Reductil povuèen s tr¾i¹ta zbog nuspojava opasnih po srce

Started by Bred, 25-01-2010, 22:48:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

Naime, Abbott je odluèio povuæi Reductil s europskog tr¾i¹ta nakon ocjene europske regulatorne agencije EMEA-e da je taj lijek za mr¹avljenje opasan za zdravlje. Tvrtka je to uèinila i prije nego li se Europska komisija oèitovala na EMEA-in prijedlog za povlaèenje Reductila, vjerojatno kako se ne bi suoèili s moguæim tu¾bama korisnika i njihovih obitelji.

U hrvatskom dijelu Abbotta najavili su da æe se slu¾beno oglasiti tek u ponedjeljak!? No, i bez njihova tumaèenja EMEA je jasno kazala kako je razlog povlaèenja Reductila s europskog tr¾i¹ta èinjenica “¹to je ¹teta veæa od koristi”. EMEA je zavr¹ila sigurnosnu provjeru Reductila koja je pokrenuta u studenom pro¹le godine a razlog su bili podatci dobiveni ¹estogodi¹njom SCOUT studijom u kojoj je sudjelovalo 10.000 pacijenta na Reductilu. Rezultat studije je “poveæani rizik za ozbiljne nuspojave poput mo¾danog i srèanog udara u odnosu na pacijente koji su dobivali placebo” (lijek bez djelatne tvari).

nastavak -> http://www.seebiz.eu/sr/kompanije/farmacija/reductil-povucen-s-trzista-zbog-nuspojava-opasnih-po-srce,66598.html