Evroliga 2006/2007

Started by nasty girl, 16-09-2006, 12:33:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

biwi

Ljudi bez zavaravanja ipak je to olimpijakos, a ne panatenaikos!!!! ipak njih vodi Pini Gerson a ne Zeljko Obradovic, okoreli grobar.... partizanu je uspeh da budemo realni i 1 pobeda u Top 16!!!! mogu u sredu uvece kucu da stavim na Olimpijakos, ipak tamo igra Penn, kome i Cummings i Tripkovic i Tepic iskreno ne mogu nista a tek kada mu krene.... Onda je gotovo!!! a pod kosu je Skrocijanidis od koga se ne samo centri Patizana, vec i ostalih ekipa samo odbijaju!!!! tako da u sredu moj savet je Olimpijakos-Partizan 1, kao kuca!!!!!!!

nasty girl

iskreno da ti kazem... :hmm

mislim da sansa postoji ako budu igrali kao na prosloj utakmici.... :pljes: :pljes:


Phenomenon

Ne moze Pena da kenja svaki put...

nasty girl

Vujo¹eviæ: "Odoleti pritisku"



Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ izrazio je danas nadu da æe njegova ekipa na sutra¹njoj utakmici sa Olimpijakosom igrati opu¹teno i iskoristiti svaku ¹ansu za pobedu, ukoliko joj se ona uka¾e. "Na¹a ¹ansa le¾i u èinjenici da ne bi trebalo da smo pod pritiskom. Ako budemo poklekli pod pritiskom nemamo ¹ansu. Nadam se da æemo igrati opu¹teno i biti spremni da iskoristimo svaku eventualnu priliku", rekao je Vujo¹eviæ.

Partizan æe Olimpijakosu gostovati u èetvrtom kolu Grupe E Evrolige u kojoj su obe ekipe do sada ostvarile po jednu pobedu. Olimpijakos je jedinu pobedu ostvario u duelu sa Partizanom u Beogradu.

"Svesni smo, iako je moskovski CSKA u pro¹lom kolu u Atini ubedljivo savladao Olimpijakos, da smo mi veliku priliku propustili upravo u prvom duelu sa grèkom ekipom", dodao je Vujo¹eviæ.

Bek beogradske ekipe Milenko Tepiæ ocenio je da æe prednost Partizana biti ogroman pritisak na Olimpijakosu.

"Nadam se, takoðe, da æemo bolje èuvati plejmejkera Olimpijakosa Skunija Pena, koji je presudio prvu utakmicu", rekao je Tepiæ.

"Posle pro¹lonedeljne pobede nad Huventudom zadr¾ali smo ¹anse za plasman u èetvrtfinale, ali æemo videti koliko je taj cilj i ostvarljiv, po¹to nam predstoje dva te¹ka gostovanja. Ipak, imamo svoje ambicije i verujemo u sebe", dodao je 19-godi¹nji bek.

Trener Olimpijakosa Pini Ger¹on rekao je da su svi u grèkoj ekipi svesni da bi eventualni poraz od Partizana imao katastrofalne posledice.

"Na prvoj utakmici smo pokazali da znamo kako da pobedimo Partizan, ali ne bi trebalo da vi¹e razmi¹ljamo o njoj, jer æe u Atini biti sasvim drugaèije. Partizan ima vrlo dobar tim sa talentovanim igraèima sposobnim za sve", rekao je Ger¹on.

B92

daj boze da pobedimo.... :wall: :wall: :wall:

mikele

Quote from: Phenomenon on 06-03-2007, 16:49:28
Ne moze Pena da kenja svaki put...

Слажем се,али има бар још 4-5 играча који могу да одиграју екстра утакмицу и реше меч.Пен је најмањи проблем,ту су Жижић,Домеркант,Скорцијанидис,Екер,Папамакариос,Бурусис...
А и публика ће играти важну улогу,а Партизан има доста младих играча који могу да попусте под притиском.
Дај Боже да грешим,али...

Roben

Скорцијанидис је највећа бољка Партизана
то се лепо видело и на утакмици у Пиониру

Phenomenon

Ja mislim da je i Olimpijakos pod pritiskom, 2 uzastopna poraza, debakl na svom terenu, oni imaju imperativ pobede.

Voleo bih da CSKA dobije Huventud.

nasty girl

Quote from: Phenomenon on 07-03-2007, 14:59:58
Ja mislim da je i Olimpijakos pod pritiskom, 2 uzastopna poraza, debakl na svom terenu, oni imaju imperativ pobede.

Voleo bih da CSKA dobije Huventud.

pa dobice ih... :hmm

Roben

Partizan pora¾en u Pireju
(http://img148.nono9.us/my.php?image=191037102045ef25d3647caxk9.jpg)
Ko¹arka¹i Partizana pora¾eni su od Olimpijakosa 79:75 (23:16, 14:13, 17:26, 25:20) u èetvrtom kolu Top 16 faze Evrolige. Partizan je do samog fini¹a bio rezultatski u igri ali su Grci u poslednjih 20 sekundi izborili pobedu, trojkom Akera 20 sekundi pre kraja. Najefikasniji u Parizanu bili su Peroviæ sa 19 poena i 5 skokova, Kamings je postigao 17 poena, a Tepiæ 10. U ekipi Olimpijakosa Aker je postigao 25, a Skuni Pen 13 poena.

