"Paracetamol" uzrok astme, alergije i ekcema adolescenata

Started by Bred, 19-08-2010, 07:28:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

 Tanjug |

Kori¹æenje lekova na osnovu jedinjenja "paracetamola" mo¾e u velikoj meri da poveæa opasnost od pojave astme, èak da je udvostruèi, pokazali su rezultati istra¾ivanja grupe novozelandskih nauènika.

Nauènici su ustanovili da se medju adolescenatima starosti od 13 do 14 godina, koji meseèno uzimaju "paracetamol", duplo poveæava opasnost od pojave astme, dok se kod godi¹njeg kor¹æenja opasnost poveæava za 50 odsto, preneli su francuski mediji.


Novozelandski nauènici su utvrdili, obaviv¹i analizu zdravstvenih podataka o vi¹e od 300.000 adolescenata starosti izmeðu 13 i 14 godina, da "paracetamol" poveæava opasnost i od nastanka alergija i ekcema.


nastavak -> http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/202922/Paracetamol-uzrok-astme-alergije-i-ekcema-adolescenata

bozana

Kad je vec rijec o paracetamolu, moja jedna komsinica sljoka dijete svoje sa paracetamolom cim pocne smrcati. Poludila sam kad sam cula sta radi. A sad cu sa ovim da je malkice prestrasim da razmisli kad ce da daje djetetu paracetamol, naravno tek kad bude potrebno, kad bude imalo povisenu temperaturu.

Bred


bozana

Da, naravno. Dzaba sto ti studiras, ako nemas dijete-ne znas nista.  .grins.

frenkyonline


Bred

Ja sam ovo zimus cuo od jednog predavaca koji je pedijatar a i prof dr mr itd.

Svi smo mi bili skepticni, a i on se sam ogranicio da postoje INDICIJE da paracetamol MOZE izazvati astmu ali to jos nije i zvanicno (naucno) potvrdjeno.  :wink:

bozana

Bez obzira na to, lijekovi nisu bomboni niti sokovi da se bezveze piju.

Bred