Norveska

Started by maki, 08-03-2011, 20:19:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jegood

Quote from: Xmen1 on 03-03-2015, 17:42:01
Da li zna neko da li dolaze prestavnici Vitusa u martu?
Zasto ne pitas Sagu? Ja bih tako, kada mi to dodje na red :-)..

lenana

Predstavnici dolaze u aprilu ali ne zna se tacan datum. Sto se tice popunjavanja aplikacije, nama je to Zorica popunila ali negde sa procitala da treba da apliciras za autorizaciju pa ti oni kao napisu odbijenicu i posalju licencu... proveri ali mislim da se tako.... imas i ovde na forumu o tome a imas i forum ZIVOT U NORVESKOJ I KAKO OTICI koji ima 1000 i nesto strana pa ima bas o svemu lepo :)

Xmen1

Jel to provereno da dolaze u aprilu( da ne bude prvoaprilska šala).Kad su bili u septembru bilo je receno ako sam dobro razumeo u decembru, pa onda krajem februara,pa poćetkom marta, evo prodje i početak marta a od dolaska ništa.A u školi sve više i više kandidata.Sta mislite?

Xmen1

Zasto ne pitas Sagu? Ja bih tako, kada mi to dodje na red :-)..

pitao sam zato mi tek sad ništa nije jasno, kad dolaze?

Xmen1

Da li neko moze da mi kaze kad se potpise ugovor na koliko se potpisuje, na neodredjeno ili na odredjeni rok?

jegood

Hvala puno na pomoci, konacno sam poslala dokumentaciju za Norvesku pa cemo videti :-)..
Da li Saga nudi jos neku vrstu pomoci oko pronalazenja posla osim sto predstavnici Vitusa dolaze kod njih? Zanima me kolike bi bile prednosti prelaska u Sagu na B2?

Xmen1

Jedino u njihovoj školi dolaze predstavnici Vitusa, zato im je i kurs mnogo skuplji nego u ostalim školama.Ne znam da li su neki iz drugih škola imali intervju sa prestavnicima Vitusa?

Xmen1

Da li bi neko od kolega i kolegenica koji su tamo otišli mogli da nam kažu kakave su cene u Norveškoj, troškovi života, npr. mislim na iznamljivanje stana, hrane, prevoza i mesečne karte za prevoz i ostalih bitnih troškova tamo, da bismo znali šta nas očekuje tamo.
Hvala unapred.

Xmen1

Pitao bih kolege i kolegenice koji su već otišli kad se položi Bergen test a posle toga i državni ispit jel posle toga veća plata i koliko je veća?A ovo je sve obavezno da se uradi jer bez autorizacije ništa jel tako?
Hvala unapred

sasabuba

ljudi da li neko zna otprilike da li ce uskoro norveska da se popuni sa farmaceutima,odnosno da li uopste pocinjati sa jezikom i ostalim stvarima _?

Xmen1

Imauči u vidu kriterijume koje moramo zadovoljiiti, a i da regrutuju iz dosta drugih zemalja moj ti je savet da odmah kreneš.Moje mišljenje je ko uhvati ove godine,a nadam se da če i sledeče moči da uhvati voz, uhvatio ga je posle................

Xmen1

Nije valjda da nema nista novo oko ove teme, nema novih poruka........................Imam osečaj kao da je negde zapelo, ili grešim?

jelenast

Evo ja cu vam reci ono sto ja znam a to je da mislim da im i dalje treba farmaceuta ali im je jako bitan profil ljudi i naravno nivo jezika koji posedujete.Ja radim na njihovom fakultetu i nemaju bas nesto mnogo studenata,tako da mislim da ima nade i u buduce za posao ovde.Ali naravno to je samo moje misljenje.
Sto se tice Bergen testa on jos uvek nije neophodan da bi se polozio drzavni ispit vec vas oni testiraju pa ako budu zadovoljni mozete izaci na drzavni.Plata ce vam biti veca ali nije to neka velika razlika.Ako mogu jos nekako da pomognem recite
pozzz

Xmen1

Odlićno da malo aktiviramo forumaše

dzumambica

ja sam nesto cula da ce od sad da dolaze iz Vitusa jednom godisnje, ali oni stalno menjaju planove. Farmaceuti ce im trebati narednih par godina sigurno...u sustini su  sa kadrom iz Srbije i Portugala najzadavoljniji jer Poljaci i spanci imaju prevelika ocekivanja, slabo znanje engleskog i cesto slabo znanje norveskog
pozdrav