Partizan sada u grupi E ima sko od jedne pobede i tri poraza, a Olimpijakos ima 2-2.

Domaæin je posle izjednaèenog poèetka, na kraju prve èetvrtine stekao i najveæu prednost od sedam poena. U drugom periodu Partizan prilazi na minus dva, ali Tripkoviæ dobija tehnièku pa je na poluvrmenu Olimpijakos imao i osam poena vi¹ka 37:29.

"Crno-beli" drugo poluvreme poèinju veoma dobro, pa je Olimpijakos u tom periodu imao i èetiri minuta bez poena. Partizan preokreæe rezultat zahvaljujuæi trojkama Tripkoviæa, i dolazi do sedam poena prednosti 52:45.

Dobra odbrana Partizana nije krunisana u napadu, pa je Olimpijakos uspevao da odr¾i prikljuèak u poslednjoj deonici. Domaæin je ponovo do¹ao u voðstvo tri minuta pre kraja kada je bilo 71:69, a nakon toga i do 73:69 poenima Akera.

Drobnjak i Kamings tada posti¾u trojke, a Skuni pen dva bacanja, pa je opet egal 75:75, na samo 30 sekundi do kraja. Aker tada posti¾e odluèujuæu trojku za 78:75. Partizan je imao èak dva poku¹aja da poravna rezultat ali Drobnjak i Kamings nisu pogodili, pa je Burusis uhvatio loptu i sa jednim bacanjem postavio konaèan rezultat.


nasty girl

zadnjih 20 sekundi i oni gube utakmicu.... :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

moglo je biti mmnogo bolje... :a

mikele

Стварно штета,били су тако близу победе.Али добро,шта је ту је.
Најважније је да су добро одиграли и да су показали да нису случајно ту где јесу. :pljes: :pljes: :pljes:

Phenomenon

Imamo jos uvek teoretske sanse za prolaz dalje.
Ponistena trojka Kamingsa, blokada kroz obruc Skorcijanidisa... Bez komentara.

biwi

Ljudi, sve jo to nebitno i te promasene trojke Cummings i Drobnjaka, pa blokada Skrocijanidisa... Ipak pamti se samo pobeda!!!!! to je najvaznije ne samo u kosarci, vec i svuda ostalo. Ipak kako neko ko se razume u kosarku mogu slobodno da kazem da je partizan lepo gurao ove goine, ali ovo je KRAJ....

Roben

PAO i Barselona u èetvrtfinalu
(http://nono9.us)
Ko¹arka¹i atinskog Panatinaikosa i ¹panske Barselone obezbedili su plasman u èetvrtifinale Evrolige, gde je svoje mesto pobedom u sredu osigurala i Taukeramika.

Ekipa ®eljka Obradoviæa je u èetvrtom kolu F grupe Top 16 kao gost ubedljivo pobedila istanbulski Efes Pilsen sa 79:65. Panatinaikosu je ovo bila èetvrta pobede u drugoj fazi elitnog takmièenja.

Najzaslu¾niji za novi trijumf "zelenih" bio je Sani Beæiroviæ sa 16 poena, dok je ko¹ manje ubacio Ramunas ©i¹kauskas. Na drugoj strani kod "pivara" sa Bosfora najbolji su bili Dru Nikolas sa 21 pogotkom i Markus Hejslip sa 14 ko¹eva.

Ko¹arka¹i Barselone su do plasmana medju osam najboljih timova stigli zahvaljujuæi pobedi nad Prokomom u Poljskoj (77:59) i sada imaju skor od 3-1. Katalonsku ekipu do uspeha je nosio Mihalis Kakjusis sa 13 poena, a dobre partije pru¾ili su Jaka Lakoviæ sa 12 i Huan Karlos Navaro sa deset ko¹eva. U taboru poljskog ¹ampiona jedina svetla taèka bio je Donatas Slanina.

Veliki korak ka prolazu u samu zavr¹nicu Evrolige napravio je moskovski Dinamo, koji je kao domaæin pobedio solunski Aris sa 71:69 i upisao treæi trijumf. Najistaknutiji u ekipi koju trenira Du¹an Ivkoviæ bio je Antonis Focis sa 28 poena, dok je u redovima Arisa najbolji bio Aleks Skejls sa 25 ko¹eva.

U drugom meèu koji je odigran u okviru G grupe Unikaha je u Trevizu savladala ekipu Benetona sa 79:76 i stigla do treæe pobede u ovoj fazi takmièenja. Odliènu partiju u timu Serdja Skariola pru¾io je Danijel Santijago sa 23 poena, a sledio ga je Jir¾i Vel¹ sa 21 pogotkom. Kod Benetona najbolji je Bio Markus Gori sa 20 poena, a tri manje upisao je Preston ©umpert.

(MONDO)


nasty girl

moji favoriti su CSKA i PAO