Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vampire 666

au...e pa ovo nisam ocekivao cak ni od crnobelig...ma koliko ih ne volim ovo je prevazislo sva moja ocekivanja...

Dread Lord

Navaro MVP treæeg kola Evrolige

Huan Karlos Navaro bek Barselone progla¹en je za najkorisnijeg igraèa treæeg kola Evrolige. Navaro je blistao u pobedi svog tima od 92:86 u Kaunasu protiv ®algirisa. Barsa je trijumfom ostala jedina nepora¾ena ekipa u grupi C. Bek katalonskog tima i ¹panske reprezentacije u Litvaniji je postigao 31 poen, uz ¹ut iz igre 9-15 i sa linije slobodnih bacanja 10-10. On je dodao dve asistencije, jednu ukradenu loptu i devet iznuðenih faulova.

Antonio Focis iz moskovskog Dinama bio je drugi na listi najkorisnijih igraèa kola. On je nadoknadio odsustvo povreðenih Papadopulosa i Raièeviæa i sa 26 poena i osam skokova doneo je trijumf svom timu protiv Klimamija.

Treæi je bio Marko Miliæ sa 19 poena i 13 skokova, èetvrti nekada¹nji kapiten na¹e reprezentacije Dejan Bodiroga sa indeksom 26, a petu poziciju podelili su saigraèi iz Taukeramike Zoran Planiniæ i Luis Skola.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

Vujo¹eviæ:"Treba izdr¾ati pritisak"
U sredu u okviru èetvrtog kola Evrolige Partizan doèekuje Cibonu u hali Pionir. U dosada¹nja èetiri susreta u ovom takmièenju uspe¹niji su bili Zagrepèani, koji su tijumfovali tri puta.

Najveæe pojaèanje Partizana u ovoj sezoni, Predrag Drobnjak, zna snagu protivnika, ali svestan je da je pobeda imperativ.

"Ova utakmica jednostavno mora da se dobije. Ja sam i posle utakmice sa Makabijem rekao da je to samo jedna u nizu utakmica, a da ih moramo dobiti najmanje 7-8. Oni su dobra i ozbiljna ekipa, a na nama je da uradimo sve ¹to mo¾emo i pobedimo u tom meèu", rekao je Drobnjak.

Trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ veoma dobro poznaje ekipu Cibone.

"Oni su znaèajno promenili sastav u odnosu na pro¹lu sezonu, ali tu je i nekoliko povratnika u ekipu, pa je samim tim naèin igre koji praktikuju u poslednjih nekoliko godina nepromenjen. Imaju nekoliko veoma dobrih igraèa, koji sjajno istrèavaju kontre", rekao je Vujo¹eviæ

Op¹ti utisak je da Cibona tempira formu za utakmice Evrolige, a da utakmice u regionalnoj NLB ligi koriste za uigravanje tima.

"Njima je cilj da proðu dalje u ovom takmièenju, i oni æe uèiniti sve da to i ostvare. Poku¹avaju da nas opuste prièama o brojnim povredama, ali oni ovde dolaze znatno rastereæeniji od nas. Dobili su veoma znaèajnu utakmicu sa Unuikahom, koja je za njih do¹la u pogodnom momentu. Mi ovu utakmicu moramo da dobijemo, a oni mogu da kalkuli¹u. Zbog toga je pritisak na nas veoma veliki", izjavio je trener Partizana.

Partizan je zbog poznatih problema oko zakupa hale Pionir poslednjih nekoliko dana trenirao u ®elezniku.

"Hvala upravi ®eleznika na ustupljenoj hali, ali to ¹to nismo trenirali u Pioniru neæe znaèajno uticati na nas", rekao je Vujo¹eviæ.

Utakmica u hali Pionir poèinje u 20.45 èasova, uz znatno pojaèane mere bezbednosti. Halu æe obezbeðivati 150 redara, ¹to je tri puta vi¹e redara nego do sada. Navijaèi æe moæi da unose bubnjeve, megafone i zastave bez kopalja.

Slu¾ba obezbeðenja neæe dozvoliti ulaz u halu licima pod uticajem alkohola i opojnih sredstava.

chicio

dzaba smo prvaci 5 godina, kad ne mozhemo nishta da uradimo u evropi

Vampire 666

imali ste srece veceras...

hulio_salinas

cuti... ako...

bolje da biju "bata grobari" nego "bata 'rvati"...

drago mi je zbog Partizana... odluceno u poslednja 2 minuta...

pop

Tekma je bila za srchku. Uvek je sreca bitna kad se igraju produzeci, a koliko je samo nije bilo prosle godine u Evroligi, ovo nije ni deseti deo vracen. Vamp, opet te demantovashe kosarkasi :)

Dread Lord

Partizan posle 50 min dobio Cibonu

Ko¹arka¹i Partizana uspeli su da posle 4. kola Evrolige ostvare i drugu pobedu. U hali Pionir pred 7000 navijaèa pobeðena je zagrebaèka Cibona rezultatom 101:92 (15:17, 24:22, 20:16, 16:20, 8:8, 18:9) posle dva produ¾etka i 50 minuta igre. U regularnom toku utakmice rezultat je bio 75:75.

