Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Vampire 666

Quote from: mikele on 22-03-2007, 22:02:10
Taukeramika - Olimpijakos
CSKA - Makabi
Panatinaiskos - Dinamo Moskva
Unikaha - Barselona

CSKA , Pao , Barsa , jedino mi je Tau-Oli neizvesno...

biwi

nasty da li sam jednom ove sezone pogresio za rezultat u euroleague... oni su masinerija.... kakava je to ekipa gde jedan papalukas pocinje mec sa klupe, ono je bilo ne verovatno, sinoc sam u pioniru uzivao, bilo je kao da ih mesina vodi na dzojstik, DODAJ, UTRCI, SUTNI, A KADA SUTNU ONDA NE MASE... JA SAM JOS POD UTISKOM, AKO NEKO USPE DA DOBIJE CKSA ONDA I TREBAJU DA BUDU PRVACI EVROPE!!!!

MOJI PAROVI ZA 1/4 FINALE SU: CSKA, TAU, PAO, BARCA

Phenomenon

Kada sam video 16. minut, a mi dali 14 poena, samo sam navijao da damo 50, da se ne brukamo bas mnogo.

Roben

Domaæini bez milosti u èetvrtfinalu

Ekipa CSKA matirala je Makabi u prvom kvartalu prvog èetvrtfinalnog duela Evrolige u Moskvi, nakon èega gosti iz Izraela nisu mogli da se oporave.

Moskovski tim slavio je u reprizi pro¹logodi¹njeg finala sa ubedljivih 80:58 (21:6, 19:16, 16:12, 24:24) i tako napravio odliènu zalihu pred revan¹ susret u Tel Avivu, koji je na programu za dva dana.

Najbolji u redovima domaæe ekipe bili su Trajan Lengdon sa 16 i Dejvid Andersen sa 14 pogodaka, dok je Oskar Tores upisao èetiri poena uz 10 skokova.

Kod gostujuæeg tima jedino je Nikola Vujèiæ ostvario dvocifren uèinak sa 10 poena i devet uhvaæenih lopti. Biv¹i kapiten Zvezde Goran Jeretin zavr¹io je susret sa sedam poena, èetiri skoka, dve ukradene lopte i jednom asistencijom.

Ubedljiv trijumf kod kuæe ostvario je i Panatinaikos, koji je u Atini "pregazio" Dinamo iz Moskve identiènim rezultatom kojim je slavio i CSKA - 80:58 (23:11, 23:16, 17:11, 17:20).

U ekipi ®eljka Obradoviæa, koja je od starta diktirala tempo i konstantno poveæavala prednost, najbolji su bili Sani Beæiroviæ sa 17 pogodaka i Ramunas ©i¹kauskas, koji je upisao pola ko¹a manje.

Dejan Toma¹eviæ "ugradio" se u pobedu sa pet poena i isto toliko skokova, dok je Milo¹ Vujaniæ zabele¾io ¹est pogodaka.

U moskovskom timu najzapa¾eniji je bio Obina Ekezije sa 15 poena, Takvan Din dodao je 14, dok je Bojan Popoviæ upisao pet pogodaka.

©ou tajm Rakoèeviæa

Raspolo¾enim domaæim timovima prikljuèila se i Taukeramika, koja je pred svojom publikom bila bolja od Olimpijakosa (84:59), ponajvi¹e zahvaljujuæi sjajnoj roli Igora Rakoèeviæa.

Srpski reprezentativac, koji se vratio na parket posle vi¹enedeljnog odsustva zbog povrede butine leve noge, zabele¾io je 24 poena uz tri skoka za 17 minuta provedenih na parketu, dok je Serhan Erdogan upisao 13 pogodaka.

U timu iz Pireja najbolji je bio Henri Domerkant sa 13 pogodaka.

Konaèno, u poslednjem èetvrtfinalnom duelu, i Unikaha je slavila protiv Barselone sa 91:75.

Revan¹ dueli èetvrtfinala Evrolige na programu su u èetvrtak.

