Poljupci

Started by Bred, 02-09-2006, 02:10:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Korisnicko Ime

#45
kiss sa jednom osobom sam cekao gotovo sedam godina, a onda se dogodio i bio...
da li cu drugi docekati, ne znam...
daleko je Amerika ili mozda neka druga zemlja :>

Al-Jasmina

nekad je za ponovne poljupce daleka i druga op¹tina istog grada... :T

maki

ne volim ljubavi na daljinu,tj ne verujem da su moguce,al drzimo fige da se taj kiss ponovi..

Smrda

Quote from: stef on 18-01-2007, 00:12:34
@ Smrdo koji je?
sorry za kasnjenje.. :)
evo ovako:
Ovo je spisak jedne poznanoce koja je organoleptickim isptivanjem na izvesnom broju uzoraka pre par godina podelila svoja iskustva sa mnom...
(u pitanju su bad varijante)
1-zamrznut poljubac:tehnika pritiskanja usne na usnu i zadrzavanja polozaja okolo 30sec *
2-grupni poljubac:partner svojim usnama obuhvati i gotovo proguta usne partnerke-neugodno ako se pretera *
3-tehnika gustera:neprestani pokreti jezika,napred-nazad,kratko traje i vrlo je lepljiv**
4-sabljarka-pri dodiru usana partner jezik koristi kao sabljarka nos,kojim nabada plen,dugo traje i krut je*
5- tehnika cucle-jedan od partnera svojim usnama obuhvati jednu,pa drugu usnu partnera i tako naizmence,cesto dolazzi do ujeda,sudara zuba i ostavlja crvenilo....**
i ima ih jos....
a sta kazete? :hm
to je bila moja prva lekcija... :shock :shock

ima nesto u tom iscekivanju poljupca....nesto mnogo slatko i neizvesno...


stef

Quote from: cvjetic on 23-01-2007, 23:07:19
posebno zavisi od ljudi....ja stvarno mislim da ne mozes nekoga da naucis da bude njezan i romantican...to se radja... :happy: :happy:
:wink: slazem se! Zato ne mozes da znas ko ti je suden, nekome odgovara nezan partner,nekome grub...nekome miks, sa nekom tendencijom...Jos je bolje ako mozes da osetis koje su njenje (njegove) potrebe u datom trenutku...To je carolija :ljubav:...

odbojkasica

volim da se ljubim.mucooooooooooo

Dukica

Kad sam ja bila mala,stariji i iskusniji su mi govorili
da vezbam da se ljubim.
Kako?
Jedan od nacina je da stavite zrno kukuruza u casu
i da ga jurite jezikom. :K

A kad  se uvezba ( da se ne bi desavale ovakve
nepredvidjene stvari kao Smrdi  :cvet),onda se ne staje! :ljubav:

hulio_salinas

Poljupci (1)
Izvor: Krstarica.com



Pripadate li grupi onih koji veruju da ste, ako tokom trajanja poljupca glavu naginjete na desnu stranu, meðu onima koji su strastveni, a ukoliko je naginjete na levu, po prirodi stidljivi? I da li verujete u to da æete ¾iveti du¾e ako voljenu osobu poljubite svakog jutra i da su osobe koje se èesto ljube zdravije, uspe¹nije i sreænije? Ukoliko verujete da sve ovo nije ¹ala, taènije, da u svakoj ¹ali ima pola istine, jasno je da se na osnovu poljupca mo¾e prosuditi o kakvoj je osobi reè.

Kategorije poljubaca su vrlo razlièite: poljubac "u prazno" uz glasan "cmok" kada se neèije usne pribli¾e va¹em obrazu ali ga zapravo nikada ne dodirnu; èedni poljupci, vatreni (erotski i senzualni) poljupci; poljubac pomirenja i hladan, ravnodu¹an poljubac... Dakle, bezbroj vrsta od kojih se svaka ponaosob mo¾e analizirati, kako bi se ¹to vi¹e saznalo o osobi koja vas ljubi, o tome ¹ta ona voli i kakve su joj karakterne osobine. ©to se tièe lekovite vrednosti poljupca, mo¾da nema konkretnih dokaza da je ljubljenje dobro za zdravlje, ali je jedna stvar sigurna: ljubljenje pozitivno utièe na na¹u sposobnost suoèavanja sa ¾ivotnim problemima i te¹koæama. Ljubljenje nas èini jaèim i sigurnijim u postupcima.