Najefikasniji u beogradskom timu bili su Kosta Peroviæ sa 23 poena i Drobnjak sa 20. Junaci pobede u produ¾etku bili su Milan Tepiæ sa 9 poena i Novica Velièkoviæ, koji je utakmicu zavr¹io sa 10 poena. Kod Cibone Kus i Rajt postigli su po 17 poena.

Partizan je igrao slabije nego na prethodnom meèu u Pioniru protiv Makabija, ali je ipak imao priliku da pobedi i bez produ¾etaka.

Posle potpuno izjednaèene tri èetvrtine, crno-beli su poèetkom poslednjeg perioda imali prednost 64:55, ali su gostujuæi ko¹arka¹i sigurnom igrom u odbrani i dobrim izvodjenjem penala polako prilazili, da bi u poslednjem minutu i poveli - 70:71.

Tada je odgovornost preuzeo Predrag Drobnjak, pogodio prvo za dva, a posle jo¹ jednog pogotka Cibone, pogodio i trojku za vodjstvo od dva poena.

Medjutim, trener Du¹ko Vujo¹eviæ i¹ao je na faul u poslednjem napadu Cibone, tako da je Kus sa penala izjednaèio i meè je oti¹ao u produ¾etke.

Prvi produ¾etak odigran je sa malo poena, uglavnom sa penala, a Cibonu je u igri sa 5 poena dr¾ao Jurica ®u¾a, veteran koji je nadigrao mladog Kostu Peroviæa u tom periodu igre.

Uprkos 23 poena, centar Partizana je imao nekoliko gre¹aa koje su Partizan mogle da ko¹taju bodova na ovom meèu.

Drugi produ¾etak poèeo je upravo petom liènom gre¹kom Peroviæa. Tada je odgovornost preuzeo 19-godi¹nji Milenko Tepiæ, kapiten mlade reprezentacije, koji je sa dva skoka u napadu i vezanim poenima poveo seriju Partizana od 12:2 za konaènu pobedu.

U seriji ko¹eva uèestvovao je i mladi Novica Velièkoviæ, koji je uz Tepiæa na kraju doneo Partizanu novu pobedu.

Jo¹ jedna 'stotka' crno-belih u Evroligi oznaèila je poèetak slavlja oko 7000 navijaèa u krcatom Pioniru.

Partizan sada ima dve pobede iz èetiri utakmice. Sledeæe nedelje 'crno-beli' gostuju Olimpiji u Ljubljani.




Vujo¹eviæ: Bli¾i plasmanu u Top 16

Trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ izjavio je posle pobede njegovog tima u duelu sa Cibonom da taj uspeh za njega i ekipu znaèi "skidanje velikog tereta".

"Sada smo bli¾i plasmanu u 'Top 16'. Odluèivaæe nijanse, biæe nam veoma te¹ko i moramo da idemo meè po meè. Cibona je iskusan tim, pun povratnika koji se dobro poznaju i ima nekoliko hrabrih igraèa poput Kusa i Rajta, koji tu hrabrost prenose na ostale. Do¹li su ovde rastereæeni, a maksimalno motivisani. Sreæan sam ¹to smo pobedom skinuli veliki teret", rekao je Vujo¹eviæ.

Oscilacije u igri bile su uzrok dramatiène zavr¹nice, a Vujo¹eviæ je rekao i da bi ¾alio da je njegov tim izgubio i pored toga ¹to je imao deset poena vi¹ka u treæoj èetvrtini.

"Nismo imali 40 minuta dobre igre, lako smo ispustili 'plus 10'. Pojedini igraèi su imali dobre epizode, Peroviæ, Bo¾iæ, Drobnjak u zavr¹nici, Tepiæ i Velièkoviæ u drugom produ¾etku. Nismo znali da ih kaznimo kada su igrali sa èetiri niska igraèa, a Voren èuvao Peroviæa. Tra¾ili smo re¹enja kroz neke èudne akcije", rekao je Vujo¹eviæ i zahvalio se publici na podr¹ci.