(MONDO)

Phenomenon

Jbm ti barselonu, igraju solidno i cim ih ja ogigram na tiketu, puknu 20 razlike. I posle sto mrzm barselonu. Olimp. je dokazao da mu medju ovim ekipama nije mesto, mada videcemo...

nasty girl

evo i ja prokomentarisem..

unikaha me bas iznenadila, a sve ostalo sam ocekivala....

hulio_salinas

5. april 2007. | Izvor: B92 | MR
Evroliga: Gosti bli¾i Atini



Veèeras su na programu revan¹ meèevi èetvrtfinala Evrolige, a sva èetiri dana¹nja domaæina igraæe za opstanak u tom takmièenju, nakon poraza u prvim meèevima. Sastaju se Olimpijakos – Taukeramika (19:45), Makabi – CSKA (19:45), Dinamo – Panatinaikos (17:30) i Barselona – Unikaha (20:45).

Taukeramika æe, posle ubedljive pobede nad grèkim vice¹ampionom u prvom meèu, 84:59, poku¹ati veæ veèeras da obezbedi treæe uzastopno uèe¹æe na zavr¹nom turniru Evrolige. ©panski tim je u fantastiènoj formi. Pobedili su na prethodnih 9 utakmica Evrolige, i to u proseku sa skoro 20 poena.

S druge strane, Olimpijakos se nada da æe obezbediti majstoricu i ¹ansu za plasman na Fajnal-for, koji æe se odr¾ati upravo u Atini. Uprkos te¹kom porazu u prvom meèu, ekipi Pinija Ger¹ona u prilog ide pobeda nad Taukeramikom u Atini u liga¹kom delu takmièenja sa 19 poena razlike.

TAU æe se osloniti na sjajnog Igora Rakoèeviæa, koji je pre dva dana ubacio 24 poena, ukljuèujuæi i 5 trojki, dok se u ekipu vratio Litvanac Arvidas Macijauskas koji je propustio praktièno celu sezonu i pitanje je koliko je spreman za veèera¹nji meè.   

U jo¹ jednom duelu pro¹logodi¹njih finalista, Makabi æe imati te¾ak posao protiv aktuelnih ¹ampiona, ekipe CSKA. Izraelci imaju samo jedan poraz na domaæem terenu, ali su i Moskovljani ove sezone zabele¾ili samo jedan neuspeh u gostima i trenutno su u seriji od 18 uzastopnih pobeda, ukljuèujuæi i onu od 80:58 u prvom meèu protiv Makabija. Drugi moskovski tim, Dinamo Du¹ana Ivkoviæa moraæe da pobolj¹a ¹ut za tri ukoliko ¾eli da zadr¾i ¹anse za fajnal-for. Dinamo je u prvom meèu protiv Panatinaikosa pogodio samo dve trojke iz ¹esnaest poku¹aja u porazu od 80:58.   

Najbolje ¹anse za opstanak u Evroligi ima Barselona, koja doèekuje ¹panskog rivala Unikahu. Prvi meè pripao je timu iz Malage sa 91:75, a kljuè pobede bilo je èak 12 trojki Unikahe i 54 poena igraèa koji su ulazili sa klupe.

Unikaha æe se boriti za prvo uèe¹æe na zavr¹nom turniru Evrolige, dok se Barselona nada da æe ostati u borbi za drugi uzastopni plasman na fajnal-for.

mikele

Ја мислим да ће Панатенаикос и Таукерамика већ данас оверити карту за финални турнир.А Макаби би требао да избори мајсторицу,мада како су играли пре неки дан... :shock
А Барса и Уникаха ће 100% играти мајсторицу и Барса их добија.Уникаха не може да одигра онако добро као у првом мечу,а и Барса не може горе од онога.

nasty girl

PAO na final four-u

Ko¹arka¹i Panatinaikosa prvi su uèesnici final four-a u Atini. Oni su i u drugoj utakmici èetvrtfinala pobedili Dinamo, ovoga puta u Moskvi 73:65(16:12, 20:18, 22:16, 15:19), pa su sa 2:0 u seriji pro¹li dalje. Najefikasniji u ekipi ®eljka Obradoviæa bili su ©i¹kauskas sa 19 poena i 6 skokova i Dijamantidis sa 11 poena, dok su u pora¾enoj ekipi Du¹ana Ivkoviæa najbolji bili Papadopulos sa 13 i Focis sa 11 poena. Panatinaikos æe se za finale Evrolige boriti protiv boljeg iz duela Tau – Olimpijakos.

