Neogranièeno va¾enje izvoda

Started by Bred, 17-02-2010, 20:08:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

| Izvor: Beta
Beograd -- Od 1. marta izvodi iz matiènih knjiga roðenih, venèanih i umrlih va¾iæe neogranièeno, rekao je ministar za dr¾avnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Markoviæ.

"Time prestaje svaka moguænost da organi zahtevaju od graðana da uz svoje zahteve prila¾u izvode iz matiènih knjiga koji nisu stariji od ¹est meseci, a ¹to je do sada bila praksa", rekao je on. On je istakao da Zakon o matiènim knjigama propisuje kriviènu odgovornost ukoliko graðani koriste izvod koji ne sadr¾i poslednje podatke koji su upisani u matiènu knjigu.



nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=02&dd=17&nav_category=12&nav_id=411856

bilja_tb

i bilo je vreme...dobro su se setili

Bred


aska


dirigent

jes da ce manje para u drzavnu kasu , al ce manje i redova da bude

iwanna 87

Svaka cast za nesto dobrooooo....

Bred

Podizanje izvoda i u drugom gradu
| Izvor: Tanjug Beograd -- Graðani Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Leskovca i Valjeva od danas mogu da podi¾u izvode iz matiène knjige roðenih u bilo kojoj od tih op¹tina.

To je omoguæeno zahvaljuæi pu¹tanju u rad prototipa centralne aplikacije za voðenje drugog primerka matiènih knjiga u elektronskom obliku.

Ministar za dr¾avnu upravu Milan Markoviæ rekao je, prilikom predstavljanja aplikacije u op¹tini Novi Beograd, da od danas sistem mo¾e da koristi oko 2,5 miliona ljudi, nezavisno od toga u kojem su od pomenutih gradova prijavljeni.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=06&dd=01&nav_category=12&nav_id=435569