Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Pedja, to je interna sala.

Sto se tice igre Skuni Pena - slazem se sa Mikelom. U potpunosti.

nasty girl

Kazna Disciplinskog suda Evrolige    datum: 19.02.2007

Disciplinski sud Evrolige danas nam je dostavio odluku povodom utakmice Partizan – Olimpijakos. Na osnovu prijave arbitara Partizan je ka¾njen sa 16.500 hiljada evra.
U obrazlo¾enju se navodi da je zbog agresije gledalaca prema sudijskoj trojci izreèena kazna od 7.500 evra, za bacanje tvrdih predmeta na teren (upaljaèa i novèiæa) ka¾njeni smo sa 5.000 evra, a zbog paljenja pirotehnike u dvorani klub je sankcionisan sa 4.000 evra.
Ujedno, u dopisu Disciplinskog suda Evrolige se navodi da je ovo poslednja opomena i u sluèaju ponavljanja, sliène situacije neæe biti tolerisane, veæ æe sankcije biti daleko stro¾ije. A ukoliko se incident ponovi na sledeæoj Partizanovoj utakmici, sud æe najozbiljnije razmotriti moguænost da se prva naredna utakmica igra bez publike.
Ovim povodom molimo navijaèe da na nepravde koje su sastavni deo sporta reaguju na sportski dozvoljene naèine, zvi¾ducima, a ne bacanjem predmeta na teren, jer bi tako ote¾ali i onako te¹ku situaciju u kojoj se klub nalazi.
Igranje pred praznim tribinama bio bi te¾ak udarac, zbog Partizana i Beograda moramo da poka¾emo kako i u te¹kim situacijama dostojanstveno reagujemo.
Jedini naèin da se pomogne klubu je da i prilikom nepravde saèuvamo samokontrolu, kao i kontrolu ljudi koji su do nas na tribinama kako ne bismo do¹li u situaciju da budemo rigorozno ka¾njeni.

http://www.stat.co.yu/partizan/ser/vesti.php

Roben


mikele

Када боље размислим ови само нас кажњавају. :namcor :namcor :namcor :namcor
Мада и фејнорд га је издувао опасно у купу УЕФА

hulio_salinas

Stalno ista prica! Evropa ce uvek imati problema sa nama, jer smo takav narod da ne mozemo da se urazumimo. Mislim da ce sad iz cistog inata nastviti po starom. Tipicna srpska posla.

P.S. Kad se samo setim proslogodisnje Lige UEFA.  :wall:

nasty girl

i ja istomislim da ce biti po starom.. :hmm :hmm :hmm :hmm

Pedja


jeca87

Da, to je tako tipicno za nas. A realno, ne mozes da ne odreagujes kad te nesto iznervira. Problem je samo sto neki reaguju na neadekvatan nacin... :)

Phenomenon

Posle one nepriznate trojke sa celog, na teren je poletelo masa stvari. I + na kraju kad su sudije pokusale da izadju iz hale, neki lik, koji je valjda sedeo na onim stolicama do terena, ustao je i isprecio im se na putu, a publika ih je naravno gadjala... standard...

Samo se plasim da ne bude tipicno srpsko razmisljanje: "...oni ce meni da zabrane da bacam upaljace!? Oni meni!! E, sad cu bombu da im bacim! U INAT!"

Pedja

Sto kaze Mile Protiv tranzicije : "Nedam inat u inat "!  :>

Roben

Гробари су дали 37 поена за 34 мин. није ни чудо што губе 20 разлике  8)

