Norveska

Started by maki, 08-03-2011, 20:19:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dzumambica

Ljudi ja sam konacno dobila zvanicnu ponudu, u pitanju je malo mesto na jugozapadu, nadam se da su ostale samo formalnosti

lenana

Ja sam od dokumenata poslala i plan i program i prevod diplomskog rada. Potvrdu o izjednacavanju sa bolonjom nisam jer smatram da ne treba. Stvarno je individualno sta mogu da ti traze dodatno ali ja nisam htela da rizikujem i poslala sam sve. Prevela sam sve kod sudskog tumaca za Engleski i overila. Uplatila taksu upakovala zajedno sa srpskim overenim kopijama i poslala krajem decembra. Pre neki dan mi je stigla na kucnu adresu potvrda od SAK-a da su primili i krenuli sa obradom, pa sada drzimo palceve. A reci mi je l si dobila ponudu preko Vitusa za jugozapad? I kako si zadovoljna?

dzumambica

Da da, preko Vitusa...cekala sam ih malo duze da me rasporede, tacnije od oktobra, tako da sam planirala da prihvatim sta god da ponude :) jos ne mogu da se opustim dok ne odem i potpisem ugovor
pozz

lenana

Ma sada opusteno :) cestitam i samo napred. Pa se javljaj sa novim informacijama, naravno kada budes bila u mogucnosti... a reci mi koliko si cekala na licencu?

jegood

Hvala na odgovoru lenana. Samo jos jedno pitanje, sta je CCPS - Certificate of Current Professional Status-confirming your certified authorisation, sto je isto jedna od stvari koja treba da se prilozi po SAK-u, koja ne sme da bude starija od 3 meseca kako kazu? To je zadnje pitanje oko dokumentacije-obecavam :-).
Pozz
p.s. bravo za dzumambicu i srecno :-).

lenana

Ne zna sta je to, jedino sto mi pada na pamet to je ona good standing potvrda koju su trazili nekom kao dopunu. Nju izdaje ministarstvo zdravlja. O njoj mozes da se raspitas u farmaceutskoj komori. Moj verenik je i nju spremio da posalje za svaki slucaj. Za drugo stvarno ne znam. Ja sam slala sto i svi i prosli su bez problema... ne znam sta da ti kazem... pitaj slobodno ja sam sada u tome tako da pitaj :)

jegood

Ok i to mi znaci sto si mi rekla za Good Standing potvrdu, pa cu videti da li cu to vaditi. Ako vec mogu da te pitam jos :-), kada sam danas otisla u Komercijalnu banku da uplatim onih 1665 NOK SAKu, rekli su mi da bih uopste mogla da uplatim bilo sta pravnom licu u inostranstvu, moram da dobijem prvo profakturu od SAKa. Da li si i ti to dobila i ako jesi kako si im to trazila (SAK-u)?
Eto, mislila sam da to nece biti problem ali ne moze ni da se uplati bez problema :-).

lenana

Nama je profakturu poslala Zorica iz Sage. Ne znam da li u Sagi ucis, ako si kod nje onda je pozovi da ti pusti profakturu na mail. Ja sam u Intesi uplatila jer je u komercijalnoj to bila nemoguca misija :) skoro sam sigurna da je za ono sto si me pitala u pitanju good standing... Da li neko ide na razgovor sada sa Vitusom u Sagi ako vec nije bio? I kako je prosao?

atex

kada dolaze ovi iz Vitusa ,zna li neko

jegood

Nisam u Sagi, nego u nekoj drugoj skoli-Eduka se zove, ali nazalost oni ne pruzaju te vrste usluga kao u Sagi i upravo zbog tih stvari cu se i ja prebaciti u Sagu, aii tek kada zavrsim B1 nivo ovde. Elem, mozes li necega da se setis, da li su na toj profakturi podaci tipa ime, prezime uplatioca, datum rodjenja, adresa, ziro racun primaoca, onaj SWIFT, IBAN, adresa, posto cu sama onda morati da pravim nesto slicno, cisto da li su to ti podaci koji stoje na profakturi?

lenana

Faktura sadrzi osnovne podatke o meni, zatim kome ide uplata kao i iznos uplate naravno u krunama. Mislim da mozes da vidis i na sajtu SAK-a da pronadjes fakturu za uplatu. Ili jednostvno pozovi Sagu, trazi Zoricu i reci da ces da krenes kod njih B2 nivo i pitaj je da ti posalje fakturu.... Interesuje me da li neko zna pouzdano da li je za Apotek 1 neophodan polozen Norskprove 3 ili ne? Predstavnici iz Vitusa dolaze u martu...

jegood

Hvala ti lenana, uspela sam da uplatim preko Rajfajzena, prvo su i oni trazili profakturu ali su na kraju uz moju molbu pristali i bez..Uzela sam i Certificate of Good Standing iz Komore, tako da je dokumentacija kompletirana, overena i kod sudskog tumaca :-)..Volela bih da znam da li je uslov polozen test, Norskprøve 3, [/color][/size]nisam do sada cula da je i to sada obavezno kao npr. polozen B2, ali na zalost ne znam za sigurno...

Xmen1

Da li zna neko da li dolaze prestavnici Vitusa u martu?

Xmen1

Ako smem da pitam i ako smem da cestitam dzumambicu, jel potpisan ugovor i na koliko se potpisuje?
Da li se sad lakše diše.Pozdrav

jegood

Da li neko zna kod popunjavanja ovog njihovog formulara, kada treba da se oznaci za sta apliciramo, pa su ponudjena 4 kvadratica - autorizacija, pa Internship Licence, Other Licence i Student Licence, sta je sada pravi odgovor - autorizacija ili mozda Other Licence? Nisam ni oko toga sigurna?