"Puno snage smo potro¹ili da bi se vratili u meè iz 10 poena minusa. Mogli smo èak i da dobijemo, ali ne sme da se protivniku dozvoli èist ¹ut za trojku, kao ¹to smo u 40. minutu mi dozvolili Drobnjaku. U prvom produ¾etku je ®u¾a proma¹io slobodno bacanje kojim smo mogli da povedemo, a u drugom veæ nismo imali visinu i koncentraciju da spreèimo ofanzivni skok Partizana", izjavio je trener Cibone Anzuloviæ, "¹teta, ovakve prilike se ne ukazuju svaki put, ali iako nismo dobili nisam nezadovoljan kako smo odigrali."

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

nasty girl

ova utakmice ja bila :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

skoro se nisam toliko nervirala zbog neke utakmice.... :>

Dread Lord

EL: Pobede Unikahe i Makabija

Ko¹arka¹i Unikahe pobedili su kod kuæe ljubljansku Olimpiju sa 62:55 u 4. kolu grupe B Evrolige.

Jir¾i Vel¹ je predvodio ¹panski tim do prve pobede sa 16 poena, Rodrigez je dodao 11, a Santjago 10 poena za Unikahu. Sa druge strane, Cebular je bio najefikasniji igraè Olimpije sa 12 poena.

©panci su dominirali u prvom poluvremenu, posle prvih 20 minuta bilo je 36:20 i kada se èinilo da su na putu do lake pobede, gosti su napravili seriju ko¹eva u poslednjoj èetvrtini i bili blizu preokreta. Pet minuta pre kraja bilo je samo 57:53 za Unikahu.

Medjutim, Olimpija zatim tri minuta ne uspeva da poentira, uz èak pest proma¹enih slobodnih bacanja, posle èega nisu mogli da se nadaju pobedi. Unikaha koristi slab napad slovenaèke ekipe i rutinski zavr¹ava meè.


U preostaloj utakmici grupe B bilo je mnogo manje neizvesnosti. Izraelski Makabi je pred 10 i po hiljada navijaèa 'pregazio' Huventud sa 92:75.

Rekordnih 26:5 u prvoj èetvrtini donela su domaæoj ekipi dovoljno veliku prednost koju su bez problema uspeli da saèuvaju u preostalih 30 minuta.

Vujèiæ je predvodio Makabi sa 20 poena, Binam je imao 17, dok je Barton bio najefikasniji kod gostiju sa 20 ko¹eva.

Posle kompletnog èetvrtog kola u grupi B, Partizan je na petoj poziciji, kao tim sa najslabijom ko¹ razlikom od ekipa koje imaju isti uèinak od 2:2. U sledeæem kolu, crno-beli naredne nedelje gostuju Olimpiji.

Tabela grupe B:

1. Panathinaikos       4-0  (341:284)  (57)
2. Maccabi Elite       3-1  (367:344)  (23) 
3. DKV Joventut       2-2  (304:291)  (13) 
4. Cibona                   2-2  (325:331)  (-6) 
5. Partizan                 2-2  (315:330)  (-15) 
6. Unicaja                  1-3  (312:316)  (-4) 
7. Union Olimpija    1-3  (264:297)  (-33) 
8. Lottomatica           1-3  (273:308)  (-35)


U grupi A, u duelu dva najslabija tima, nemaèki Keln je priredio iznenaðenje pobedom nad italijanskim Klimamiom sa 90:86. Aleksandar Naðfeji postigao je 11 ko¹eva za Keln. To je prva pobeda nemaèkog ¹ampiona, dok je Klimamio sada jedina ekipa u Evroligi bez pobede. Vodeæi Olimpijakos odr¾ao je maksimalan uèinak pobedom u gostima nad francuskim Le Manom sa 88:81. U preostalom meèu, poljski Prokom je pobedio Dinamo iz Moskve sa 60:49. Bojan Popoviæ ubacio je 14 poena za rusku ekipu.

Tabela grupe A: 1. Olimpijakos 4-0, 2. Taukeramika 3-1, 3. Le Man 2-2, 4. Efes Pilsen 2-2, 5. Prokom 2-2, 6. Dinamo 2-2,  7. Keln 1-3, 8. Klimamio 0-4.

U grupi C odigrana su dva meèa. Vodeæa Barselona je pobedila Napoli sa 91:71, dok je turski Fenerbahèe bio bolji od ®algirisa sa 84:75.

Tabela grupe C: 1. Barselona 4-0, 2. CSKA 3-1, 3. Pau 2-2, 4. Beneton 2-2, 5. Aris 2-2, 6. ®algiris 1-3, 7. Fenerbahèe 1-3, 8. Napoli 1-3.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Coverdale

Zora rudi,dan se beli jbcemo Zagreb celi.
I Cibonu i Dinamo jbmo pa rasturamo.
A sta reci za jugoistocnu tribinu??Ni Milvolovi navijaci nam nista ne bi mogli u Pioniru..
Allez,allez Partizan..
Grobari VR

chicio

josh samo da nas krene u gostima

nasty girl

#27
22/11/2006 | Izvor: B92

EL: Treæa pobeda Dinama

Ko¹arka¹i moskovskog Dinama zabele¾ili su i treæu pobedu u Evroligi po¹to su u prvom meèu 2.kola savladali francuski Le Man sa 74:57.

