Praksa u apotekama

Started by Bred, 24-05-2006, 11:43:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MiKy

mi smo uzimali na salteru...i to su nam rekli da dele samo par dana(a to je bilo negde jos u maju)

tarantulica

Ok, zakljuèili smo, papir smo uzimali na ¹alteru  :wall:
Iako to ima veze sa praksom, tema je otvorena da bismo pisali UTISKE sa prakse i zato...

Svaki sledeæi post koji nema veze sa temom biæe obrisan  :police:

philoserbiana

jel placa neka apoteka ovu praksu? :cvet

Bred

AquArius

AnaCrvena

ma,nema sanse,kakvo placanje...i stazeri koji rade punom parom puno radno vreme imaju placenu markicu i nekakav topli obrok(oko 7-8 hiljada)...i tako pola godine!inace,po meni treba otici na ovu praksu,barem da vidish kako izgleda.mislim,kukamo stalno kako bubamo teoriju,a ne radimo ono sto ce nam trebati kad se zaposlimo-i onda dodje praksa u apoteci i retko ko je odradjuje!?  :hm

philoserbiana

ja bih da odradim 5 dana prakse na leto...

tarantulica

Praksa izmeðu 4. i 5. godine zvanièno traje 15 radnih dana  :cvet

philoserbiana

znam,znam,ali ja bih nezvanicno da odradim 5 dana... :wink:

philoserbiana

rekli su mi da magistralana izrada u apotekama nema nikakve veze sa izradom koju vezbamo na fakultetu  :hm

tarantulica

Meni se èini da ima veze, ali da u apoteci uèi¹ neke cake, kako da lak¹e i efikasnije napravi¹ neki preparat  :cvet

joe13

Ja nosim fenomenalne utiske sa prakse,posle odvezbane IV godine!Radila sam puno radno vreme,15 dana tj.3 radne nedelje.Prosla sam kroz izradu skoro svih farm.-tehn. oblika,tu se i puno radilo jer je apoteka bila pri Domu zdravlja.Najvise sam izradjivala(ovo sve uz obavezan nadzor farmaceuta!)polucvrste preparate,supp.,vag.,r-ore,rad u asept.komori i autoklav jer se dosta rade kapi za oci.Svima bih to najtoplije preporucila,cisto da kada pocnete da stazirate ne dodjete u situaciju da ste se prvi put nasli u oficini.Prvo su mi pokazali svaki deo apoteke,objasnili sta i kako sve rade.I farmaceuti i tehnicari su bili divni prema meni.Upoznala sam se sa puno primera iz prakse i stekla uvid sta lekari najcesce propisuju.Konacno mi se iskristalisalo sta se pise na kojoj signaturi.Sve u svemu,ne propustite,zbog svoje strucnosti i prakse koja nas odvaja od drugih medicinskih profesionalaca.SRECNO SVIMA :cvet

majakf

molim starije kolege da nam preporuce koje apoteke su najbolje za odradjivanje prakse

Bred

za pocetak, iscitati celu ovu temu
:wink:

majakf

procitala sam ali uglavnom ne spominju u kojim su tacno apotekama odradili praksu. zbog toga i pitam