Otvorena stanica za odlaganje lekova

Started by Bred, 23-06-2011, 19:57:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Autor: ¾b

Stanica za odlaganje i transfer farmaceutskog otpada, prva takva u Srbiji, otvorena je u Ulici Teodora Arsiæa broj 1 i u njoj æe se skladi¹titi, a potom i izvoziti sav farmaceutski otpad prikupljen u Novom Sadu.

BEZBEDNOST - U stanici æe radi zaposleni u Apoteci Novi Sad, koja je i inicirala njeno otvaranje, a graðani, pored odlaganje farmaceutskog otpada u pomenutoj stanici, mogu to da uèine u jo¹ 33 apoteke novosadske apotekarske ustanove. U sve 33 apoteke biæe postavljene posebne crvene kante-kontejneri za odlaganje starih lekova, sa isteklim rokom trajanja.
Lekovi koji budu skupljeni biæe mereni i klasifikovani po farmakolo¹kim grupama od strane kvalifikovanih osoba, i transportovani u posebno oznaèenom vozilu.
Ministar ¾ivotne sredine Oliver Duliæ ocenio je da Novi Sad ponovo prednjaèi u re¹avanju va¾nih problema i pozvao i druge gradove u Srbiji da krenu njegovim putem. On je podsetio da Srbija jo¹ uvek nema postrojenje za uni¹tavanje takvog otpada, izraziv¹i nadu da æe u narednom periodu prvo biti odreðena lokacija za takvo postrojenje a potom i da æe se ono izgraditi.
Predsednik Skup¹tine grada Aleksandar Jovanoviæ, gradonaèelnik Igor Pavlièiæ i direktor Apotekarske ustanove Du¹an Milo¹eviæ pozvali su Novosaðane odlo¾e stare lekove po apotekama gradske apotekarske ustanove, te da ih ne bacaju u kante za smeæe ili u kanalizaciju.

http://www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/otvorena-stanica-za-odlaganje-lekova/5694.phtml