Fakulteti planiraju 10 odsto veæe ¹kolarine

Started by Bred, 27-04-2010, 17:13:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

 Ekipa “Blica” |
Uprkos te¹koj ekonomskoj situaciji u Srbiji i preporukama da se ¹kolarine ne podi¾u, gotovo treæina fakulteta veæ je najavila nove cene. S druge strane, studenti se nadaju da æe Ministarstvo prosvete posle usvajanja izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju stati na put samovolji fakulteta. U Ministarstvu prosvete oèekuju da ovaj zakon Skup¹tina usvoji do kraja maja.
Na Pravnom fakultetu u Beogradu planiraju poveæanje ¹kolarine 5.000 dinara

Veæina fakulteta na Univerzitetu u Beogradu nije jo¹ odluèila da li æe menjati visinu ¹kolarine za narednu ¹kolsku godinu, veæ æe to uèiniti do kraja aprila. Ipak, gotovo treæina visoko¹kolskih ustanova je odluèila da izaðe s predlogom da se njihov cenovnik koriguje, u proseku za stopu inflacije.

- Dve godine nismo menjali visinu ¹kolarine, a ove godine smo re¹ili da je podignemo na 100.000 dinara. Ako uzmemo u obzir stopu inflacije u protekle dve godine, kao i rast evra, studenti æe i s tim poveæanjem plaæati manje od njihovih kolega pre dve godine, jer tada je ¹kolarina vredela oko 1.250 evra, a sada vredi 1.000 - ka¾e za “Blic” Marko Backoviæ, dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/185806/Fakulteti-planiraju-10-odsto-vece-skolarine