Knji¾ice postaju kartice s èipom

Started by Bred, 05-08-2010, 19:24:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 | Izvor: Blic  Beograd -- Nove zdravstvene knji¾ice, koje æe se uvesti za dve godine, omoguæiæe br¾i pregled kod lekara i podizanje lekova u apotekama bez administriranja, pi¹e "Blic".

Èekanje u redu na ¹alterima biæe zamenjeno automatima koji æe izgledati kao bankomati i u njima æe graðani knji¾ice da overavaju.

Automati æe biti postavljeni u svim filijalama Zavoda za zdravstveno osiguranje, ali i u bolnicama, gde æe pacijenti moæi da provere da li im je poslodavac uplatio doprinos, ka¾e za "Blic" Svetlana Vukajloviæ, direktorka RZZO.

Elektronske zdravstvene knji¾ice biæe uvedene na jesen prvo u Valjevskom okrugu, a do 2013. godine i u ostalim delovima Srbije. Elektronska knji¾ica izgledaæe kao bankovna kartica. Biæe uraðena po standardima Evropske unije, od kvalitetnog polikarbonata, zbog èega æe rok trajanja biti deset godina. Knji¾ice-kartice napraviæe Zavod za izradu novèanica i graðane æe ko¹tati 2,4 evra.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=08&dd=05&nav_category=206&nav_id=449914

bozana


SPAJALICA

Prvo su èipovali pse, pa domaæe ¾ivotinje, pa zatvorenike, pa æe na kraju i nas...Po èemu æemo da se razlikujemo od nekog psa ili krave?

Adonis_Vernalis

Ako ni po èemu drugom, a ono po dvono¾nom stavu.

dirigent

danas cipuju kartice , sutra ce cipovati ljude . Ugradis USB , ubacis pravilan program i osposobljen si mentalno i manuelno za bilo koji posao.Npr. preko dana da drzis predavanja iz farmakognozije studentima , posle toga kad dodjes kuci promenis interface za kucne poslove da bi skuvao rucak , opeglao i oprao ves, a uvece promenis `happy interface expansion pack` za najboljeg ljubavnika radi budoarskih aktivnosti. Pljunte me ako tako ne bude .  :streber:

SPAJALICA

Ne znam. To je ne¹to daleko, ali i blizu. Ne¹to ¹to je nepoznato i mo¾emo samo da nagaðamo. Ali ipak doza opreza nije na odmet! :wink:

bozana

Mi iz Bosne smo zaostali pa se nadam da ce i cipovanje kasniti nekih 1000 godina kod nas :D