"MSP blagoslovio secesionizam"

Started by Bred, 25-07-2010, 14:47:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Izvor: Politika  Beograd -- Svetski mediji ocenjuju da odluka MSP-a poveæava ambicije brojnih pokreta za nezavisnost ¹irom sveta, pi¹e "Politika".

Brojni ugledni svetski mediji ocenili su da æe odluka Meðunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova zapravo biti podsticaj za brojne druge regione koji te¾e nezavisnosti.

Prema reèima holandskog struènjaka za meðunarodne odnose Edvina Bakera, mi¹ljenje MSP-a je od velikog znaèaja, jer je njime „blagoslovena secesija kakva nije viðena u poslednje èetiri decenije”.

„Prvi put od podele Pakistana sredinom sedamdesetih godina pro¹log veka imamo nastanak nezavisne dr¾ave uprkos glasnom protivljenju zemlje od koje se otcepljuje”, ka¾e Baker za „Fajnen¹el tajms” dodajuæi da su na taj naèin pojaèane ambicije separatista u celom svetu.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=07&dd=24&nav_category=206&nav_id=447571



Dodik: Mo¾emo i mi kao Albanci
| Izvor: FoNet, Politika, Danas, Tanjug Beograd -- Mi¹ljenje MSP-a otvara hipotetièku moguænost da Republika Srpska uèini isto ¹to i kosovski Albanci, upozorava Milorad Dodik.

Premijer Republike Srpske izjavio je da æe mi¹ljenje Meðunarodnog suda pravde (MSP) o legalnosti jednostrano progla¹ene nezavisnosti Kosova uticati na situaciju u BiH.

Dodik je za dnevni list "Danas" rekao da æe se o tome razmi¹ljati tek nakon izbora u BiH i RS, koji æe biti odr¾ani u oktobru ove godine.

On je kazao da to do sada nije bila praksa, jer se uvek tvrdilo da to ne mo¾e biti pravi put, ali da, mi¹ljenje MSP, koje su podr¾ale najmoænije zemlje sveta i deo EU, pokazuje da je to jedna od moguænosti.

"Mi¹ljenje MSP-a nije obavezujuæe, ali nije bez pravne snage i sigurno æe determinisati odnose u buduænosti, spekulativno je i nije uva¾ilo meðunarodno pravo, u pravom smislu", dodao je Dodik, napomenuv¹i da mi¹ljenje pokazuje i da postoji sna¾an politièki front protiv Srbije pre svega u dr¾avama koje su priznale nezavisnost Kosova.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=07&dd=24&nav_category=167&nav_id=447641

dirigent

Sud je dao pitijski odgovor i povukao za nos sve koji su taj odgovor iscekivali , bio da se redi o onima koji podrzavaju nas , ili onim koji podrzavaju njih. Oni su se izjasnili da je klozet papir legitimno sredstvo pomocu koga se moze brisati dupe , a koliko ce dupe biti ocisceno zavisi od toga kako ko tumaci kolika je kolicina papira potrebna za to .
   Ja razumem da su se ratosiljali vruceg krompira , ali sad ce svako kome nesto nije po volji moze da donese takvu rezoluciju , pa iako nema medjunarodnu podrsku , samo da bi napravio ciganmalu despotovinu sa svojim istomisljenicima i maltretirao kupio pare i prodavao maglu na lokalu.

Bred

Bruka. Najgore je sto su nas kljukali i ubedjivali da ce odluka biti povoljna po nas.