Pedja

Ukupno su dali 44 poena  :shock

nasty girl

©ampion Evrope prejak za Partizan     datum: 21.02.2007
Ko¹arka¹i Partizana u 2. kolu E grupe TOP 16 faze Evrolige pora¾eni su u Moskvi od ekipe CSKA rezultatom 67:44.
Iako je gotovo ceo meè CSKA bio u prednosti, na¹ ¹ampion je do odlaska na veliki odmor dr¾ao prikljuèak i nije dozvoljavao Evropskom ¹ampionu da se znaèajnije odlepi. U drugom poluvremenu crno-beli gube dah i dozvoljavaju Armejcima da naprave veæu razliku i lagano privedu meè kraju.
"Smatram da je pobeda CSKA apsolutno zaslu¾ena, ali da je razlika u ko¹evima veæa nego ¹to je bio kvalitet igraèa rivala. To je proisteklo iz lo¹eg procenta ¹uta i nedovoljnog iskustva na¹ih igraèa. U prvom poluvremenu igrali smo dobro, dr¾ali smo se na pet, ¹est poena zaostatka, ali smo sa par nesmotrenih gre¹aka dozvolili protivniku da ode na odmor sa 10 poena vi¹ka. Nisam zadovoljan drugim poluvremenom u kome smo postigli samo 17 poena. ©utirali smo lo¹e trojke. Nisam u ovom trenutku siguran, ali mislim da smo ¹utirali trojke 3 od 18. Nalazimo se u nokaut sistemu gde se CSKA trudi da pobedi sa ¹to veæom razlikom, ali kao ¹to sam veæ rekao krajnji rezultat je veæi nego ¹to je bio kvalitet igraèa rivala.", rekao je trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ.
CSKA – Partizan 67:44 (21:14, 16:13, 13:8, 17:9)
CSKA: Papalukas 6, Kurbanov 1, Smodi¹ 11, Holden 7, Pa¹utin , Andersen 4, Savra¹enko 8, Ka¹irov , Tores 11, Ponkra¹ov 10, Langdon 6, Van Den ©pigel 3.
Partizan: Tepiæ , Bogdanoviæ , Kecman 7, Bakiæ , Borovnjak , Tripkoviæ 7, Velièkoviæ , Peroviæ 10, Pekoviæ 8, Drobnjak 8, Bo¾iæ , Kamings 4.

http://www.kkpartizan.co.yu/

mikele

TOP 16: Slavlje Huventuda posle drame

(http://www.putfile.com/pic.php?img=4842107)
©panski Huventud savladao je na svom parketu Olimpijakos rezultatom 58:56, u dramatiènom meèu drugog kola E grupe "Top 16" faze Evrolige.

CSKA je ostao usamljen na èelu tabele sa skorom 2-0, rivali od èetvrtka su izjednaèeni sa po jednom pobedom i porazom, dok je Partizan usamljen na dnu (0-2) i u preostale èetiri utakmice bi morao da nadma¹i sebe da bi se ume¹ao u borbu za jedno od prva dva mesta. Crno-beli kroz sedam dana doèekuju Huventud, od kog su u prvoj fazi Evrolige izgubili oba duela.

Huventud se protiv Olimpijakosa nalazio u blagom vodjstvu tokom svih 40 minuta, a na kraju je zadr¾ao nalet "crvenih" na sebi svojstven naèin - sjajnom odbranom u poslednjih desetak sekundi, tako da gosti nisu uspeli ni da upute ¹ut za produ¾etak, ili eventualnu pobedu.

Medju devet strelaca u domaæem sastavu, sa 15 poena je odskoèio jedino reprezentativac ©panije Rudi Fernandez. Skuni Pen je sa 16 pogodaka predvodio èetvoricu "dvocifrenih" igraèa Olimpijakosa, medjutim, svi ostali zajedno postigli su svega devet poena!

Poljski Prokom Trefl u Istanbulu je posle produ¾etka sru¹io Efes Pilsen rezultatom 71:67 (61:61) i tako naèinio najveæe iznenadjenje u dosada¹njem toku "Top 16".

Prokom je prvi put u istoriji odneo pobedu nad njemu dobro poznatim rivalom i ostavio ga na poslednjem mestu grupe F, sa znatno umanjenim ¹ansama za plasman u èetvrtfinale plej-ofa.

