Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Wolf

Nisam Grobar, ali svaka cast...46 razlike :Bog

mikele

Doslo je vreme da se i Grobari izivljavaju nad nekim,da naplate za sve one katastrofalne poraze(kad se setim samo Huventuda i poraza u Badaloni  :bljak:)

Phenomenon

Bilo je u fazonu,
ljuljaj, zabavljaj...
ili
j*bi, ne vadi!!!

Samo cu reci, da je pred kraj bilo i duplo vise poena za nas 104:52

Oooooooooooo, silovanje....

nasty girl

da li ste vi videli da je Panatenaikos izgubio od unikahe?

ja nisam mogla da verujem....

mikele

Quote from: nasty girl on 18-01-2007, 17:14:22
da li ste vi videli da je Panatenaikos izgubio od unikahe?

ja nisam mogla da verujem....
Sve mi to nesto smrdi,ali dobro.Znaci odlucujuca utakmica u Pioniru Partizan-Unikaha.Partizan mora da dobije sa najmanje 9 razlike,tako mi se cini,da bi imao bolji medjusobni skor.  :hmm :hmm

nasty girl

Quote from: mikele on 18-01-2007, 17:57:47
Quote from: nasty girl on 18-01-2007, 17:14:22
da li ste vi videli da je Panatenaikos izgubio od unikahe?

ja nisam mogla da verujem....
Sve mi to nesto smrdi,ali dobro.Znaci odlucujuca utakmica u Pioniru Partizan-Unikaha.Partizan mora da dobije sa najmanje 9 razlike,tako mi se cini,da bi imao bolji medjusobni skor.  :hmm :hmm

iskreno i meni je to malo cudno..ali sta sad...

pa da oko 10 razlike....

Phenomenon

Ako dobijemo Unikahu sa 9 razlike, u Top 16 smo.
Mada se ne treba predavati ni protiv Panatenaikosa, Ne znam da li ce im igrati onaj crnac centar, kako se bi zvase Batije.
I ko zna koliko ce biti motivisani za igru.

mikele

#82
QuoteNe znam da li ce im igrati onaj crnac centar, kako se bi zvase Batije.
Zove se Majkl Batist i pazi kako se izrazavas,mozes biti optuzen za rasizam  :nene: :nene:. Mala sala  :luda :luda
On ima problema sa listom na nozi,ali mislim da ce biti spreman za mec sa Partizanom jer ne pise nista na sajtu evrolige,a obicno pise kada su neke teze povrede u pitanju.Jedino ako ga Zeljko malo odmara  :loptica :loptica

=================================

EL: Lotomatika pobedila Huventud u gostima!   :wall: :wall: :wall:
(http://img263.nono9.us/my.php?image=v44270p0el0.jpg)

Trijumf rimske Lotomatike u okr¹aju sa Huventudom u Badaloni (83:72), u kombinaciji sa te¹ko izvojevanom, ali ipak oèekivanom pobedom Makabija nad Cibonom (91:83), proizveo je strahovitu gu¾vu u sredini tabele B grupe Evrolige.

Dva kola pre kraja prve faze elitnog takmièenja, Partizan, Cibona, Lotomatika i Unikaha imaju identièan skor (5-7), a u "Top 16" fazi biæe mesta samo za dve, eventualno tri od te èetiri ekipe.

Konaèni raspored biæe u velikoj meri odredjen ishodima medjusobnih duela, a to su Unikaha - Lotomatika u trinaestoj, odnosno Partizan - Unikaha i Lotomatika - Cibona u poslednjoj rundi.

Huventud, koji se sa Makabijem bori za drugo mesto u grupi, èitavim tokom meèa sa Lotomatikom je poku¹avao da dodje do svoje prepoznatljive igre i uhvati prikljuèak, ali mu to nije po¹lo za rukom.

Poslednji trzaj domaæin je imao u 37. minutu, kada je pri¹ao na 62:68, da bi u sledeæem napadu Rimljana Dejan Bodiroga pogodio trojku i dokazao da jo¹ uvek ume da prizove "èaroliju" kojom je svojim klubovima i reprezentaciji doneo nebrojene trofeje.

Srpski as zavr¹io je utakmicu sa 13 poena, a najefikasniji u pobednièkom timu bili su Amerikanci Dejvid Hokins sa 25 i Majer Èetmen sa 18 poena. Kod Huventuda su to bili Èarls Gejns sa 19 i Lubo¹ Barton sa 17 pogodaka i deset skokova, a podbacio je Rudi Fernandez (9p).

Cibona je u Tel Avivu poèela furiozno, kao Partizan pre nekoliko nedelja. Sredinom druge èetvrtine Zagrepèani su imali èak 16 poena vi¹ka (23:39), ali nisu izdr¾ali. Poslednji put bili su u vodjstvu krajem treæe deonice (64:66), da bi Makabi serijom od 12:0 u re¾iji Nikole Vujèiæa i Tala Bur¹tajna konaèno "prelomio" u svoju korist.

Vujèiæ je pru¾io jo¹ jednu partiju na MVP nivou, nanizav¹i 29 poena, sedam skokova i ¹est asistencija. Derik ©arp postigao je 19, a Bur¹tajn 17 poena, dok su Cibonu predvodili Kris Voren (23) i Davor Kus (19). "Cibosi" su ubacili 14 trojki iz 25 poku¹aja, ali su bili inferiorni u reketu (Brent Rajt 0-8 za dva poena).

REZULTATI 12. KOLA I TABELE

GRUPA A

Prokom Trefl - Keln 72:61
Le Man - Dinamo Moskva 69:70
Olimpijakos - Efes Pilsen 72:91
Klimamio - Taukeramika 90:82

TABELA: TAU 10-2, Olimpijakos 9-3, Dinamo 8-4, Efes 7-5, Prokom 5-7, Klimamio 4-8, Le Man 3-9, Keln 2-10.

GRUPA B

Makabi - Cibona 91:83
Huventud - Lotomatika 72:83
Partizan - Olimpija 106:60
Unikaha - Panatinaikos 67:61

TABELA: Panatinaikos 11-1, Huventud 7-5, Makabi 7-5, Partizan 5-7, Cibona 5-7, Lotomatika 5-7, Unikaha 5-7, Olimpija 3-9.

GRUPA C

Fenerbahèe - Barselona 82:69
Aris - Beneton 65:60
CSKA Moskva - ®algiris 88:72
Ortez - Napoli 68:72

TABELA: CSKA 11-1, Barselona 8-4, Beneton 6-6, Ortez 6-6, Aris 6-6, Fenerbahèe 5-7, Napoli 5-7, ®algiris 1-11.

U "Top 16" plasiraæe se po pet najboljih ekipa iz tri grupe, kao i najbolja ¹estoplasirana ekipa.

(MONDO, foto: MN Press)

У Партизановој групи све сумљиви резултати.Прво Уникаха победила Панатинаикос,а сада Лотоматика победила Хувентуд у сред Бадалоне.

spjila sam poruke

nasty girl

Quote from: mikele on 18-01-2007, 19:46:39
У Партизановој групи све сумљиви резултати.Прво Уникаха победила Панатинаикос,а сада Лотоматика победила Хувентуд у сред Бадалоне.


to sam i ja isto komentarisala....cudno, cudno nema sta.... :hm :hm

Phenomenon

Jos samo fali da cibona dobije Huventud...

nasty girl

videcemo sta ce biti.... :hmm :hmm :hmm :hmm

Roben

(http://nono9.us)
Partizan pobedio u Atini

Ko¹arka¹i Partizana ostvarili su ¹estu pobedu u ovogodi¹njoj Evroligi na (bar u teoriji) najte¾em gostovanju.

Partizan je u Marusiju pobedio Panatinaikos rezultatom 93:80 (22:19, 24:15, 23:29, 24:17)

"Crno-beli" su prednost napravili na samom startu meèa i vodili tokom celog meèa.

Iako se grèki prvak pribli¾io na kraju treæe èetvrtine na samo minus ¹est Partizan je na startu poslednje deonice krenuo sna¾no i obezbedio pobedu.

Najbolji u beogradskom timu bio je Kosta Peroviæ sa 19 poena (6/6 iz igre, 7/7 sa bacanja) i 7 skokova, Vontigo Kamings dao je 16, a Peða Drobnjak i Du¹an Kecman po 15 poena.

U grèkoj ekipi Toni Delk je dao 23 poena, a Sani Beæiroviæ 16 pogodaka.

Pobeda u Atini znaèajno je pribli¾ila Partizan mestu u Top 16, ali im je za to i dalje potrebna pobeda nad Unikahom 1. februara u Pioniru.