Ekipu Du¹ana Ivkoviæa do trijumfa je predvodio triling Fotsis (17), Gil (16) i Domani sa 15 poena.

Meè u Rusiji re¹en je veæ posle prvog poluvremena, kada je Dinamo odliènom igrom za 10 minuta  od 19:16 stigao do velikih 40:23.

U timu Le Mana Gregori je postigao 12, a Viler 11 ko¹eva.

Ko¹arka¹i EFES Pilsena naneli su prvi poraz Olimpijakosu u ovogodi¹njoj Evroligi ubedljivom pobedom od 95:77. Predstavnik Turske je do trijumfa do¹ao neverovatnom serijom trojki u treæoj èetvrtini. ©est uzastopnih napada ¹utevima van 6,25 zavr¹avali su D¾enkins, Nikolas, Hejslip i Erden, a EFES je u drugom poluvremenu timu Pinija Ger¹ona ubacio 58 poena, i meè zavr¹io sa 17 trojki iz 30 poku¹aja (Erden 9-5).

Nikolas je postigao 20 poena, a Erden, Hejslip i D¾enkins po 15.®i¾iæ je ubacio 20, a Aker 18 za pirejsku ekipu.

Ostali meèevi Evrolige koji su na programu u sredu igraju se u veèernjim èasovima:

Grupa A:
Efes Pilsen - Olympiakos  95:77
Dynamo Moskva - Le Man  74-57
Tau Ceramica - Klimamio   

Grupa B: 
Lotomatika - DKV Huventud Union Olimpija - Partizan



hulio_salinas: "ubacio sam izvor"

hulio_salinas

22/11/2006 | Izvor: B92

Kecman za infarkt pobedu Partizana



Ko¹arka¹i Partizana pobedili su Union Olimpiju u Ljubljani sa 71:70 i tako posle tri godine prekinuli niz poraza na gostujuæim terenima!

Pogodak za dva boda i treæi trijumf u Evroligi postigao je Du¹an Kecman 3 sekunde pre kraja. Iako su minut pre kraja vodili sa 69:62 crno-beli su se poigrali sa nervima svojih navijaèa i struènog ¹taba. Tri lopte oduzeli su ko¹arka¹i Olimpije i pretvorili ih u lake poene, a posle prekr¹aja Tepiæa posle jo¹ jedne bezidjene akcije sa Peroviæem, na liniju penala oti¹ao je Raniko.

Finac je pogodio oba slobodna bacanja, a Kamings je poveo poslednji napad Partizana. Amerikanac je na udvajanju uposlio Kecmana koji je sa poludistance pogodio dvojku i prekinuo trogodi¹nju agoniju crno-belih i 22 meèa bez pobede.

Najefikasniji u pobednièkom timu pred 4000 gledalaca u "Tivoliju" bio je odlièni Kamings sa 18 poena, Drobnjak je ubacio 14, a Peroviæ 13.

U ekipi Olimpije Raniko je postigao 26, a Markoi¹vili 12.

U tvrdoj utakmici, ekipe su se u prvom poluvremenu smenjivale u vodstvu, a ¹ampion Slovenije oti¹ao je na veliki odmor uz poen prednosti 32:31.

Drugi deo doneo je velike obrte. Olimpija se odmah na startu sa dve trojke Ranika odlepila sa 53:44, a onda su crno-beli poèeli da igraju mnogo lak¹e i teènije. Trojka Drobnjaka, serija penala Kamingsa i dvojka, pa trojka Bogdanoviæa doneli su Partizanu seriju od 17-3 u periodu od 30-36.minuta. U poslednji minut crno-beli su u¹li sa predno¹æu 69:62 a trener Ga¹per Okorn odluèio se za poslednju oèajnièku varijantu. Bekovi Olimpije pre¹li su u op¹ti presing, a za nepunih 20 sekundi posle dva pogotka sa linije slobodnih bacanja Ranika, lopte su za lake poene gubili Kecman i Kamings (obe lopte ukrao je Manuèar Markoi¹vili), a u veè opisanom fini¹u crno-beli su ipak i¹èupali pobedu.

Ekipa Partizana naredne nedelje doèekuje Panatinaikos.

nasty girl

ne verujem....

nisam imala vremana da gledam tekmu....

ali svala cast...

:Bog :Bog :Bog :Bog