Gosti su u èetvrtoj èetvrtini prokockali èak 16 poena prednosti (57:41), ali posle tog pada nisu klonuli duhom, veæ su u dodatnih pet minuta uspeli da smirenom igrom osiguraju va¾ne bodove. Ra¹id Etkins u trijumf je ugradio 16, Filip Dilevic 15, a turski veteran Husein Be¹ok 14 poena.

U okviru grupe D, Taukeramika se uèvrstila na prvom mestu pobediv¹i u gostima Po Ortez sa 99:89. ©panski tim se po sticanju 25 poena prednosti opustio i dozvolio Ortezu da u fini¹u pridje na samo pet poena "minusa". Ipak, to je bilo sve od njih, a jedan od kljuènih momenata u tom delu igre bila je trojka Igora Rakoèeviæa.

Luis Skola postigao je 23, Rakoèeviæ 18, Fred Haus 17, a Serkan Erdogan 16 poena za velikana ACB lige. U redovima Orteza i ovog puta su glavnu reè vodili Amerikanci, a Klint Harison bio je najbolji sa 22 ko¹a.

Rivali iz prvog dela takmièenja Lotomatika i Makabi odigrali su jo¹ jedan dramatièan meè, a ovog puta su se radovali ko¹arka¹i izraelskog prvaka - 69:71. Makabi bi se u sluèaju drugog poraza dosta udaljio od èetvrtfinala, ali trio Vujèiæ - Bajnam - Arnold se pobrinuo da tako ipak ne bude.

Dejan Bodiroga zabele¾io je deset poena, tri skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte za Lotomatiku, dok je Goran Jeretin kod Makabija imao sedam poena, èetiri skoka, dve asistencije, dve osvojene i èetiri izgubljene lopte. Fauliran je èak sedam puta.

REZULTATI 2. KOLA I TABELE:

GRUPA D

Ortez - Taukeramika 89:99
Lotomatika - Makabi 69:71

TABELA: TAU 2-0, Lotomatika 1-1, Makabi 1-1, Ortez 0-2.
PAROVI 3. KOLA (28. februar/1. mart): TAU - Lotomatika, Makabi - Ortez.

GRUPA E

CSKA Moskva - Partizan 67:44
Huventud - Olimpijakos 58:56

TABELA: CSKA 2-0, Olimpijakos 1-1, Huventud 1-1, Partizan 0-2.
PAROVI 3. KOLA (1. mart): Olimpijakos - CSKA, Partizan - Huventud.

GRUPA F

Panatinaikos - Barselona 102:82
Efes Pilsen - Prokom Trefl 67:71 (61:61)

TABELA: PAO 2-0, Barselona 1-1, Prokom 1-1, Efes 0-2.
PAROVI 3. KOLA (28. februar/1. mart): Prokom - PAO, Barselona - Efes.

GRUPA G

Beneton - Dinamo Moskva 74:55
Unikaha - Aris 76:74

TABELA: Unikaha 2-0, Beneton 1-1, Dinamo 1-1, Aris 0-2.
PAROVI 3. KOLA (28. februar/1. mart): Dinamo - Unikaha, Aris - Beneton.

(MONDO)

Roben

EL: Treæa sreæa protiv Huventuda?
(http://nono9.us)
Od devet timova sa kojima se Partizan sastao u dosada¹njem toku Evrolige, samo je Huventud uspeo da ga pobedi dva puta.

Zato uoèi meèa 3. kola "Top 16" faze (èetvrtak, 20.45 èasova) svi u taboru crno-belih oseæaju obavezu da se trijumfom revan¹iraju neugodnom ¹panskom predstavniku, a samim tim i odr¾e u konkurenciji za prva dva mesta u grupi E, odnosno za plasman u èetvrtfinale plej-ofa.

"Ne samo ¹to su nas dva puta pobedili, nego su nas u prvoj fazi Evrolige jedino oni nadigrali. Jako su nezgodan protivnik, veæim delom meèa forsiraju presing, ali nama je potrebna pobeda da bismo ostali u konkurenciji za vrh tabele", rekao je Kosta Peroviæ.