To dalje znaèi da oni koji u toku dana èesto razmenjuju poljupce sa voljenom osobom, èlanovima porodice ili prijateljima - gotovo nikada ne odlaze na bolovanje, ostvaruju veæi lièni dohodak i retko do¾ivljavaju saobraæajne nesreæe. I dok se skeptici pitaju koja je svrha sliènih istra¾ivanja i sumnjaju u istinitost ovih tvrdnji, romantiène osobe tvrde da je apsurdno teoretisati o jednom tako iracionalnom èinu kao ¹to je poljubac. Ukoliko ¾elite da otkrijete da li u ovim tvrdnjama ima imalo istine, pitajte zaljubljene kako se oseæaju kada se poljube i sve æe vam odmah postati mnogo jasnije...

===========

Poljupci (2)
Izvor: Krstarica.com



Svi oni koji su zaljubljene konsultovali povodom toga kako se oseæaju tokom trajanja poljupca reæi æe, naravno, isto - divno. Sad, mo¾da je "poljubac zaista samo poljubac", kako ka¾e Rik, glavni junak filmskog klasika "Kazablanka", koga je maestralno i za sva vremena odigrao legendarni Hemfri Bogart, ali svaki poljubac koji primimo i uzvratimo na svoj naèin je dragocen i predstavlja jedinstven do¾ivljaj.

Koje su vrednosti poljupca a imaju veze s na¹im organizmom? Pre svega, treba imati u vidu da je poljubac i ¹to èe¹æe ljubljenje idealna dijeta za sve one koji ¾ele da izgube na te¾ini. Prilikom samo jednog poljupca sagori se preko hiljadu kalorija! S druge strane, tokom ljubljenja anga¾ujemo èak 29 mi¹iæa usta ali i èitavog lica, a srce poèinje ubrzano da nam lupa (80-150 otkucaja u minutu). Poljubac istovremeno stimuli¹e i razmenu hormona sreæe, zadovoljstva i oseæanja bla¾enstva, a na¹e ¾lezde stvaraju hemijske supstance koje podstièu uzbuðenje. Imajuæi u vidu sve te zubuðujuæe faktore koji poljupce raznih vrsta èine uzbudljivim, ne èudi ¹to je iskustvo prvog poljupca jedno od onih koja se pamte za èitav ¾ivot.

Èak su se i mnogi poznati umetnici inspirisali poljupcem kada su stvarali svoja dela. Najpoznatije delo iz domena slikarstva svakako je slika pod nazivom "Poljubac" Gustava Klimta, a u oblasti skulpture najpoznatije je Rodenovo istoimeno delo. ©to se tièe filmske umetnosti, poljubac koji se najvi¹e pamti jeste onaj izmeðu Reta Batlera i Skarlet O Hare u filmskom klasiku "Prohujalo s vihorom", dok je u poslednjoj dekadi za najuzbudljiviji poljubac na filmskom platnu progla¹en onaj izmeðu And¾eline D¾oli i Breda Pita u filmu "Gospodin i gospoða Smit", koji, istina, nije postigao veliku gledanost, ali je uspeo da i u privatnom ¾ivotu spoji dve najseksepilnije filmske zvezde dana¹njice.

Coolgemini

Nista ne moze da zameni poljubac sa osobom koja vam se MNOGO svidja...I nakon te veze,svaki sledeci poljubac cu pokusavati da izjednacim ili poredim sa prvim...A da ne govorim o ceznji da ponovo osetite taj poljubac sa istom osobom kada raskinete i ne vidite se godinama....To je prejaka ceznja....

