Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Partizan opet u "grupi smrti"!

Ko¹arka¹i Partizana takmièiæe se u ovogodi¹njoj Evroligi u najte¾oj grupi B sa kandidatima za osvajanje ovog takmièenja, ekipama Makabija i Panatinaikosa, odluèeno je ¾rebom u Atini.

U grupi B u kojoj su i 'crno-beli' nalaze se i ekipe ¹ampiona ©panije Unikahe,kao i ¹ampioni Hrvatske i Slovenije Cibona i Olimpija, rimska Lotomoatika sa Dejanom Bodirogom, ali i ovogodi¹nje najprijatnije iznenadjenje ACB lige Huventud.
Evo i kompletnih sastava grupa:

Grupa A: TAU, Olimpijakos, EFES, Klimamio, Le Mans, Prokom, Dinamo Moskva, Keln

Grupa B: Makabi, Panatinaikos, Unikaha, Cibona, Union Olimpija, Partizan, Lotomatika, Huventud

Grupa C: CSKA, Barselona, Beneton, Fenerbahèe-Ulker, ®algiris, Elan Ortez, Aris i Napoli.

Zavr¹ni turnir ove godine igra se u glavnom gradu Grèke, a takmièenje poèinje 23.oktobra utakmicom izmedju Huventuda i Panatinaikosa u Badaloni.
Partizan prvu utakmicu igra u Rimu protiv "Lotomatike",a u drugoj rundi u "Pionir" sti¾e Makabi.U treæem kolu crno-beli gostuju Huventudu, a u èetvrtom kolu u Beograd sti¾e zagrebaèka Cibona.

avgogh

Pa kad su Grobari, moraju biti u grupi smrti!

Dread Lord

Evroliga: Partizan izgubio u Rimu

Ko¹arka¹i beogradskog Partizana su u prvom kolu takmièenja u grupi 'B' Evrolige izgubili od rimske Lotomatike, 65:60.

'Crno-beli' su u Rimu imali priliku da dobiju utakmicu, ali su velikim brojem izgubljenih lopti i lo¹im procentom ¹uta pomogli timu Jasmina Repe¹e da osvoji bodove.

U prvoj èetvrtini domaæi tim vodili su Ilievski i Bodiroga, u ekipi Partizana Predrag Drobnjak postigao je prvih ¹est poena, ali nije imao 'pratnju' saigraèa. Najslabiji su ko¹arka¹i poslednjeg prvaka Srbije i Crne Gore bili u prenosu lopte i dodavanjima, pa su i u ovoj utakmici imali znatno vi¹e izgubljenih lopti od protivnika.

Do poluvremena Partizan je uspeo da uðe u 'rezultatsku klackalicu'. Od 12. do 19. minuta rezultat je bio u dva poena razlike, da bi Rimljani u fini¹u do¹li do prednosti – 32:28.

U treæem periodu igre Rigeti je trojkom doneo najveæu prednost domaæem timu, ali su se ko¹arka¹i Partizana, i pored velikog broja izgubljenih lopti, dr¾ali da bi u 26. minutu poveli, 44:43. Do kraja treæe èetvrtine domaæi tim je bio bolji, da bi u poslednjih deset minuta u¹li sa +5.


Partizan je igrao do polovine poslednjeg perioda, bilo je 51:48 za Lotomatiku (34. minut), a onda je usledio period gre¹aka 'crno-belih' i pogodaka Ognejna A¹krabiæa ('vezao' osam poena), pa se u fini¹ u¹lo sa velikom predno¹æu Rimljana, 58:48. Domaæi tim je èvrstom odbranom zaustavio napad ko¹arka¹a Partizana (u sedam minuta poslednje èetvrtine postigli sedam poena), ali su pogodili Kecman sa 6,25 i Kamings sa penala, pa je Partizan imao minus od pet poena. U dva napada poku¹ali su za tri Tripkoviæ i Drobnjak ali nisu bili precizni.

Ko¹arka¹i Lotomatike su saèuvali prednost i ostvarili prvu pobedu u sezoni.

