Poslovice i citati

Started by nasty girl, 13-06-2006, 09:53:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Enea

' Jedino nam iluzije pomazu da zivimo. Njih moramo poshtovati u drugima kao i u sebi.Coveku koji bi spoznao svu istinu ovog sveta ne bi preostalo nista drugo nego da sedne na ivicu puta i place do smrti. '
Edmouel Jaloux

Smrda

jao,kako je to surovo istinito....
bas mi se svidja..

Al-Jasmina

Greska nije greska ako se da popraviti :wink:

Sophie Kinsella

Mashrum

“I`m tired.
Tired of being on the road,lonely as a sparrow in the rain.
I`m tired of never having me a buddy to be with..to tell me where we`s going to,coming from,or why.
Mostly,I`m tired of people being ugly to each other.
I`m tired of all the pain I feel and hear in the world everyday.
There`s too much of it.
It`s like pieces of glass in my head all the time.
Can you understand?”

John Coffey – The Green Mile - Stiven King 

Tu¾no..  a005

Ne raspravljaj se sa budalom,ljudi neæe uvideti razliku.

O¹o:
Svi o ljubavi samo govore,a niko ne voli.
Ako je cena niska ti kupuje¹,to je ono ¹to radi¹ èitavog ¾ivota.
Niko nikada neæe biti èovek kojega ste oèekivali.
Niko neæe doæi da ti pomogne.Sam sebi pomogni.
Sve ¹to sam u¹tedio nestalo je,sve ¹to sam dao ostalo je moje.

olgica

Mashrum

“Неки људи нас понижавају својом добротом.Одвикли смо се од доброте.Не разумемо зашто нам неко нешто чини,ако не тражи противуслугу.Доброта се не може вратити,јер се и не даје.Добри људи су добри због себе,а не због других.“
Душан Радовић (17.01.1976.)

Ukoliko neko vidi deo mog posta gore u vidu obiènih velikih slova(a nisu..stavih ih u chiller font),ja se izvinjavam..  :> ..jer mi nije bila namera da se dernjam.  :>
Jass,æe veæ videti da to popravi.  :cvet

Ivana_89

Patnja i bol svagda idu uz veliku svest i duboko srce. Istinski veliki ljudi, meni se cini, moraju osecati na svetu veliku tugu. (Dostojevski- Zloèin i kazna)

Na¹e ja nije nepromenljivo! Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvesne osobine odbacivati, druge stvarati! (M. Barres)

Na kraju, sustina saznavanja nije u tome gubimo li igru, veæ kako gubimo, ¹ta time saznajemo, èemu nas je poraz nauèio i kako nas to menja. Gubiti na odredjeni naèin znaèi dobijati. (Richard Bach)

Laganje je jedina ljudska privilegija nad svim ostalim organizmima. Ladanjem æe¹ najposle i do istine doæi! Zato sam i èovek, ¹to la¾em. Ni do kakve se istine nije dolazilo dok se nije slagalo... (Zloèin i kazna(Razumihin)- Dostojevski)

Èudno je, kako je malo potrebno da budemo sreæni i jo¹ èudnije: kako èesto nam ba¹ to malo nedostaje! (Ivo Andriæ)

Tek kad èovek prestane da putuje i kad mo¾e samo da prati odlaske i povratke drugih i kad nauèi da pra¾ljivo slu¹a njihova prièanja, tek tada njemu se, slu¹ajuæi i gledajuæi druge, otkriva pravo znaèenje puteva i putovanja. (Ivo Andriæ)

Svi dani postanu jednaki onda kada ljudi prestanu da primeæuju lepe stvari koje im se de¹avaju kad god sunce prelazi svoj nebeski put. (Alhemièar- Paolo Koeljo)

:cvet

Mashrum

Uzmi osmeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.

Uzmi zrak sunca i
učini da odleti onamo gde vlada noć.

Otkrij izvor i
okupaj onoga ko živi u blatu.

Uzmi suzu i
položi je na lice onoga ko nikad nije plakao.

Uzmi hrabrost i
stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti.

Otkrij život i
pripovedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti.

Uzmi nadu i
živi u njenom svetlu.

Uzmi dobrotu i
daruj je onome ko ne zna darivati.

Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svetu..

(Mahatma Gandi)

Mashrum

Postoji biæe i nebiæe Ljubavi.
Postoje ljudi koji za ljubavlju tragaju, ali je, mozda, nikada ne nalaze.
Postoje ljudi bez ljubavi koji je nikada nece naæi, koliko god ¾ivota pre¾iveli.
Postoje ljudi koji je nalaze a onda ne znaju ¹ta æe s njom.
Ljudi koji shvate ¹ta æe sa ljubavlju.
Neki koji shvate prekasno.
I postoje ljudi koji saznaju u pravo vreme.

(Holger Rupert)

'Many that live deserve death. And some that die deserve life. Can you give it to them?
Then do not be too eager to deal out death in judgement. For even the very wise cannot see all ends.'
(Gandalf)

Tamo gde blista povr¹nost,
mudri se na vreme povlaèe u svoje senke.

Wlada

Највише времена изискује онај посао који није започет! Џ.Р.Р. Толкин

тако истинито

Mashrum

Sve se to de¹ava,tako da je nebitno ¹ta ja mislim,uvek je sve normalno.Sve ono ¹to je protivno prirodi..
Tra¾imo na¹ pakao,potrebni su nam milenijumi da ga izgradimo,i posle mnogo truda,najzad mo¾emo da ¾ivimo na najgori moguci nacin.
(11 minuta)

Ti si bre andjele kapitulirala jo¹ pre zvuka bojne trube.
Koji ti je to ¹tos? Pristaje¹ da bude¹ prosek.Prost sluèajni uzorak koji se radi utehe,zove-zlatna sredina.A ta zlatna sredina je klot ni¹ta,andjele.Zavera poluljudi,samoobmana.
(LJ.H.Ð.)

