Ostali svetski (muzicki) festivali

Started by Darker, 24-05-2006, 00:43:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

AVENDON

Ferdinandi su bili odlicni, Billy takodje, Sistersice :) su bile prijatno iznenadjenje...........

Ovaj Exit je vredeo svaku paru+ bilo je suncano u NS!

Bred

Rezultati istra¾ivanja o Exit-u
nedelja, 30. jul 2006.

 


Na ovogodi¹njem Exit festivalu bilo je 27 odsto posetilaca iz inostranstva, pokazalo je istra¾ivanje novosadske agencije "Tim".

Rezultati istra¾ivanja pokazuju da su Novosaðani bili drugi po brojnosti sa 26 odsto, dok su posetioci iz ostalih delova Srbije èinili zajedno oko 47 odsto festivalske publike.

Najvi¹e stranih posetilaca bilo je iz Velike Britanije, oko osam odsto ukupne publike.

Ovogodi¹nji "Exit" je kao odlièan ili vrlo dobar ocenilo 83 odsto posetilaca, naveo je koordinator istra¾ivanja Predrag Okanoviæ, dodajuæi da je posebne pohvale dobila organizacija kampa, prvenstveno zbog atmosfere, bezbednosti, uslu¾nosti i èistoæe.

Ispitanici iz inostranstva su kao prednosti "Exita" naveli lokaciju na Petrovardinskoj tvrðavi, koju smatraju interesantnom i egzotiènom, kao i niske cene svih usluga.

Domaæi posetioci su, sa druge strane, kao najveæu manu u organizaciji festivala naveli visoke cene piæa i hrane na tvrðavi, na ¹ta se po¾alilo 56 odsto ispitanika.

Okanoviæ je naveo da je oko polovine ispitanika iz evropskih dr¾ava navelo da "Exit" ima pozitivan imid¾, kao festival sa dobrim provodom i visokim kvalitetom programa, ali je druga polovina rekla da festival nije dovoljno poznat u Evropi.

Istra¾ivanje agencije "Tim" je sprovedeno u saradnji sa organizatorima "Exita" tokom èetiri festivalska dana, na uzorku od 1.300 ispitanika, koji su anketirani u "Exitovom" kampu i na samoj Petrovaradinskoj tvrðavi.

Beta

b92

AquArius

#62
Da nastavimo  :>

Tema dakle o OSTALIM svetskim festivalima ..
(o kojima vecina nas samo moze da njori)

Rock Am Ring je over and out za ovu godinu,
tako da .. idemo dalje.


Sziget home (http://www.sziget.hu/festival_english)

Program po stejdzOvima (http://www.sziget.hu/festival_english/programs)



Pola miliona ljudi na Siget festivalu


Oko pola miliona muzièkih fanova oèekuje se na 15. Siget festivalu koji æe se, tokom avgusta, odr¾ati u Budimpe¹ti, na malom dunavskom ostrvu.

Reè je o jednom od najveæih evropskih letnjih festivala, a ove godine glavne zvezde biæe The Killers, Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Pink i The Hives.

Naravno, od 8. do 15. avgusta nastupiæe vi¹e od stotinu razlièitih izvoðaèa - od predstavnika vorld muzike (Salif Keita), preko ska legendi (Skatalites) i latino d¾ez virtuoza (Edi Palmijeri), do elektronske muzike, d¾eza i hevi-metala. Svi ti zvuci paralelno æe se èuti sa vi¹e od deset scena, a uz muziku sti¾u pozori¹ne, igraèke pa èak i cirkuske atrakcije. Zbog svega toga, Siget èesto nosi epitet "najeklektièkijeg" muzièkog festivala u Evropi.

V. T.

Izvor : Danas

dissolved girl

festivala koliko hoces po evropi..eto na primer www.rockwechter.be (http://www.rockwechter.be)..bas onako fin festival..skroz..place mi se kad gledam lajn ap..

AquArius

Quote from: dissolved girl on 11-06-2007, 21:11:32
bas onako fin festival..skroz..place mi se kad gledam lajn ap..

sad se i meni malo place

a005

eve vi "bolji" link

http://www.rockwerchter.be/rw2006/splash.asp