Huventud je u Badaloni slavio rezultatom 82:51, a u Pioniru 83:74, iako su se crno-beli nalazili u vodjstvu vi¹e od tri èetvrtine.

"U ovoj fazi takmièenja ostali su samo najbolji timovi i svaka utakmica se igra na 'nokaut'. Za razliku od prethodnog na¹eg duela u Beogradu, Huventud ovog puta dolazi sa imperativom pobede. Mi nemamo obavezu, ali ne ¾elimo ni da kvarimo dobar utisak tako ¹to æemo zavr¹iti 'Top 16' sa skorom 0-6. Oni sanjaju èetvrtfinale, medjutim, i mi imamo svoje snove i nadam se da æemo im se revan¹irati", jasan je trener Du¹ko Vujo¹eviæ.

Ekipa trenera Aita Garsije Renesesa (na slici) ¹irom Evrope ubira komplimente za jedinstven stil igre, èije su karakteristike agresivna odbrana po celom terenu, udvajanja, brza tranzicija i mno¹tvo lakih poena.

Partizan je u prvom okr¹aju potpuno razbijen tim receptom, drugi put je uspe¹no parirao, ali nije izdr¾ao do kraja.

"Moramo da smanjimo broj izgubljenih lopti. Ako opet doguramo do 20, biæe nam mnogo te¹ko. Spremili smo strategiju da to svedemo na minimum, a videæemo koliko æemo biti uspe¹ni", rekao je Peroviæ.

Vujo¹eviæ je dodao da medjusobnih taktièkih iznenadjenja ne mo¾e biti i da æe od svojih izabranika zahtevati samo pomak nabolje u izvodjenju elemenata koji su uve¾bani za prethodni duel.

Kao ¹to je poznato, Disciplinski sudija Evrolige je posle meèa sa Olimpijakosom pre dve nedelje kaznio crno-bele sa 16.500 evra zbog nesportskog pona¹anja publike.

Partizan apeluje na s(a)vest svojih navijaèa, jer bi u sluèaju ponovljenih incidenata i oni bili na velikom gubitku - meè protiv CSKA, za koji su ulaznice rasprodate u kompletima za "Top 16", bio bi verovatno odigran pred praznim tribinama.

"To ¹to smo se plasirali u drugu fazu nas ne amnestira za lo¹e igre. Ipak, jasno je da smo jo¹ 'zeleni' za ovakvu konkurenciju. Bitno mi je da publika to shvati i da se pona¹a sportski. Da nas ne bi kaznili i da Beograd ne ispadne ko¹arka¹ka provincija, jer to nikada nije bio", naglasio je Vujo¹eviæ.

Crno-bele ko¹arka¹e u èetvrtak æe bodriti kompletan tim i struèni ¹tab Fudbalskog kluba Partizan. Posle pobede u 128. "veèitom derbiju", fudbaleri su odlièno raspolo¾eni i ¾ele da pozitivnu energiju "emituju" i na ko¹arka¹e, koji tra¾e prvu pobedu u drugoj fazi Evrolige.

PAROVI 3. KOLA I TABELE

GRUPA D

Taukeramika - Lotomatika
Makabi - Po Ortez

TABELA: TAU 2-0, Lotomatika 1-1, Makabi 1-1, Ortez 0-2.

GRUPA E

Olimpijakos - CSKA
Partizan - Huventud

TABELA: CSKA 2-0, Olimpijakos 1-1, Huventud 1-1, Partizan 0-2.

GRUPA F

Prokom - Panatinaikos
Barselona - Efes Pilsen

TABELA: PAO 2-0, Barselona 1-1, Prokom 1-1, Efes 0-2.

GRUPA G

Dinamo Moskva - Unikaha
Aris - Beneton

TABELA: Unikaha 2-0, Beneton 1-1, Dinamo 1-1, Aris 0-2.

(MONDO)