Bred

bolje sam nego sram  :wink: :K

Ivana_89

11 minuta - Paulo Koeljo

®ivot je vrtoglavo brz; mo¾e u deliæu sekunde da nas baci s nebeskih visina u najdublje dubine pakla.

Ja nisam telo koje ima du¹u, ja sam du¹a koja ima svoje vidljivo oblièje, zvano telo.

U ljubavi niko nikoga ne mo¾e da povredi; svako od nas je odgovoran za ono ¹to oseæa i ne mo¾emo drugog da krivimo za to.

Danas sam èvrsto ubedjena da niko nikoga ne gubi, jer niko nikoga ne poseduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najva¾niju stvar na svetu a ne posedovati je.

Kako i kada svetlost ulazi u kuæu? Ako su prozori otvoreni.
     Kako svetlost ulazi u ljudsko biæe? Ako su vrata ljubavi otvorena.

Ljubav nije u drugome, veæ u svakom od nas i mi je sami u sebi budimo. Medjutim, da bismo je probudili potreban nam je drugi. Univerzum jedino ima smisao ukoliko imamo nekoga s kim æemo deliti svoja oseæanja.

Ljubavna strast dovodi ljude u stanje kad prestaju da jedu, da spavaju, da rade, kad gube svoj du¹evni mir. Mnogi se upla¹e kad se ona pojavi, jer uni¹tava sve ¹to su do tada postigli i stvorili.
Niko ne voli da vidi svoj svet u ru¹evinama. Zato mnogi ljudi uspevaju da se suprostave toj pretnji, i da oæuvaju kuæu ili bilo koju tvorevinu koja je veæ trula iznutra. To su èuvari pre¾ivelih stvari.
Drugi, pak, postupaju suprotno: predaju se bez razmi¹ljanja, nadajuæi se da æe im ljubav re¹iti sve probleme. Prepu¹taju drugoj osobi svu odgovornost za vlastitu sreæu, i pripisuju joj svu krivicu za eventualni neuspeh. Neprestano su u euforiji jer se dogodilo ne¹to èudesno, ili u depresiji, jer je ne¹to, ¹to nisu oèekivali, sve opusto¹ilo.
Okrenuti ledja strasti ili joj se slepo prepustiti - koja je od te dve nmoguænosti manje destruktivna?
Ne znam.

Jedina na¹a duboka i iskrena ¾elja jeste da se pribli¾imo nekome. Od tog trenutka po.inju da se sklapaju veze, mu¹karac i ¾ena ulaze u igru, ali ono ¹to se desi pre toga - privlaènost koja ih je spojila - ti je ne¹to ¹to je nemoguæe objasniti. To je nepatvorena ¾elja, u najèistijem obliku. I dok je ta ¾elja jo¹ u èistom obliku, mu¹karac i ¾ena se zaljubljuju u ¾ivot, pro¾ivljavaju svaki trenutak, s punom predano¹æu i sve¹æu, iscekujuæi neprestano pravi èas za objavu posveæenja.
      Osobe u tom stanju ne oseæaju nikakvu ¾urbu, ne ubrzavaju dogadjaje nepromi¹ljenim postupcima. Znaju da æe se dogoditi ono ¹to je neizbe¾no, da istina uvek pronadje naèin da se ispolji. A kad kucne èas, ne oklevaju, ne propu¹taju priliku, ne gube nijedan èarobni trenutak, jer po¹tuju vrednost svake sekunde.

johny cage

Tesko je kad nas nema, kad se ode,
zato prokljinjem straze sto nas vode.

Mashrum

La¾ se uvek buèno najavljuje,½Pa¾nja, ja sti¾em, ja sam istina½.
Istina nema potrebu za najavljivanjem i dokazivanjem da je istinita.

Svaki onaj koji nije u stanju voleti èoveka, poène propovedati ljubav prema èoveèanstvu. Um je tako lukav. Lako je voleti èoveèanstvo, to je najlak¹e jer èoveèanstva nema ispred tebe. Ali je te¹ko voleti èoveka.

Egoista ne mo¾e voleti. Tek kada si ispra¾njen od sebe, ljubav je u tebi. Kada si neko i ne¹to, onda si Ego, i onda ljubavi nema. Ljubav i ego ne mogu zajedno.

Voli¹ li zaista neku osobu, ili je iskori¹æava¹ u ime ljubavi?

Slabiæi su dobri zato ¹to se ne usudjuju biti lo¹i. To je mrtva dobrota. Dobrota je ¾iva kada dolazi iz obilja snage. Prava dobrota je luxuz. Ona dolazi iz unutra¹njeg preobilja. Ima¹ mnogo, i daje¹. Ne uzima¹ nego samo daje¹, iz srca.

Sve upropasti¹ onoga trenutka kada sada¹njosti nametne¹ vlastitu pro¹lost.

Mo¾ete doæi do onog ¹to je stvarno samo ako ste sami stvarni.

Kad ¾eli¹ Boga, ti Ga pretvara¹ u robu. Tada æe te sve¹tenici exploatisati, jer oni tu vrstu robe uvek prodaju. Exploatisaæe te hramovi, crkve,d¾amije, jer sve su to trgovine gde se prodaje ta vrsta robe.

(O¹o)