Studiranje u braku

Started by pereca, 31-08-2006, 12:51:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

pereca

Vasa misljenja?
Da li je izvodljivo?
Kako je izvodljivo?

yeca

Pereco, ti razmi¹lja¹ o ovoj varijanti :smile: pa da se raspita¹, a??  :wink:

Ja znam dvoje njih koji su trenutno u tim vodama... Ona je '85.(student FON-a), on '84.(na ETF) , ona se porodila u januaru ove godine, nastavila sa studijama, u junu dala uslov za 4., ni jedno ni drugo nisu ni malo zakazali na fakultetu, ¾ive zajedno u iznajmljenom stanu u Bg, ona ne dozvoljava da joj i ko poma¾e oko bebe (hoæe sama da se izbori sa tim, ali tu i tamo pritekne neka od baki... mada ona ima jo¹ mladjeg brata i sestru koji jo¹ uvek zahtevaju pa¾nju)... Od para koje su dobili na svadbi, kupili su auto... Sve se èini da im odlièno ide, medjutim, po¹to su po¾urili da im sreæa ne pobegne, imaju ¾elju da idu sami na planinu, more ili sa bebicom, ali onda vode i neku bakicu sa sobom da brine o bebi... a onda to i nije potpuna sloboda....

Mislim da nema nikakvog opravdanja da se trèi ispred rude... Voleæemo se i za dve-tri godine! Sreæa nigde ne be¾i i uostalom, "sve u svoje vreme"..

Dakle, studiranje u braku je izvodljivo, èak i sa bebom i ja skidam kapu takvim ¾enama ali nije neophodno....

Lena

Moj utisak je da se ljudi na redovnim studijama venèavaju prvenstveno zato ¹to im se "zadesi" beba...

Ako ste oboje studenti ne vidim ¹ta bi tu brak promenio, i dalje æete biti izdr¾avana lica, mo¾ete eventualno ¾iveti zajedno a sve mi to nekako doðe isto. :T

Ako jedan radi a drugi studira...mo¾da zapne oko finansija ali sve je stvar dogovora i razumevanja.

pereca

Quote from: yeca on 31-08-2006, 13:39:44
Pereco, ti razmi¹lja¹ o ovoj varijanti :smile: pa da se raspita¹, a??  :wink:

Ne razmisljam, ali nikad se ne zna  :wink:
Bila sam kod nekih prijatelja koji zive pod "takvim uslovima", pa sam pod utiskom  :shock

Iskreno, ne znam kako bih ja izdrzala sa bebom, muzem i fakultetom. Teska sam i sama sebi. Ali se ipak divim ljudima koji su se upustili u to i max ih podrzavam.

sandric

Pa ja mislim da je to moguce....sve je stvar volje i organizacije.Znam mnogo primera koji su u braku i cak sa dva klinca zavrsili redovno studije

Darker

AquArius

Sve po redu... a znate na sta mislim. Tako bi trebalo.
Dete dolazi onda kad si finansijski samostalan.

Ali svaki zivot za sebe.
I svaka sudbina takodje.

Coolgemini

Moguce je ako je finansijska situacija zadovoljavajuca i ukoliko postoji adekvatna pomoc sa strane..Obrnuto mislim da je nemoguce uskladiti obe aktivnosti...Beba+jako zahtevan fakultet?? :hm....mozda...uz preveliko odricanje,zrtvu i PUNO vremena :roll:

yeca

Quote from: AquArius on 01-09-2006, 16:46:08
Dete dolazi onda kad si finansijski samostalan.
Aqua, je l' ti zna¹ da neki ni sa 50 nisu finansijski samostalni??? Ili ako jesu radno sposobni onda ni¹ta u ¾ivotu ne stvore (ne znaju da naprave pare). To nije nikakvo opravdanje!!!

AquArius

QuoteAqua, je l' ti zna¹ da neki ni sa 50 nisu finansijski samostalni??? Ili ako jesu radno sposobni onda ni¹ta u ¾ivotu ne stvore (ne znaju da naprave pare).

Da, pa to je vec njihov problem.

Kao sto rekoh, svako za sebe i po svom...

vladimir

Mislim da nije poenta u tome da se dete pravi iskljucivo onda kad si finansijski obezbedjen.Dete se radja iz ljubavi.Moj ortak je napravio dete svojoj buducoj supruzi ciljano, iako nisu imali posao ni on ni ona.Shvatili su da se vole, ali da ako cekaju da on ima siguran i dobro placen posao , stan, da ona radi i da ce joj sigurno dati porodiljsko-dok se to ispuni imace 50 godina!
Zato su lepo poceli da nalaze najbolje moguce resenje jedno po jedno za trenutnu situaciju, prvo za stan, pomoc od njegovih i njenih, rodila se beba ( dusa mala ), on je nasao posao ( istina nije bas od 800 do 1000 evra, ali dovoljno za pocetak da ima za bebu ).
Mora malo i da se skupi hrabrost za neke stvari i kada nisu bas najpovoljnije okolnosti za to...Ali, znate za ono:ko reskira-profitira!
Bitno je da je covek srecan.A svako od nas vec zna sta ga cini srecnim...

Darker

Za neke ljude sa potencijalom, a recimo lenje duhom, beba mo¾e da predstavlja savr¹enu motivaciju da uspeju u ¾ivotu :wink:
Ali, ja mislim da nije potrebno jurcati nigde, biæe vremena i za brak i za dete...

Adonis_Vernalis

Znam da je moguce uspesno studirati, i istovremeno imati i stabilan brak, i zdravu decu. Poznajem dosta zena kojima je to sve poslo za rukom, a nisu sve studentkinje naseg fakulteta.

Jedino sto mogu da kazem je da im skidam kapu. Kada mi se malisa rodio, zivot mi se okrenuo naglavce, a moja lista prioriteta dozivela korenite izmene. U prvo vreme, menjao sam noc za dan, a posle sam postao vestiji od patronaznih sestara glede povijanja bebe, kupanja, hranjenja i sl.

Da se vratim na pocetak price... Kako su one uspele da organizuju svoj zivot tako da sve, spolja gledano, savrseno funkcionise, ostace za mene vecita tajna...

sandric

Pa zene su cudo prirode....ma sve se moze postici,potrebna je izuzetno jaka volja,potrebno je izbaciti zamlacivanje nekim nebitnim stvarima i fokusirati se samo na ono sto je neophodno...i naravno nikada ne klonuti duhom .....jedna moja prijateljica je bas vodjena ovim uspela da ogranizuje svoj zivot i odgajila je dete za vreme fakulteta,sada je uspesna zena...

Ksenija

jeste ljudi ali ja vise znam primera koji su morali da ostave fax da bi to dete izdrzavali.. :roll: