr.?
Procitala sam dosta oprecnih misljenja pa me zanima istina.
I, ako je negativan odgovor, zasto ne moze?
Hvala unapred.
Pozz

Bred

Pazi, u literaturi sto pise

QuoteKontraindikacije: Krvavljenje, mehanicke opstrukcije i perforacije u GIT-u, feohromocitom,
epilepsija, preosetljivost na metoklopramid i prokainamid (zbog strukturne slicnosti).
Ne preporucuje se istovremena primena sa fenotiazinima ili butirofenonima koji mogu
izazvati ekstrapiramidalni sindrom.

Interakcije u attachu ...

Dakle, u literaturi ne postoje podaci da su kontraindikovani ...

Jedino sto mi pada na pamet jeste da oba leka spadaju u trigonike s tim da klometol MOZE da utice na psihofizicke sposobnosti a bensedin to definitivno izaziva?

_Nina_

Hvala na informaciji  :love:
Kod Bensedina nema podataka, dok kod Klometola pise da ga ne treba kombinovati izmedju ostalog, i sa diazepinskim trankvilizatorima. Koliko citam, kombinuju ga u praxi ponegde. Tako da... :ball2:
Jos jednom hvala i pozz

iwanna 87

Xe,pa om izaziva depresiju centra za povracanje,koji sa nelazi u retikularnoj formaviji i moze da dovede do pospanosti! :) Bensedin je sam po sebi depresiv,pase on nekada daje pri opstoj anesteziji ,da bi umirio bolesnika i sprecio refleks povracanja.. tako da.. jedan lek drugi potire,odnosno takmice se za isto vezivno mesto,blokiraju ach, pa se ne trebaju kombinovati nikako!! Jer jedan od dva leka ce biti bombona ,a drugi se imati dejstvo! :)

Bred

[off]Xaxa, vidi se ko sprema farmakologiju [/off] :K

iwanna 87

Xexexexexex!! :)))) Basi si kvaran! :)  :Z  To ,onda ,znaci da cu je poloziti! ;) :ziveli