Dinamo je poku¹ao da èestim spu¹tanjem lopte pod ko¹ Papadopulosu napravi ranu prednost, ali je Batist dobro udvajao centra ruske ekipe. Slièno kao i u prvoj utakmici Dijamantidis je odigrao odliènu odbranu na Bojanu Popoviæu, pa su domaæi imali dosta problema u organizaciji napada, a Popoviæ je osam minuta pre kraja utakmice iza¹ao sa pet faulova. Litvanac ©i¹kauskas je odigrao odlièan meè ¹utirajuæi trojke 6-4.

Dinamo je poslednje voðstvo na utakmici imao poèetkom druge deonice kada je bilo 18:16, a od tada "Zeleni" preuzimaju stvari u svoje ruke, a u jednom trenutku su imali i 17 poena prednosti. najvi¹e zahvaljujuæi ©i¹kauskasu. Rusi su u poslednjoj deonici poku¹ali da se vrate, ali sve ¹to su uspeli da urade je da priðu na 62:53 kada su Grci poenima Dikudisa i trojkom Vujaniæa osigurali pobedu i final four.

U preostala tri duela èetvrtfinala sastaju se Olimpijakos – Tau (0-1), Barselona – Unikaha (0-1) i Makabi – CSKA (0-1).

Makabi izborio majstoricu

Ko¹arka¹i Makabija pobedili su CSKA u Izraelu 68:56 (11:11, 25:15, 20:10, 13:21), i tako izborili majstoricu za plasman na zavr¹ni turnir, koja se u Moskvi igra u èetvrtak. Najefikasniji u Makabiju bili su Vujèiæ sa 15 poena i 9 skokova i Bajnam sa 14 poena, dok su u ekipi Etorea Mesine najbolji bili Tores sa 12 i Lengdon sa 11 poena.

Makabi je, uprkos nekim oèekivanjima, uspeo da se izbori za povratak u Moskvu. Gosti iz Rusije imali su oèajan ¹ut za tri (24-4), a uz to je i jedan od va¾nijih igraèa Etorea Mesine pod ko¹em David Andersen za dva ¹utirao katastrofalnih 6-0. CSKA je jedino voðstvo imao na samom startu meèa kada su poveli 2:0 poenim Toresa, a od tada je na terenu postojao samo jedan tim.

Makabi je iz minuta u minut poveæavao svoju prednost da bi u 24. minutu nakon trojke Vujèiæa ona dostigla i maksimalnih 22 poena prednosti – 49:27. U poslednjoj èetvrtini Makabi se malo opustio, ali nijednog trenutka nije dozvolio ekipi CSKA da ozbiljnije pripreti, pa æe majstorica u Rusiji odluèiti ko æe na final four iz ovog duela. Bolji iz ovog duela u polufinalu æe igrati sa boljim iz duela Barselona - Unikaha.

B92

mikele

Да чујем ко је погодио све данашње резултате а?
Е свака ми част :>

Roben

браво микеле  :Bog :Bog :Bog
ти си мој идол  :wink:

Roben

Unikaha prvi put na Fajnal foru

Prvak ©panije Unikaha prvi put u istoriji plasirala se na Fajnal for Evrolige, po¹to je u odluèujuæoj, treæoj utakmici èetvrtfinala plej-ofa, savladala Barselonu rezultatom 67:64 (21:18, 17:14, 10:12, 19:20).

Unikaha je ove sezone pre¹la trnovit put. Mesecima je bila bez najboljeg strelca Markusa Brauna, izgubila je od Huventuda sa 53, a od ljubljanske Olimpije sa 28 poena razlike i jedva prebrodila prvu fazu takmièenja.

Sve to postalo je neva¾no kada je iskusni Argentinac Huan Pepe Sanèez sedam sekundi pre kraja ubacio trojku i prelomio ishod dramatiène utakmice, u kojoj su oba tima pru¾ila maksimum na polju htenja i zalaganja.

Sanèez je Unikahi doneo vodjstvo od 65:62, Huan Karlos Navaro smanjio je sa linije slobodnih bacanja na 65:64, a Braun na isti naèin postavio konaèan rezultat.

Braun je odmah faulirao Jaku Lakovièa, ovaj nije realizovao prvi penal, drugi je proma¹io namerno, ali je lopta do¹la u ruke domaæih igraèa i vreme je isteklo. Usledila je fe¹ta na terenu i tribinama, u kojoj je uèestvovalo 10.000 navijaèa.