PAO je dobio prvih 11 meèeva u Evroligi, a ovo im je drugi uzastopni poraz. Uprkos tome ekipa ®eljka Obradoviæa je odavno obezbedila prvo mesto u grupi.
B92.net/sport
prosto neverovatno da je PAO igrao onako  :roll: :roll:

jeca87

Sjajno, fantasticno, fenomenalno je igrao Partizan veceras. Odavno nisam videla da im je napad bio onako povezan. Svaka cast!

nasty girl

ale ,ale
Partizan ale
sveto ime je
vecno zivece
njemu dajem sve.....
na,na,na,na....

necete mi verovati posle pobeda sam pocela plakati.....nadvladale me emocije.....

:Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

hulio_salinas

Kecman: "Igraèi+navijaèi = Top 16"
25/01/2007 | Izvor: B92



Ko¹arka¹i Partizana ostvarili su sjajnu pobedu na gostovanju u Atini, a jedan od junaka trijumfa bio je Du¹an Kecman. Jedan od iskusnijih èlanova ekipe Du¹ka Vujo¹eviæa izuzetno je zadovoljan trijumfom u Marusiju.

"Na¹a pobeda u Atini sigurno jeste veliko iznenaðenje. Mi smo u Grèku krenuli sa mi¹lju da iskoristimo eventualnu priliku i ostvarimo pobedu. Kao ¹to ste videli, odigrali smo odliènu utakmicu i pobedili Panatinaikos. Nijedna utakmica nije laka, pa ni ova", rekao je Kecman za B92.

Pobeda u Atini je ne¹to èime se klub dugo mo¾e hvaliti, ali neæe imati praktiènu vrednost ako Partizan ne pobedi Unikahu sledeæeg èetvrtka. Opet, jedno breme skinuto je s vrata – "crno-beli" neæe morati da vode raèuna o ko¹-razlici.

"I dalje ni¹ta nije gotovo ¹to se tièe plasmana u Top 16 Evrolige, ali æe nam sad put biti lak¹i. Ova pobeda nam je obezbedila da svakom pobedom nad Unikahom proðemo u drugu fazu. Vi¹e ne moramo da jurimo razliku kojom smo pora¾eni u Malagi".

Uticaj na rasplet u grupi imaju i ostali meèevi, od kojih su se neki pro¹le nedelje zavr¹ili neoèekivanim rezultatima. Huventud je dva puta pobedio "crno-bele", ali im je ovog èetvrtka umalo uèinio veliku uslugu.

"Svi smo svesni da posao nije okonèan, pogotovo posle pobede Cibone nad Huventudom (77:74) u Zagrebu. I dalje su sve èetiri ekipe u igri za plasman na peto i eventualno ¹esto mesto".

Sledeæeg èetvrtka u Pioniru vodiæe se velika borba u kojoj æe pobednik izboriti mesto u sledeæoj fazi. Partizan na mesto u Top 16 èeka jo¹ od 1998. godine, kada su stigli so zavr¹nog turnira.

"Mi sada imamo vremena da se pripremimo za utakmicu sa Unikahom. Oni æe doæi u Beograd sa velikim motivom. Na nama je da odigramo mu¹ki i kvalitetno, kao u Atini, izborimo tu vrednu pobedu, i ostvarimo taj dugo oèekivani plasman u 16 najboljih na kontinentu".

Velika prilika nu¾no sa sobom nosi i veliki pritisak, ¹to ume da bude problem posebno za mlaðe igraèe. Ipak, Kecman je uveren da æe pritisak biti i na gostima iz ©panije.

"Nema sumnje da æe pritisak na nas biti velik, ali æe pod pritiskom biti i oni, jer je i njima to kljuèni meè za plasman. Nadam se da æemo imati neku vrstu pozitivne treme".

Kljuènu ulogu u zavr¹noj predstavi prve faze imaæe navijaèi Partizana. Kecman je ubeðen da æe od njih stiæi neophodna podr¹ka u pravom trenutku.

"Siguran sam da æe Pionir kao i do sada biti prepun na¹ih navijaèa, koji su nas cele ove sezone izvanredno bodrili i navijali za nas. Mislim da æe biti uz nas i u èetvrtak, da æe nam dati preko potrebnu dodatnu energiju, i da æemo zajedno uspeti da ostavrimo dugo oèekivani cilj", rekao je Kecman za B92.