I jedni i drugi vrlo lo¹e su ¹utirali spolja (Lotomatika za dva – 35%, Partizan 30%), ko¹arka¹i beogradskog kluba izgubili su èak 23 lopte, pa i prednost u broju skokova, 41:36 za goste, nije pomogla.

Sledeæu utakmicu Partizan igra u Beogradu, sledeæe nedelje u 'Pionir' dolazi Makabi.

Lotomatika – Partizan 65:60 (17:12, 15:16, 19:18, 14:14)

Lotomatika: Ðaketi 10, Ilievski 7, Houkins 12, Tonoli, Rigeti 10, Bodiroga 14 (9-6, 2-0, 4-2, 6 sk),  Mavrokefalidis, Marmarinos, Gari 3, Cinæarini, Moiso 1, A¹krabiæ 8.

Partizan: Tepiæ 5 (3-1, 1-0, 4-3, 5 i.l), Bogdanoviæ 6 (-, 2-2), Kecman 4, Borovnjak, Tripkoviæ 4 (6-1, 3-0, 2-2, 5 i.l), Velièkoviæ, Peroviæ 8 (11-2, -, 2-2, 12 sk), Pekoviæ 4, Ðurkoviæ, Drobnjak 17 (10-5, 5-1, 5-4, 9 sk), Bo¾iæ, Kamings 14 (8-2, 2-2, 5-4).

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

...opet ce biti topovsko meso...tuga...

hulio_salinas

26/10/2006 | Izvor: B92
Evroliga 1. kolo: Pobede favorita



Osim meèa Lotomatika – Partizan u sredu su odigrane jo¹ èetiri utakmice prvog kola Evrolige.

U okr¹aju debitanata u C grupi Aris je u Solunu pobedio Fenerbahèe 66:58. To je prvi trijumf grèkog predstavnika u najpresti¾nijem klupskom takmièenju od 1992. Majkl Vilkinson, sa 16, i Aleks Skejls, sa 14 poena, bili su najefikasniji kod domaæina, dok je Fenerbahèe predvodio veteran Ibrahim Kutlaj, sa 18 poena.

U istoj grupi, jo¹ jedan od debitanata u Evroligi, Eldo Basket Napoli, nije mogao da se pohvali startom iz snova. Odbranu titule moskovski CSKA je poèeo na jugu Italije sigurnom pobedom 74:64. "Armejci" su odluèujuæu prednost od deset poena stekli tokom druge èetvrtine i sigurnom igrom saèuvali je do kraja. Trajan Lengdon dao je 22 poena za CSKA, 24 je zabele¾io Tijer Braun za Napoli. 

Ulogu favorita je opravdala i Barselona, koja je, takoðe u C grupi, bila bolja na gostovanju od francuskog Po Orteza 72:66. U izjednaèenoj utakmici Katalonci su se "odlepili" u poslednjoj deonici, pre svega zahvaljujuæi sjajnom Navaru, koji je utakmicu zavr¹io sa 23 poena.

Jedan meè je odigran u A grupi. Olimpijakos je bez veæih problema savladao u Pireju Taukeramiku 97:78. Blistao je Aleks Aker, sa 25 poena i 13 skokova u grèkom timu. Igor Rakoèeviæ bio je najefikasniji u Taukeramici, sa 19 poena.

Baby Jane

Jer ide neko veceras na Partizan-Makabi? Ili cete da gledate Partizan-Livorno?
U svakom slucaju danas je nas dan :> ali bice tesko protiv Makabija :(
A fudbalsku utakmicu necu da komentarisem :roll: nas fudbal nikako ne gotivim :hm

Dread Lord

Partizan - Makabi 49:42 (poluvreme)

Partizan se odlicno drzi...

pop

Dobio Partizan viceprvaka Evrope 103-91 :! Bila je nevidjena tekma, atmosfera u hali nikad bolja, a ja se mrzn'o 2 sata na fudbalu za mrshavih 1:1 umesto da lepo poslusam svoj insekt i odem u Pionir. Po ko zna koji put su nasi sportisti pokazali da igraju mnogo bolje kad su autsajderi.