Al-Jasmina

Quote from: Coolgemini on 27-01-2007, 16:02:58
Nista ne moze da zameni poljubac sa osobom koja vam se MNOGO svidja...I nakon te veze,svaki sledeci poljubac cu pokusavati da izjednacim ili poredim sa prvim...A da ne govorim o ceznji da ponovo osetite taj poljubac sa istom osobom kada raskinete i ne vidite se godinama....To je prejaka ceznja....

Coolg, to je nalik na voce koje raste na ostrvu u sred okeana
koje okruzuju hridi i opasne morske struje
cuvaju naoruzani stanovnici ostrva
i morske nemani...
a sladje od njega ne postoji
i kralj po njega salje vojsku
jer njegova kraljica zudi da ga okusi...
:lol:

lijepa bosanka

#55
Usta su ogledalo du¹e,a poljubac je vrhunski èin bliskosti izmeðu dvoje ljudi,ka¾e Zorica Tomiæ,kulturolog i autorka knjige "Poljubac u doba kuliraja"...

  Ljubite se ¹to du¾e i ¹to èe¹æe,jer tako podstièete luèenje hormona oksitocina,koji utièe na to da se oseæate opu¹teno i zadovoljno.Ovo je naizgled lako primenljiv savet,meðutim,danas to nije nimalo lako izvesti.Zorica Tomiæ ka¾e da je u na¹oj zemlji sve zastupljeniji fenomen otuðenja..

"Kada sam sprovela istra¾ivanje meðu mladim ljudima,od kojih sam tra¾ila odgovor na pitanje: kada su se poslednji put poljubili s partnerom??,bila sam zapanjena rezultatima.Polovina ukupnog broja ispitanika,izjavila je da se nisu poljubili najmanje godinu dana! :shock"-ka¾e Z.Tomiæ.

Pomenuti rezultati su utoliko zabrinjavajuæi jer su se,u tom istom istra¾ivanju,da nijedan drugi dodir ne mo¾e da zameni poljubac!

"Vreme je da se svi zajedno zapitamo ¹ta ostaje tamo gde ga nema.Hoæemo li,u evidentnoj oskudici bliskosti,ipak ne¹to uèiniti,ili æemo se preputiti vladajuæoj klimi kuliranja i prateæem trendu doba bez poljubaca?!-pita se Tomiæeva.

Gre¹e oni koji misle da su oèi ogledalo du¹e,jer su to zapravo usta: "Usta su vrata na¹e utrobe,kroz njih unosimo hranu,piæe,kroz njih izlaze rijeèi...Svaka promena raspolo¾enja najpre se odra¾ava na usnama.Kada je èovek tu¾an ili neraspolo¾en,to se prvo ogleda na njima,tako ¹to se jedan ugao povije na dole!"-smatra Z.Tomiæ.

Ona u svojoj knjizi obja¹njava da su usta na ¾enskom licu zapravo eotski mamac: "Za vreme erotskog uzbuðenja ¾enska usta postaju nabubrena,crvena i ispupèena,¹to ih èini osetljivima na partnerovu ko¾u.S druge strane,ta sposobnost usana da reaguju suptilnim seksualnim signalima predstavlja neku vrstu stimulativnog vodièa za mu¹karca."


                                                                                 *Blic®ena*

Wolf

Lepo, lepo...Znaci, ljudi, ljubite se!

"Za vreme erotskog uzbuðenja ¾enska usta postaju nabubrena,crvena i ispupèena..."

i 'oce da puknu i da naprave haos :K

Al-Jasmina

  (http://nono9.us) (http://nono9.us) (http://nono9.us)
usne su tako divan organ  :happy:  toliko mogucnosi, toliko zadovoljstva

mackica

ljudi prekinite.....sad odoh....da samo jednom cokim onog mog blesana....
hihi
poljubac je najintimnije najneznije i najsladje iskustvo....

maki

sta znaci kad nekome kazete da se dobro ljubi?