Manje autobusa GSP-a

Started by Bred, 22-08-2009, 22:42:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Beograðane od juèe prevozi 83 autobusa manje jer su se privatni prevoznici i gradske vlasti dogovorili da smanje broj vozila zbog nedostatka novca u bud¾etu


Beograðane od juèe prevozi 83 autobusa manje nego pro¹le nedelje! Tokom proteklog vikenda, kako je Press veæ pisao, privatni prevoznici i gradske vlasti dogovorili su se da smanje broj vozila zbog nedostatka novca u gradskom bud¾etu. S obzirom da je broj vozila veæ smanjen zbog letnje sezone za 20 odsto, novo smanjenje æe se itekako osetiti u saobraæaju.

SAMO POJEDINE LINIJE

"Na beogradskim ulicama u javnom gradskom prevozu od juèe se umesto 321 nalazi 238 autobusa privatnih autobuskih prevoznika, ¹to je smanjenje od oko 8 odsto", saop¹tila je Direkcija za javni prevoz verovatno misleæi na ukupan broj vozila u saobraæaju kada pominju osam posto.

"Do redukcije, koja æe va¾iti samo u avgustu, do¹lo je zbog nedovoljnog iskori¹æenja kapaciteta na pojedinim linijama, a u cilju smanjenja nepotrebnih tro¹kova prevoza. Autobuski polasci GSP "Beograd" nisu redukovani, tako da putnike i dalje prevozi 697 vozila glavnog gradskog prevoznika.

U daljem saop¹tenju se navodi da je smanjenje broja polazaka je izvr¹eno na linijama koje imaju veæi broj vozila na radu, dok linije sa malim brojem vozila koje imaju veliki interval, od preko 15 minuta, nisu redukovane.

Na ovaj potez nadle¾ni su se odluèili jer u bud¾etu nema dovoljno novca potrebnog do kraja godine. Jedan od razloga ¹to je kasa prazna, kako Press saznaje, je i smanjena naplata karata i pretplatnih markica za èak 60 miliona dinara!

Direktor direkcije za javni prevoz ®eljko Ðukanoviæ, koji je pro¹le sedmice ubeðivao Press da neæe biti smanjenja broja vozila, juèe je oti¹ao na godi¹nji odmor, a njegovi saradnici su saop¹tili da æe broj vozila biti smanjen za 83.

Te¾e od jeseni

Ovu redukciju najpre æe osetiti Beograðani koji æe prevoz èekati i vi¹e od pola sata. Tokom juèera¹njeg dana iz pogona GSP "Beograd" vozila ovog preduzeæa su na gradske ulice iza¹la u "punom sastavu", ali privatni prevoznici su na ulice "izveli" 83 autobusa manje.

- Svi privatni prevoznici potpisali su sa Skup¹tinom grada tokom proteklog vikenda ugovor o smanjenju broja vozila na gradskim ulicama za 10 odsto. Ovaj dogovor va¾i do 1. septembra, a tada æe na¹i autobusi sa gradskih ulica biti redukovani za jo¹ deset odsto. Tada æe na gradske ulice od ukupno 400 na¹ih autobusa, putnike prevoziti oko 160 vozila manje - ka¾e jedan od privatnih prevoznika.

nastavak -> http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=75943&sectionId=43&view=story