GSP uvodi novi sistem „plati koliko se vozi¹“

Started by Bred, 27-12-2009, 18:10:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 M. Joksimoviæ

U Sekretarijatu za saobraæaj ka¾u da je zapoèeta izrada idejnog projekta tiketing sistema...
Beograðani æe od naredne godine u gradskom prevozu koristiti elektronske karte koje æe èekirati pri ulazu u autobus èime æe plaæati taèno onoliko koliko se voze. Takoðe, u planu je i uvoðenje sistema koji æe putnicima omoguæiti da SMS-om dobiju informaciju kada æe koje vozilo biti na stajali¹tu.

OLAK©ICE - Direkcija za javni prevoz i gradski Sekretarijat za saobraæaj u 2010. godini planiraju uvoðenje „tiketing“ i „monitoring“ sistema. Tiketing je zapravo elektronski sistem naplate vo¾nje gradskim autobusima, tramvajima, trolejbusima, mini busevima, ali i vozovima u „Gradskoj ¾eleznici“.
To znaèi da æe putnici, umesto dosada¹njih pojedinaènih karata i pretplatnih markica, imati elektronske dnevne, nedeljne i meseène kartice koje æe izgledati kao i bankovne kartice. U autobusima æe biti postavljeni èitaèi kartica sa kojih æe se automatski, po¹to ste se „èekirali“ pri ulasku, na izlasku skidati iznos sa karte ili æe sistem prepoznati da je ona nedeljna ili meseèna kartica. To znaèi da æe svaki putnik platiti taèno onoliko koliko se vozi.

nastavak -> http://www.24sata.rs/vesti.php?id=66004

dirigent

hmm  , da li to znaci da se korisnici markica  voze besplatno citav mesec , sta god te markice zamenilo?