Slovenac Marko Tu¹ek postigao je 15 poena za pobednièki tim, Sanèez 11, a Braun deset. Unikaha je morala da igra bez jedinog klasiènog centra, Portorikanca Danijela Santjaga, koji je na dan utakmice podvrgnut operaciji oka i odsustvovaæe sa terena ¹est nedelja. To znaèi da æe i nastup na Fajnal foru za njega ostati samo san.

Najefikasniji u sastavu Barselone bili su Fran Vaskez sa 12 i Djanluka Bazile sa deset poena, mada su se u poslednjoj èetvrtini istakli Djordi Trijas (9p, 9sk) i Roko Leni Ukiæ (8p).

Igraèe Unikahe je bolje slu¾io ¹ut za trojku (8-20, naspram 4-16 Barse) i prevashodno zbog toga su se veæi deo utakmice nalazili u vodjstvu. U prvom poluvremenu imali su "plus osam" (33:25), a u 23. minutu i maksimalnih 42:32.

Domaæin je imao sigurnu prednost sve do 28. minuta, kada je Mikael Pjetrus "zakucavanjem" poveæao na 48:40. Usledila je serija Barse 8:0, Tu¹ek je trojkom dao Unikahi malo vazduha, da bi Katalonci stupili na scenu sa novom serijom od 8:0, tako da su im Ukiæ i Vaskez u 36. minutu doneli preokret na 51:56.

Ipak, izabranici Du¹ka Ivanoviæa, pre svih Bazile, nisu imali strpljenja da u tim trenucima odigraju pametno i saèuvaju steèeni kapital. Poenima Jir¾ija Vel¹a i Tu¹eka utakmica je u¹la u zavr¹nicu u kojoj je presudila jedna lopta - hladnokrvno¹æu Sanèeza na stranu tima iz Malage.

CSKA prejak za Makabi

Ko¹arka¹i moskovskog CSKA braniæe titulu prvaka Evrope na Fajnal foru koji æe od 4. do 6. maja biti odr¾an u Atini.

Oni su u "majstorici" èetvrtfinala plej-ofa Evrolige na svom parketu oèitali jo¹ jednu lekciju ekipi Makabija i plasirali se u dalje takmièenje ukupnim rezultatom 2:1 u pobedama.

CSKA je u svom stilu poèeo utakmicu, furiozno, a onda tokom preostale tri èetvrtine rutinski odr¾avao visoku prednost do konaènih 92:71 (32:13, 27:24, 13:12, 20:22).

Igraè utakmice bio je grèki reprezentativac Teodoras Papalukas, koji je zabele¾io 14 poena i deset asistencija. Amerikanac Trajan Lengdon ubacio je 20 poena (¹ut za trojku 4-6), David Andersen i Matja¾ Smodi¹ po 15, a Oskar Tores 14 poena.

Kao u prvoj utakmici, ekipa CSKA imala je izvanredan procenat ¹uta za tri poena - 50 odsto (13-26). Uèenici Etorea Mesine bili su takodje dominantni u asistencijama (19:10) i blokadama (5:0).

Posle dobre igre i pobede ostvarene u revan¹ susretu pred svojim navijaèima, Makabi u Moskvi nije imao nikakvih ¹ansi da uspe. U devetom minutu na semaforu je stajalo ogromnih 25:6, a minut pre odlaska na poluvreme maksimalnih "plus 32" (55:23).

Jedini koji je kod Makabija uspevao da se kako-tako suprotstavi raspolo¾enom domaæinu bio je Litvanac Simas Jasaitis, koji je postigao 18 ko¹eva. Nikola Vujèiæ i kapiten Derik ©arp dali su po devet, a Goran Jeretin sedam poena.

Protivnik "armejcima" u polufinalu biæe pobednik druge èetvrtfinalne "majstorice" zakazane za èetvrtak uveèe, u kojoj se sastaju ¹panski predstavnici Unikaha i Barselona.

Jo¹ pro¹le nedelje formiran je prvi polufinalni par Panatinaikos - Taukeramika.

(MONDO)

nasty girl

#267
ladno Unikaha prosla....ne bih nikada ni pretpostavila.... :wall: :wall:

a za CSKA je bilo i ockivajuce...

Phenomenon

CSKA ne igra, oni gaze!

Pedja

Да ја сваки пут не могу да се наччудим њиховој игри