Drago mi je da su kosarkasi demantovali Vampira, ono za topovsko meso. Do duse, jeste ovo velika stvar, ali takmicenje je jos na pocetku. Gledao sam na SOS-u iste one ljude sto su tvrdili da nemamo shanse ove godine kako punih usta tvrde da sigurno prolazimo u TOP 16. Tako je ovde, kad gubis - svi te psuju i pljuju, a cim nekog bitnog dobijes  :Bog - odma' si najbolji na svetu.

Dread Lord

Svaka cast Partizanu na pobedi  :Bog :~

nasty girl


Baby Jane

Kosarkasima Partizana skidam kapu :Bog pregazili su veliki Makabi...
Bas mi je zao sto nisam bila u Pioniru :(  ali ce biti jos prilika :loptica...
Ipak je Dusko odlican trener iako ga mnogi ne vole...

hulio_salinas

svaka cast...   :V

znate da nisam grobar, ali radujem se uspehu Srba...   :V

Coverdale

Kao mali ucen sam da za njega navijam,gde god igra da pratim ja sveto ime Partizan.
To su nam uskratili kriminalci najveci,pokrali su oni sve,a najvise Grobare.
Ali necemo im mi nikad to oprostiti,vec cemo ih sve nabiti na kolceve.
...
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
...
Idi zeko,pokrao si mnogo titula,
pokrao milione dolara,
spasi Partizan i mars kod cigana...

Pope,trebalo je da budes oko stadiona ane na njemu..
A basket...najlepse vece u mom zivotu..
Partizan zauvek
Grobari VR

nasty girl

Quote from: Coverdale on 07-11-2006, 21:52:39
Kao mali ucen sam da za njega navijam,gde god igra da pratim ja sveto ime Partizan.
To su nam uskratili kriminalci najveci,pokrali su oni sve,a najvise Grobare.
Ali necemo im mi nikad to oprostiti,vec cemo ih sve nabiti na kolceve.
...
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
Samo napred Partizan
...
Idi zeko,pokrao si mnogo titula,
pokrao milione dolara,
spasi Partizan i mars kod cigana...

Pope,trebalo je da budes oko stadiona ane na njemu..
A basket...najlepse vece u mom zivotu..
Partizan zauvek
Grobari VR

:Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

Dread Lord

Ubedljiv poraz Partizana u Badaloni

Ko¹arka¹i beogradskog Partizana do¾iveli su ubedljiv poraz u treæem kolu grupe 'B' Evrolige. 'Crno-beli' su u Badaloni izgubili od Huventuda sa 82:51.

Iako nisu izjednaèili 'crni rekord' i izgubili utakmicu sa 36 poena razlike ko¹arka¹i prvaka Srbije i Crne Gore odigrali su jednu od najslabijih partija poslednjih godina.

Veæ u prvoj èetvrtini Benet je lako 'probijao' odbranu i omoguæavao Fernandesu i Bartonu lake poene. Taj period igre zavr¹en je sa predno¹æu Huventuda od 11 poena, a u drugoj èetvrtini su se 'crno-beli' dr¾ali na istom rastojanju.

Treæi period igre nagovestio je ubedljiv poraz. Domaæi su prvi put do¹li do +20 (59:39), a u poslednjem periodu igre igra gostiju se potpuno raspala. Ko¹arka¹i Partizana postilgi su 50. poen tek u 38. minutu, a poraz u Badaloni bio je 21. uzastopni na gostovanjima u Evroligi.

Domaæi tim igrao je odlièno i u odbrani, a gosti su imali ukupno 21 izgubljenu loptu.

U sledeæem kolu Evrolige Partizan u dvorani 'Pionir' doèekuje Cibonu.

Huventud – Partizan 82:51 (23:12, 14:13, 22:17, 23:11)
Huventud: Uertas 2, Fernandes 16, Benet 2, Vaskes 8, Barton 18, Saliven 8, Lavina 4, Flis, Rubio, Hajnes 8, Bets 16.
Partizan: Tepiæ (2-0, 3-0), Bogdanoviæ 3, Kecman 3, Borovnjak, Tripkoviæ 7 (8-2, 4-0), Peroviæ 12 (7-4, 9 sk), Pekoviæ 5, Ðurkoviæ, Drobnjak 14 (10-6, 3-0, 7 sk), Kamings 7

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)