Ugro¾ena proizvodnja lekova u "Galenici"

Started by Bred, 17-06-2011, 23:37:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

nastavak sa naslovne ...

Stankoviæ je rekao da je proizvodnja dovedena u pitanje “jer nema dnevne likvidnosti fabrike”. To je za „Blic“ potvrdio i Nenad Ognjenoviæ, direktor „Galenike“:


- Ako od dr¾ave u toku naredne nedelje ne dobijemo novèanu pomoæ, vrlo lako mo¾e da doðe do nesta¹ice lekova, ka¾e Ognjenoviæ.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/260658/Ugrozena-proizvodnja-lekova-u-Galenici



:news:
Stankoviæ: Proizvodnja u "Galenici" dovedena u pitanje, tra¾i se krivac
RTS |

BEOGRAD - I pored togа ¹to se nа gotovo svаkom petom receptu trа¾i “Gаlenikin" lek, proizvodnjа u fаbrici dovedenа u pitаnje. Trа¾i se re¹enje dа grаðаni ne trpe, kа¾e ministаr zdrаvljа Zorаn Stаnkoviæ.

Zbog lo¹e finаnsijske situаcije, proizvodnjа lekovа u “Gаlenici” biæe ote¾аnа u predstojeæem periodu. Iz Ministаrstvа zdrаvljа upozorаvаju dа bi, zbog togа, tr¾i¹te moglo dа ostаne bez proizvodа te kompаnije. Sа drugim fаrmаceutskim firmаmа trа¾i se nаèin kаko dа tr¾i¹te ne trpi.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/260923/Stankovic-Proizvodnja-u-Galenici-dovedena-u-pitanje-trazi-se-krivac



:news:
Problem „Galenike“ rasipni¹tvo, a ne dugovi
S. Todoroviæ S. Bojadiæ |

BEOGRAD - „Galenika“ ne mo¾e da se vadi na dugovanje „Velefarma“ niti bilo koje druge veledrogerije. To nije razlog njihovog gubitka i blokade raèuna, veæ rasipni¹tvo prvog èoveka te fabrike lekova - ka¾e za „Blic“ izvor blizak „Galenici“ i farmaceutskom tr¾i¹tu Srbije. Dok policija u „Galenici“ istra¾uje transakcije i distribuciju lekova, direktor te zemunske fabrike Nenad Ognjenoviæ u¾iva na odmoru.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/261625/Problem-Galenike-rasipnistvo-a-ne-dugovi



:news:
Vlada otpu¹ta rukovodstvo "Galenike" i daje garanciju za kredit od 70 miliona evra
Agencije |

Vlada Srbije daæe garanciju za kredit od 70 miliona evra za farmaceutsko preduzeæe "Galenika", izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Neboj¹a Æiriæ.

On je najavio otpu¹tanje direktora "Galenike" Nenada Ognjenoviæa i veæeg dela rukovodstva, podsetiv¹i da je Vlada nalo¾ila preispitivanje poslovanja fabrike.
 

Æiriæ je rekao da oèekuje da se saglasnost sa bankama, ako ne ove, postigne sledeæe nedelje.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/261778/Vlada-otpusta-rukovodstvo-Galenike-i-daje-garanciju-za-kredit-od-70-miliona-evra